وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

نان شیر زعفرانی | طرز تهیه “نان شیر زعفرانی”

نان شیر زعفرانی | طرز تهیه “نان شیر زعفرانی”

“نان شیر زعفرانی” یا نان شیرمال نوعی نان است که با شیر و تخم مرغ تهیه می شود و بسیار خوشمزه و پر طرفدار است.

طرز تهیه نان شیر زعفرانی

نان شیر زعفرانی یا همان نان شیرمال بسیار خوشمزه و پر طرفدار است.این نان معمولا برای عصرانه یا صبحانه تهیه می شود و خیلی سریع و راحت آماده میشود.برای درست کردن نان شیر زعفرانی همان طور که از نامش پیداست باید از زعفران ،شیر و تخم مرغ استفاده کرد.

مواد لازم نان شیر زعفرانی :

  • پودر شیر خشک :10 گرم
  • آرد سفید :420 گرم
  • شکر :60 گرم
  • تخم مرغ :1 عدد
  • نمک :7 گرم
  • زعفران دم کرده :1 قاشق غذاخوری غلیظ
  • پودر مایه خمیر :8 گرم
  • کره :40 گرم
  • شیر :120 گرم

مواد لازم استارتر:

  • آرد :35 گرم
  • آب :150 گرم

پخت نان شیر زعفرانی

پخت خانگی نان شیر زعفرانی

طرز تهیه نان شیر زعفرانی :

مرحله اول:

برای درست کردن نان شیر زعفرانی ابتدا برای تهیه استارتر نان ، داخل یک کاسه فلزی آب و آرد را با هم ترکیب می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و هم میزنیم تا مثل فرنی به غلظت برسد.

پس از اینکه استارتر آماده شد، آنرا کنار می گذاریم تا خنک شود.

مرحله دوم:

سپس داخل کاسه مناسبی آرد سفید را با شکر، خمیر مایه فوری ، نمک و شیر خشک ترکیب می کنیم و هم میزنیم.

مرحله سوم:

وقتی استارتر کاملا خنک شد ، تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم و هم میزنیم .سپس به مخلوط آرد اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم .

شیر و زعفران دم کرده را هم به بقیه مواد اضافه می کنیم و هم میزنیم تا خمیری یکدست به دست بیاید.

کره را به دمای محیط برسانید و بعد به خمیر جمع شده اضافه کنید و چند دقیقه ای خمیر را ورز می دهیم تا کاملا نرم و لطیف شود.

مرحله چهارم:

خمیر آماده شده را داخل کاسه ای بزرگ چرب شده قرار دهید.

سپس به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر حجمش زیاد شود.

پس از اینکه خمیر آماده شد آنرا روی سطح کار کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی اش گرفته شود.

مرحله پنجم:

فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود، قالب مورد نظر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و خمیر را داخل قالب قرار می دهیم.

سپس روی خمیر را با پارچه می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر 15 تا 25 دقیقه دیگر استراحت کند و مجددا حجمش زیاد شود.

مرحله ششم:

پس از استراحت دوم خمیر، روی انرا با زرده تخم مرغ رومال می کنیم و مقداری کنجد یا تخمه آفتابگردان روی نان می ریزیم.

سپس قالب حاوی خمیر را در طبقه وسط فر به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار می دهیم تا نان آماده شود. چند دقیقه گریل را هم بعد از پخت نان روشن می کنیم تا روی آن طلایی شود.

نان شیر زعفرانی

نان شیر زعفرانی

نکات تکمیلی در مورد نان شیر زعفرانی

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع