مواد لازم برای نان گیسو
- آرد :6 تا 8 پیمانه
- آب یا شیر:2 پیمانه
- عسل :یک دوم پیمانه
- روغن مایع :یک چهارم پیمانه
- تخم مرغ:3 عدد
- نمک :یک قاشق غذاخوری
- خمیر ترش ریز دانه خارجی :2 قاشق غذاخوری
- یک زرده تخم مرغ و کنجد :برای تزیین روی نان
تهیه نان گیسو
طرز تهیه نان گیسو
داخل یک ظرف نسبتا بزرگ ، خمیر ترش را به همراه مقداری نمک ،آرد ، آب یا شیر ، روغن مایع، تخم مرغ ها و عسل با هم مخلوط کنید.
مواد را برای مخلوط کردن بهتر داخل استند میکسر بریزید. اگر استند میکسر در دسترس نبود نیمی از آرد را با مواد مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست بیاید.
بعد خمیر را روی سطح صافی گذاشته ،و ورز میدهیم ، در حین ورز دادن خمیر به آن آرد اضافه کنید ، در حدی که خمیر به دست نچسبد.
بعد خمیر را به مدت یکساعت استراحت دهید تا پف کند و به اصطلاح عمل بیاید.
خمیر آماده شده را پس از ور آمدن به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید.
سپس هر قسمت را به چهار قسمت تقسیم کنید و قسمت ها را بهصورت رول دربیاورید.سر رول ها را به یکدیگر وصل کنید و ببافید.
بگذارید خمیر کمی دیگر استراحت کند.
فر را روی حرارت 170 درجه سانتیگراد گرم کنید.
روی خمیر ها را با برس ، مخلوط تخم مرغ و آب می مالیم و روی آن کنجد می پاشیم.
سپس خمیر در فر داغ شده به مدت 35 دقیقه قرار میدهیم تا بپزد.
نان گیسو
نکات تکمیلی در مورد نان گیسو
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و و 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 35دقیقه میباشد .
نان گیسو را می توانید در وعده میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .