ناسا بزرگترین موشک خود را پرتاپ کرد
طبق گزارشات رسیده،ناسا قصد دارد برای اولین بار به صورت آزمایشی موشکی را در یک پروژه که نامی از آن برده نشد در سال 2018 به کار گیرد.
ظاهرا این موشک بزرگ قرار است 16 سال دیگر وسیله انتقال انسان به مریخ باشد. همانطور که گفته شد ناسا برنامه های زیادی برای این موشک بزرگ در سر دارد و مشتری و زحل مقاصد بعدی هستند.
3 سال پیش شاتل فضایی ناسا به ماموریت خود پایان داد و از آن زمان به بعد فضانوردان آمریکایی وسیله ای برای انتقال به فضا ندارند و جالب اینجاست که ناسا برای انتقال فضانوردان خود به فضا مجبور شده تا از فضاپیمای روسی با قیمت گزاف استفاده کند. البته در این میان شرکت هایی آمریکایی مستقلی هم نظیر اسپیس ایکس هستند که برنامه های فضایی برای انتقال انسان به مدار زمین دارند.
اما انتقال انسان به مدار زمین دیگر ناسا را راضی نمی کند و آنها به دنبال اهداف دوردست بیشتری هستند. تاکنون قسمت های مختلفی از این موشک بزرگ ساخته شده و هزینه ساخت قطعات اولیه آن بیشتر از 7 میلیارد دلار خرج بر روی دست ناسا گذاشته است.
علی رغم نگرانی های موجود درباره توانایی تامین بودجه این پروژه توسط آژانس فضایی، مقامات ناسا اعلام کرده اند آن ها بازبینی «سیستم پرتاب فضایی» (SLS) را تکمیل کرده اند.
ارتفاع این موشک به 117 متری خواهد رسید و وزن آن 2948 تن خواهد بود.
در نخستین آزمایش، موشک برای حمل محموله با وزن 77 تنی پیکربندی می شود و فضاپیمای بدون خدمه اوریون را فراتر از مدار پایین زمین خواهد برد. اما در قدرتمندترین پیکربندی اش، موشک مزبور توانایی بالابردن 143 تن را خواهد داشت و این قابلیت اجرای ماموریت های فضایی به منظومه شمسی مانند رفتن به یک سیارک و مریخ را ممکن خواهد ساخت. این ابرموشک به اندازه ای صدای بلند تولید می کند که می تواند هنگام پرتاب به ساختمان های مجاور آسیب وارد کند.
ناسا نسخه های کوچکی از موشک مزبور را آزمایش کرده و مدل با اندازه پنج درصدی موشک اصلی نیز برای آزمایش میزان اثرگذاری امواج صوتی با فرکانس بالا و پایین بر روی موشک هنگام پرتاب آزمایش می شود.
داده های جمع آوری شده از این آزمایش ها برای تصحیح طراحی سیستم سرکوب صوتی موشک به کار خواهد رفت.
در ابتدا قرار بود اولین پرتاب آزمایشی این موشک در سال 2017 انجام شود اما متاسفانه با تاخیر روبرو شده و به سال 2018 موکول شده است. از طرف دیگر تاخیر در پروژهای ناسا مراتب نگرانی سناتورهای کنگره آمریکا را نیز در پی داشته است.