پلاس وی
یک سال پیش / خواندن دقیقه

نبرد پرچم‌داران؛ گلکسی S23 اولترا، پیکسل ۷ پرو یا آیفون ۱۴ پرو مکس؟

نبرد پرچم‌داران؛ گلکسی S23 اولترا، پیکسل ۷ پرو یا آیفون ۱۴ پرو مکس؟

با معرفی گلکسی S23 اولترا در رویداد گلکسی آنپکد سامسونگ در ۱ فوریه‌ی ۲۰۲۳ و درحالی‌که تنها چند روز تا عرضه‌ی جهانی آن باقی مانده، نبرد بین گوشی‌های پرچم‌دار بازار به بالاترین حد از هیجان خود رسیده است. ما در این مطلب، پرچم‌دار قدرتمند سامسونگ را در برابر آیفون ۱۴ پرو مکس و پیکسل ۷ پرو قرار دادیم تا با مقایسه‌ی این سه گوشی پریمیوم، عملکرد هر کدام را در زمینه‌های مختلف، از طراحی و سخت‌افزار گرفته تا دوربین و عمر باتری، نشان دهیم. شما فکر می‌کنید برنده‌ی رقابت بین پرچم‌داران سامسونگ، اپل و گوگل کدام است؟

طراحی

هر یک از سه گوشی پرچم‌دار طراحی منحصربه‌فرد و چشمگیری دارند؛ به‌طوری که از فاصله‌ی دور هم می‌توان تشخیص داد که شخص از گوشی آیفون، گلکسی یا پیکسل استفاده می‌کند.

بارزترین ویژگی گلکسی S23 اولترا در بحث طراحی، حذف برآمدگی یکپارچه‌ی دوربین با فریم و قرار گرفتن دوربین‌ها به‌صورت مستقل از هم و جزیره‌ای روی سطح گوشی است؛ ویژگی‌ای که البته از طراحی نسل قبل گرفته شده و حالا فقط برآمدگی دوربین‌ها کمتر شده است. از نظر من، طراحی ماژول دوربین گلکسی S23، نوآورانه، جسورانه و چشم‌نواز است؛ اما احتمالا برای افراد مبتلا به ترایپوفوبیا، آزاردهنده باشد.

از آن سو، کلیدی‌ترین ویژگی‌ ظاهری آیفون ۱۴ پرو مکس، تبدیل هوشمندانه و زیرکانه‌ی بریدگی نمایشگر (ناچ) به Dynamic Island است که راهکار جدیدی برای تعامل با گوشی پیش‌ روی کاربران می‌گذارد. رابط Dynamic Island که درواقع از دو حفره‌ی مجزا برای میزبانی دوربین سلفی و تجهیزات سیستم Face ID تشکیل شده، بسته به اپلیکیشنی که اجرا می‌کنید، رفتار متفاوتی نشان می‌دهد. البته شاید پافشاری اپل به استفاده از پورت ۱۰ ساله‌ی لایتنینگ به‌جای پذیرش USB-C هم بخشی از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد این گوشی لوکس باشد!

پیکسل ۷ پرو نیز که از همان طراحی نسل پیش وام می‌گیرد، با آن حرف G و نوار آلومینیومی عریض روی پنل پشتی دستگاه که روی آن ماژول‌های دوربین به‌شکل حرف «i» جا خوش کرده‌اند، از گوشی‌های دیگر متمایز می‌شود و ظاهر بسیار مدرن و جذابی دارد که البته شاید با سلیقه‌ی برخی از کاربران، همخوانی نداشته باشد.

در بحث کیفیت ساخت نیز خیالتان از بابت هر سه جمع باشد؛ اپل، سامسونگ و گوگل در ساخت گوشی‌های پرچمدار خود کم نمی‌گذارند و تمام قطعات بسیار دقیق روی هم سوار شده‌اند و ساختار بسیار محکمی را به‌وجود آورده‌اند. بهره‌مندی از گواهی IP68 در هر سه گوشی نیز به این معنی است که در برابر ذرات گردوغبار و فشار آب در عمق ۱٫۵ متری تا ۳۰ دقیقه مقاوم هستند.

اگر هم لق خوردن گوشی روی میز برایتان فاکتور مهمی برای تصمیم‌گیری است، باید گفت در بررسی‌های ما، پیکسل ۷ پرو به‌خاطر طراحی متقارن برآمدگی پشت گوشی، بالاترین امتیاز را می‌گیرد، درحالی‌که مجموعه‌ی دوربین پشتی بزرگ‌ و قطور آیفون ۱۴ پرو مکس باعث لق‌خوردن شدید گوشی هنگام استفاده روی سطح میز می‌شود. البته برای قضاوت درباره‌ی گلکسی S23 اولترا باید تا بررسی آن صبر کرد، اما طراحی مشابه این گوشی با نسل قبل نویدبخش این است که مانند S22 اولترا، شاهد لق خوردن گوشی روی سطح میز نباشیم.

اما در بحث اندازه و وزن؛ اگر دنبال سبُک‌ترین پرچم‌دار هستید، پیکسل ۷ پرو با وزن ۲۱۲ گرم، حدود ۹ درصد از گلکسی S23 اولترا و حدود ۱۲ درصد از آیفون ۱۴ پرو مکس سبک‌تر است. گلکسی S23 اولترا همچنین با ابعاد ۱۶۳٫۴ در ۷۸٫۱ در ۸٫۹ میلی‌متر، از دو رقیب خود بزرگ‌تر و قطورتر است و احتمالا حس لبه‌های تیز آن در دست مثل نسل قبل، کمی‌ آزاردهنده باشد.

اگر نظر مهرداد را بپرسید که هر سه گوشی (البته نسل قبلی گلکسی اس) را بررسی کرده، پیکسل ۷ پرو از دو رقیب دیگر، خوش‌دست‌تر ظاهر شده است. اما تا خودتان گوشی را از نزدیک در دست نگیرید، نمی‌توانید درباره‌ی این مورد قضاوت دقیقی داشته باشید. البته تغییرات ظاهری بسیار جزیی گلکسی S23 اولترا هم ممکن است در میزان خوش‌دست بودن گوشی اندکی بهبود ایجاد کرده باشد.

از نظر رنگ، گلکسی S23 اولترا با چهار رنگ مشکی، سفید، صورتی و سبز، متنوع‌تر از رقیبان خود ظاهر شده است. درحالی‌که پیکسل ۷ پرو در سه رنگ خاکستری، سفید و سبز به‌فروش می‌رسد، آیفون ۱۴ پرو مکس را تنها می‌توان در دو رنگ بنفش تیره و مشکی تهیه کرد.

نمایشگر

صفحه‌نمایش هر سه پرچم‌دار، با بهره‌مندی از پنل OLED، تراکم پیکسلی حدود ۵۰۰ پیکسل‌براینچ، نرخ نوسازی متغیر بین ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز، قابلیت «صفحه‌نمایش همواره-‌روشن»، روشنایی چشمگیر و عملکرد عالی در پوشش رنگ‌ها، فوق‌العاده است و در موارد بسیار انگشت‌شماری رو در روی هم قرار می‌گیرند.

برای مثال، در بررسی‌های ما، حداکثر روشنایی پنل آیفون هنگام پخش ویدئوی HDR10 به عدد فوق‌العاده‌ی ۲۰۴۹ نیتی رسید که تابه‌حال هیچ محصولی نتوانسته به پای آن برسد. این‌درحالی است که پیکسل ۷ پرو در تست مشابه، به روشنایی ۱۴۱۹ نیت در حالت خودکار رسید (عدد اعلامی گوگل: ۱۵۰۰ نیت) و اگرچه هنوز گلکسی اس ۲۳ اولترا برای بررسی به دست ما نرسیده، عدد اعلام شده از سمت سامسونگ ۱۷۵۰ نیت است که می‌توان احتمال داد از این عدد کمی پایین‌تر باشد.

دقت رنگ صفحه‌نمایش آیفون نیز ۲۰ درصد از پیکسل ۷ پرو بیشتر است و تا پیش از بررسی S23، باید گفت در زمینه‌ی پوشش رنگ‌های sRGB هنوز هیچ گوشی‌ای به‌اندازه‌ی آیفون ۱۴ پرو مکس، دقیق نبوده است. اگر گلکسی S23 اولترا اختلاف ۵۳ درصدی نسل قبلش با پرچم‌دار اپل را جبران نکند، باید گفت در بحث نمایشگر، پیروزی با آیفون است؛ هرچند تاکید می‌کنم که اختلاف‌ها خیلی به‌چشم نمی‌آید و نباید نمایشگر، دلیل اصلی ترجیح آیفون به پیکسل و گلکسی باشد.

سخت‌افزار

ابتدا اجازه دهید کمی حوصله‌تان را با مشخصات فنی این سه گوشی پرچم‌دار سر ببریم؛ البته اگر علاقه‌ای به این بحث ندارید، می‌توانید از آن رد شوید و یک‌راست سراغ توصیف عملکرد گوشی‌ها در پردازش‌های سنگین و اجرای بازی‌ها بروید.

آیفون ۱۴ پرو مکس از تراشه‌ A16 Bionic با ترکیب ۲ هسته‌ی پرقدرت و ۴ هسته‌ی کم‌مصرف به‌عنوان CPU و گرافیک ۵ هسته‌ای قدرت می‌گیرد. این تراشه برمبنای فرایند ساخت ۴ نانومتری TSMC تولید می‌شود و ۱۶ میلیارد ترانزیستور دارد. این گوشی همچنین در چهار نسخه با حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت به‌همراه مدل یک ترابایتی به‌فروش می‌رسد و هر چهار نسخه از ۶ گیگابایت DRAM استفاده می‌کنند.

از آن سو، گلکسی اس ۲۳ اولترا با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ عرضه می‌شود که از یک هسته اصلی، چهار هسته‌ی قدرتمند و سه هسته‌ی کم‌مصرف همراه با پردازنده گرافیکی بسیار قدرتمند Adreno 740 بهره می‌برد. این تراشه نیز همانند A16 Bionic با فرایند ساخت ۴ نانومتری TSMC تولید می‌شود و ۱۶ میلیارد ترانزیستور دارد. گلکسی S23 اولترا در چهار نسخه‌ی ۸ | ۲۵۶، ۱۲ | ۲۵۶، ۱۲ | ۵۱۲، ۱۲ | ۱۰۰۰ گیگابایتی با حافظه‌ی ذخیره‌سازی پرسرعت UFS 4.0 عرضه می‌شود.

می‌دانم قرار بود در این بخش، حرف‌های حوصله‌سربر بزنیم، اما لازم می‌دانم بگویم این اولین‌بار است که تراشه‌ی کوالکام پشتیبانی سخت‌افزاری از قابلیت ری‌تریسینگ را به گوشی هوشمند می‌آورد و چون پردازنده‌‌های کوالکام در تعداد بیشتری از گوشی‌ها استفاده می‌شوند، توسعه‌دهندگان به ساخت بازی‌های موبایلی مبتنی‌بر رهگیری پرتو ترغیب خواهند شد. خوره‌های سخت‌افزار می‌توانند جزییات بیشتر درباره‌ی پیشرفته‌ترین تراشه دنیای اندروید را در مطلب نگاهی عمیق به Snapdragon 8 Gen 2 کوالکام بخوانند.

و اما پیکسل ۷ پرو که دومین نسل از تراشه‌ی اختصاصی گوگل موسوم به Tensor G2 را در دل خود دارد؛ تراشه‌ای که از ترکیب غیرمرسوم ۴ + ۲ + ۲ شامل دو هسته‌ی پرقدرت، دو هسته‌ی میانی و چهار هسته‌ی کم‌مصرف و پردازنده‌ی گرافیکی Mali G710 MP07 بهره می‌برد. عجیب آنکه Tensor G2 برخلاف تراشه‌های رقیب، چهار نانومتری نیست و با لیتوگرافی ۵ نانومتری سامسونگ تولید می‌شود. از تعداد ترانزیستورهای آن هم اطلاعی در دست نیست. پیکسل ۷ پرو همچنین در پنج مدل ۱۲۸ | ۸، ۲۵۶ | ۸، ۱۲۸ | ۱۲، ۲۵۶ | ۱۲ و ۵۱۲ | ۱۲ گیگابایت با رم LPDDR5 و حافظه‌ی ذخیره‌سازی پرسرعت UFS 3.1 به‌فروش می‌رسد.

خب، برویم سراغ مقایسه‌ی عملکرد این سه گوشی پرچم‌دار؛ قبل از هر چیز این را بگویم که برای مقایسه دقیق و قابل‌اتکا، باید تا بررسی گلکسی S23 اولترا صبر کرد و البته من این مطلب را پس از بررسی مفصل پلاس وی، با داده‌های دقیق به‌روز خواهم کرد. اما تا آن روز می‌توان عملکرد این تراشه را از بنچ‌مارک‌هایی که Golden Retriever از گوشی Vivo X90 Pro Plus به‌دست آورده، بررسی کرد.

براساس بنچ‌مارک‌های Golden Retriever، تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 2 پیشرفت فوق‌العاده‌ای را در بخش GPU تجربه می‌کند؛ به‌طوری که از نظر سرعت و توان مصرفی، به‌ترتیب ۱۱ درصد و ۱۲ درصد بهتر از تراشه‌ی A16 آیفون ۱۴ پرو ظاهر می‌شود. متاسفانه پیکسل ۷ پرو در پردازش‌های گرافیکی وضعیت خوبی را بین رقبا تجربه نمی‌کند و با اختلاف وحشتناک ۷۰ درصدی، از تراشه‌ی اسنپدراگون جا می‌ماند؛ البته از نظر توان مصرفی، حدود ۸ درصد بهینه‌تر از تراشه‌ی کوالکام است.

از نظر پایداری عملکرد نیز تراشه Snapdragon 8 Gen 2 حدود ۱٫۴ برابر بهتر از تراشه‌ی A16 ظاهر شد (هرچند این مورد به مدل گوشی بستگی دارد و احتمالا در S23 شاهد عملکرد متفاوتی باشیم.) درمقابل، تراشه‌ی Tensor G2 نیز مانند سایر تراشه‌های ۴ و ۵ نانومتری ساخت سامسونگ، استعداد بالایی در افت عملکرد و داغ‌شدن دارد و در تست پایداری عملکرد پلاس وی با افت ۳۳ درصدی مواجه شد.

درحالی‌که Snapdragon 8 Gen 2 از لحاظ عملکرد GPU حتی تراشه‌ی A16 را جا می‌گذارد (با عذرخواهی از پیکسل ۷ پرو که عملکرد ناراحت‌کننده‌‌ی تراشه‌اش حتی در قیاس هم نمی‌آید)، در بحث CPU بهبود چندانی تجربه نکرده و با اختلاف جزیی، رقابت را به آیفون ۱۴ پرو مکس می‌بازد. جالب است بدانید درمقایسه با G1+، تراشه‌ی جدید کوالکام ۱۰ درصد بهبود عملکرد در ازای ۲۰ درصد افزایش توان مصرفی را تجربه می‌کند و در پردازش‌های چندهسته‌ای، حدود ۷ درصد از A16 ضعیف‌تر ظاهر می‌شود (پیکسل ۷ پرو با اختلاف ۴۰ درصدی از A16 شکست می‌خورد؛ ایموجی گریه.)

درکل، اگر می‌خواهید صبح تا شب با گوشی‌تان بازی‌های سنگینی مثل Genshin Impact بازی کنید، جدیدترین پرچم‌داران اپل و سامسونگ انتخاب‌های قابل‌اطمینانی هستند و به شما اجازه می‌دهند با بالاترین تنظیمات گرافیکی و بدون افت فریم محسوس، به اجرای بازی موردعلاقه‌تان مشغول شوید؛ اما در این مورد، انتظار زیادی از پیکسل ۷ پرو نداشته باشید. در بررسی ما، پرچم‌دار گوگل، Genshin Impact را با نرخ میانی ۳۳ فریم‌برثانیه اجرا کرد؛ البته در اجرای بازی‌های سبک عملکرد رضایت‌بخشی دارد و اگر بازی موردعلاقه‌تان Call of Duty است، مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد.

باتری

در مورد عمر باتری اگر بخواهیم صرفا به میزان ظرفیت اکتفا کنیم، آیفون ۱۴ پرو مکس با باتری ۴۳۲۳ میلی‌آمپرساعت به هر دو رقیب اندرویدی با باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی می‌بازد. اما نتایج بررسی‌های ما نشان می‌دهد که مصرف باتری در آیفون ۱۴ پرو مکس به‌حدی بهینه است که می‌تواند ۳۱ ساعت و ۳۰ دقیقه ویدئوی معیار پلاس وی را پخش کند، درحالی‌که باتری پیکسل ۷ پرو با ظرفیت بیشتر، تنها ۱۹ ساعت و ۱۰ دقیقه دوام آورد.

ظرفیت باتری گلکسی S23 اولترا نیز ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعت اعلام شده، اما همه‌جا صحبت از عملکرد فراتر از انتظار باتری این گوشی به‌خاطر افزایش بهینگی تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 2 است؛ درحدی که احتمال می‌دهیم در بررسی‌های آینده‌ی ما، بهتر از آیفون ۱۴ پرو مکس ظاهر شود.

متاسفانه، درمورد آیفون ۱۴ پرو مکس کماکان خبری از پورت شارژ USB-C یا فناوری شارژ چند-۱۰ واتی نیست. این گوشی را می‌توان با شارژرهای سیمی مبتنی‌بر USB Power Delivery با توان بالغ‌بر ۲۰ وات، شارژر بی‌سیم MagSafe با توان ۱۵ وات یا پد شارژ Qi با توان ۷٫۵ وات شارژ کرد. پیکسل ۷ پرو با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع USB Power Delivery 3.0 و شارژ بی‌سیم، با حداکثر توان ۲۳ وات شارژ می‌شود. گلکسی S23 اولترا توان شارژ ۴۵ وات و شارژ بی‌سیم ۱۰ واتی ارائه می‌دهد.

دوربین

برای مقایسه دوربین‌ها، پیش از آنکه وارد بحث‌های حوصله‌سربر شویم، لازم است بگویم که هر سه گوشی برای عکاسی فوق‌العاده هستند و احتمالا تمام انتظاراتی را که از دوربین یک گوشی پرچم‌دار و گران‌قیمت دارید، برآورده کنند. درضمن، ماژول هر سه گوشی نیز از ترکیب مشابه دوربین واید (اصلی)، اولتراواید و تله‌فوتو استفاده می‌کند. بااین‌حال، تفاوت‌هایی در اندازه‌ی حسگر و پردازش‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی دوربین این گوشی‌ها وجود دارد که در ادامه کمی درباره‌یشان صحبت می‌کنم، اما مشخصات کامل دوربین‌ها را حتما در بررسی‌های پلاس وی بخوانید.

آیفون ۱۴ پرو مکس از همان ترکیب آشنای سه‌گانه با ماژول‌های واید ۴۸ مگاپیکسل، اولتراواید ۱۲ مگاپیکسل و تله‌فوتو ۱۲ مگاپیکسل با بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ برابری به‌همراه ماژول عمق‌سنجی ToF و دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسل بهره می‌برد. جالب است بدانید اپل با تاخیری چندساله از رقبا سرانجام وارد مسیر دوربین‌های چند دَه مگاپیکسلی شد. هرچند عکس نهایی این دوربین ۴۸ مگاپیکسل با وضوح ۱۲ مگاپیکسل و پیکسل‌های بزرگی به‌ابعاد ۲٫۴۴ میکرومتر ثبت می‌شود. اما اگر تنظیمات عکاسی RAW را فعال کرده باشید، می‌توانید با وضوح کامل ۴۸ مگاپیکسلی، عکس‌های حجیمی ثبت کنید. از حالت بزرگ‌نمایی دو برابری دوربین این گوشی می‌توان هنگام عکاسی پرتره نیز استفاده کرد.

درمقابل، پیکسل ۷ پرو از ترکیب سه‌گانه دوربین واید ۵۰ مگاپیکسل، اولتراواید ۱۲ مگاپیکسل و تله‌فوتو ۴۸ مگاپیکسل همراه با دوربین سلفی ۱۰٫۸ مگاپیکسل استفاده می‌کند. دوربین تله‌فوتوی این گوشی زوم اپتیکال ۵ برابری نسبت به دوربین اصلی را ارائه می‌دهد. درضمن، پیکسل ۷ پرو همواره عکس‌های ۱۲٫۵ مگاپیکسلی می‌گیرد و از حالتی برای عکاسی با وضوح بومی ۵۰ مگاپیکسلی خبری نیست. درضمن، از حالت بزرگ‌نمایی ۵ برابری هنگام عکاسی پرتره نمی‌توان استفاده کرد.

و درنهایت، گلکسی S23 اولترا با یک دوربین بیشتر و بزرگ‌ترین حسگر دوربین اصلی ظاهر شده تا دست‌کم در رقابت تعداد و اندازه‌ی دوربین، پیروز میدان باشد. این گوشی از ترکیب دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی و دو دوربین ۱۰ مگاپیکسلی تله‌فوتو با بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ و ۱۰ برابری به‌عنوان مجموعه‌ی دوربین چهارگانه‌اش استفاده می‌کند. جالب آنکه دوربین سلفی ۴۰ مگاپیکسلی نسل قبل حالا جایش را به دوربین ۱۲ مگاپیکسلی داده؛ هرچند سامسونگ می‌گوید این عقب‌گرد تاثیری بر عملکرد دوربین سلفی نخواهد داشت، چرا‌که این دوربین حالا به قابلیت Super HDR با فوکوس خودکار مجهز شده و کیفیت عکس و ویدیو را تا حد زیادی ارتقا می‌دهد.

با این مشخصات و به‌ویژه وقتی اندازه‌ی حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی دوربین واید گلکسی S23 اولترا را در نظر بگیریم، به نظر می‌آید در بحث عکاسی، پرچم‌دار قدرتمند سامسونگ یک‌سروگردن از رقبا جلوتر باشد؛ اما تجربه‌ی عکاسی با گوشی‌های هوشمند نشان داده که بازی مگاپیکسل‌ها در کیفیت تصاویر ثبت شده نقش کمر‌نگ‌تری از پردازش‌های هوش مصنوعی دارد و تا خودتان با گوشی در شرایط مختلف عکس نگیرید، نمی‌توانید صرفا با اعداد و ارقام درباره‌ی عملکرد دوربین‌ها قضاوت کنید.

در بررسی‌های پلاس وی از عملکرد دوربین‌ها، دیدیم که پیکسل ۷ پرو در نور طبیعی روز، تصاویری با رنگ‌های زنده و شفاف، جزئیات زیاد، کنتراست بالا و گستره‌ی دینامیکی بسیار وسیع ثبت می‌کند. در عکاسی در شب باز هم شاهد کنتراست بالا و رنگ‌های زنده در عکس‌ها هستیم. بزرگ‌نمایی ۱۰ برابری دوربین تله‌فوتو نیز عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و وضوح و جزئیات آن از عکس ثبت‌شده با دوربین تله‌فوتوی ۱۰ برابری اس ۲۲ اولترا بیشتر است. پیکسل ۷ پرو عکس‌های پرتره‌ی بسیار جذابی را ثبت می‌کند، اما عکاسی ماکرو آن چندان رضایت‌بخش نیست.

گالری عکس‌های پیکسل ۷ پرو؛ برای دیدن عکس‌های بیشتر همراه‌با توضیحات به بررسی رجوع کنید

آیفون ۱۴ پرو مکس در مقایسه با رقبا عملکرد خوبی در در زمینه‌ی HDR و بازیابی جزئیات از سایه‌روشن تصویر ندارد، اما دوربین اصلی رنگ‌های واقع‌گرایانه‌تری را ثبت می‌کند و هنگام عکاسی از سوژه‌های دور، جزئیات بهتری ثبت شده و کنترل بهتری روی نویز مشاهده می‌شود. عکس‌های اولتراواید این گوشی نیز پرجزئیات‌ و کم‌نویز هستند. آیفون اجازه می‌دهد با هر دو دوربین واید و تله‌فوتو عکس پرتره بگیرید. عکاسی پورتره آیفون عالی است، به‌طوری‌که سوژه از پس‌زمینه تفکیک می‌شود، جزئیات چهره‌ زیاد و بافت پوست طبیعی‌ به نظر می‌رسد. دوربین‌های واید و اولتراواید آیفون عملکرد بدی در عکاسی در شب دارند، اما دوربین سلفی عکس‌های شارپ‌ و پرجزئیاتی را از چهره‌ی سوژه ثبت می‌کند.

گالری عکس‌های آیفون ۱۴ پرو مکس؛ برای دیدن عکس‌های بیشتر همراه‌با توضیحات به بررسی رجوع کنید

متاسفانه برای قضاوت درباره‌ی عملکرد دوربین گلکسی S23 اولترا باید تا بررسی گوشی صبر کرد. اما دوربین اصلی گلکسی S22 اولترا که در پلاس وی بررسی شد، عکس‌های HDR فوق‌العاده‌ای می‌گرفت و عکس‌های معمولی نیز با جزییات زیاد و نویز کم ثبت شدند. درکل سری گلکسی اس به ثبت عکس‌های خوش‌رنگ و لعاب‌ معروف است و عکس‌های شب نیز روشن‌ و پروضوح‌‌ هستند. هرچند ثبت کُند عکس‌ها، لرزش دست و حرکت سوژه باعث محوشدگی تصاویر می‌شود که امیدواریم این مشکل در نسل جدید برطرف شده باشد. عکس‌های دوربین سلفی جزئیات بسیار زیاد و گستره‌ی دینامیکی وسیعی دارند و رنگ‌ آن‌ها جذاب است. به‌لطف فوکوس خودکار نیز S22 عکس‌های ماکروی بسیار جذابی می‌‌گرفت. می‌توان انتظار داشت که S23 اولترا نیز همین راه را ادامه داده و حتی بهتر از قبل ظاهر شود. قول می‌دهم به‌محض بررسی گوشی، این بخش را به‌روز کنم!

جمع‌بندی: گلکسی S23 اولترا، پیکسل ۷ پرو یا آیفون ۱۴ پرو مکس؟

درنهایت، هر سه گوشی آیفون ۱۴ پرو مکس، گلکسی S23 اولترا و پیکسل ۷ پرو کیفیت ساختی درخور لوکس‌ترین پرچم‌داران بازار ارائه می‌دهند و بحث طراحی نیز کاملا سلیقه‌ای است. هرچند اگر سبُک بودن و خوش‌دست بودن گوشی برایتان مهم است، پیکسل ۷ پرو بین ۷ تا ۱۱ درصد از رقیبان خود سبُک‌تر است.

اما اگر اولویت‌ اصلی‌تان برای خرید گران‌قیمت‌ترین گوشی‌ بازار، اجرای بازی‌های سنگین است، آیفون ۱۴ پرو مکس و گلکسی S23 اولترا به‌لطف پردازنده‌های قدرتمند و پایداری عملکرد رضایت‌بخش، بهترین انتخاب هستند. پیکسل ۷ پرو از پس بازی‌های سبک برمی‌آید، اما وقتی گوشی تحت فشار باشد، به‌شدت داغ می‌کند و با افت عملکرد محسوسی رو‌به‌رو می‌شود.

درصورتی‌که می‌خواهید برای تجربه‌ی بهترین پرچم‌دارهای بازار، کمتر هزینه کنید، پیکسل ۷ پرو با برچسب قیمتی ۹۰۰ دلار گزینه‌ی مطلوبی است، چراکه ۳۰۰ دلار از دو گوشی رقیب ارزان‌تر است.

اگر هم دنبال رابط کاربری نرم، یک‌دست و فوق‌العاده لذت‌بخش در دنیای اندرویدها هستید، باز هم پیکسل ۷ پرو با ارائه‌ی اندروید خالص، تجربه‌ی کم‌نظیری را در اختیار شما قرار خواهد داد. البته iOS 16 آیفون و اندروید 13 همراه‌با رابط کاربری One UI 5.1 گلکسی S23 نیز یکی از روان‌ترین و رضایت‌بخش‌ترین تجربه‌های رابط کاربری را ارائه می‌دهند. هرچند این را هم در نظر بگیرید که گوشی گوگل یک سال کمتر از گوشی‌های سامسونگ، پشتیبانی نرم‌افزاری دریافت می‌کند و آیفون با پشتیبانی نرم‌افزاری ۶ تا ۷ ساله، برای افرادی که می‌خواهند چندین سال از گوشی خود استفاده کنند، انتخاب معقولانه‌تری است.

اگر عکاسی با گوشی برایتان از همه چیز مهم‌تر است، البته تا پیش از بررسی S23 اولترا نمی‌توان درست قضاوت کرد، اما دست‌کم بین پیکسل ۷ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس، انتخاب ما پیکسل ۷ پرو است؛ هرچند احساس می‌کنم S23 اولترا با مشخصات چشمگیر دوربین و پردازنده‌ی قدرتمند، کاملا معادله‌ی بازی را در زمینه‌ی عکاسی به نفع خودش تغییر دهد.

در آخر لازم است بگویم این مقایسه در شرایط خلا انجام شده و مشکل کماکان پابرجای رجیستری آیفون ۱۴ که خرید آن را در شرایط کنونی چالش‌برانگیز می‌کند، در نظر گرفته نشده است. شما کدام پرچم‌دار را ترجیح می‌دهید؟


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع