وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

نحوه نگهداری کاکتوس در تابستان + شرایط لازم

نحوه نگهداری کاکتوس در تابستان + شرایط لازم

برخی از کاکتوس هایی که افراد در منزل خود نگهداری می کنند که برای مناطق کوهستانی و کم آب است، از این رو باید برای مراقبت و نگهداری از این کاکتوس ها شرایط لازم را فراهم کنند.

روشهای مراقبت از کاکتوس در تابستان

بسیاری از افراد تصور می کنند که کاکتوس ها فقط در مناطق بیابانی و گرمسیر رشد کرده و نگهداری می شوند. اما در حقیقت بسیاری از کاکتوس هایی که ما در منزل از آنها نگهداری می کنیم برای مناطق کوهستانی با آب و هوای معتدل و البته کم آب می باشند. به همین دلیل برای نگهداری و مراقبت از کاکتوس ها باید شرایط مشابه با آب و هوای مناطق زندگی آنها فراهم نمود. در این بخش از پلاس وی با روشهای نگهداری از کاکتوس در فصل تابستان بیشتر آشنا خواهیم شد.

شرایط نگهداری از کاکتوس در فصل گرما

فصل بهار و تابستان بهترین زمان برای رشد بیشتر کاکتوس ها است. به همین دلیل باید شرایطی را فراهم کرد تا بیشترین کیفیت را در رشد خود داشته باشند. نگهداری از کاکتوس در فصل تابستان به دلیل گرمای زیاد همواره با مشکلاتی همراه است که با رعایت برخی از نکات می توان از آن مراقبت نمود.

روش نگهداری کاکتوس

آبیاری بیشتر

همانطور که می دانیم کاکتوس توانایی ذخیره آب در بافت خود را دارد. البته این موضوع نباید باعث آبیاری کم و نامناسب آن شود. به طور واضح هر گیاهی در تابستان به آبیاری بیشتری نیاز دارد. کاکتوس ها نیز مانند گیاهان به میزان آبیاری بیشتری احتیاج دارند. اما نمی توان حجم خاصی از آب را برای آنها در نظر گرفت. مثلا اگر حالت بافت کاکتوس کمی خمیده و چروکیده شده باشد، حتما میزان آبیاری شما کم بوده و باید گیاه را آبیاری بیشتری کنید. با تامین آب لازم، حالت گیاه به تدریج تغییر کرده و مجدد بافت آن کشیده و درخشان خواهد شد. البته نباید منتظر چروکیده شدن کاکتوس باشید.

قبل از خرید انواع کاکتوس ها در مورد آبیاری آن اطلاعات لازم را کسب کنید. برای آبیاری کاکتوس، زمان ملاک نیست، زیرا خشک شدن پای گلدان نشانه مناسبی است. میزان آبیاری به فاکتورهای مختلفی مانند اندازه گل، نوع کاکتوس، محل نگهداری، دما و رطوبت محیط، اندازه و محیط بستگی دارد. بنابراین نمی توان میزان دقیق آبیاری را برای همه کاکتوس ها بیان کرد.

گل های گوشتی مانند کاکتوس ها و ساکولنت ها حساسیت به ریختن آب بر روی برگهایشان دارند، بنابراین از ریختن آب برو روی برگ های آنها مخصوصا در زیر نور آفتاب خودداری کنید چرا که موجب ایجاد لک و سوختگی بر روی برگها می شود. همچنین آبیاری زیاد نیز منجر به پوسیدگی ریشه گیاه یا ترک برداشتن تنه آن می شود. همچنین اگر مدت زمان بی آبی طولانی شود موجب خراب شدن و مرگ گیاه خواهد شد.

بسیاری از ساکولنت ها رشد بیشتر در فصول خنک سال مانند بهار و پائیز دارند. بنابراین نباید در مکانهای بسیار گرم و زیر تابش شدید نور خورشید قرار داده شوند.

برخی از انواع کاکتوسها مانند لیتوپس ها، سنگی یا صخره ای در فصل گرما به خواب می روند. به همین دلیل شناخت شرایط زندگی گیاه از خراب شدن آنها جلوگیری می کند. به طور مثال لیتوپس نباید در فصل تابستان، آبیاری زیاد شو زیرا گیاه در حال استراحت، آب زیادی را جذب نمی کند و آبیاری مداوم موجب پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه می شود.

کاکتوس های کوچک نسبت به کاکتوس های بزرگ تر به آبیاری بیشتری احتیاج دارند زیرا گلدان آنها کوچکتر است و آب آنها زودتر از بین می رود.

مراقبت از کاکتوس

نور و دما

در تابستان، از قرار دادن کاکتوس در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید زیرا تابش نور خورشید برای کاکتوس ها، آزار دهنده است و روی برگهای گیاه لک های قرمز و قهوه ای یا سوختگی ایجاد می کند. در این شرایط باید در ابتدا گیاه را سیراب کرده و سپس به مدت یک هفته آن را در جای خنک و در سایه قرار دهید تا خود را بازسازی کند. در هفته دوم به مرور آن را به جای نورانی تر انتقال دهید تا با شارایط جدید سازگار شود.

کاکتوس ها تا دمای حدود 50 درجه را تحمل می کنند اما اگر دمای محیط از این حد بالاتر رود باعث پختگی بافت های داخلی گیاه می شود. البته کاکتوس های بیابانی سازگاری بیشتری با نور مستقیم و تند آفتاب دارند. این گیاهان از بدو تولد با این شرایط رشد کرده اند و نسبت به آن سازگاری دارند، اما کاکتوسهای خانگی در گلخانه پرورش یافته و سپس به فضاهای آپارتمانی منتقل شده اند. بنابراین طبیعی است که تحمل نور شدید و گرما را ندارند کاکتوس های با تیغ های فشرده و دارای مو مانند اسپوستوا ،سفالئسرئوس و سایر گونه ها توانایی تحمل نور بیشتری نسبت به کاکتوس های بدون تیغ دارند.

برای جذب نور خورشید توسط کاکتوس ها از یک لایه فیلتر بین نور خورشید و کاکتوس استفاده کنید تا آسیبی به گیاه نرسد. این نور غیرمستقیم آحداکثر باید 3 تا 4 ساعت توسط کاکتوس جذب شود.

نگهداری کاکتوس

کود دهی در تابستان

در فصل تابستان برای کود دادن کاکتوس ها و ساکولنت ها باید از کودهای ازت پایین و پتاس بالا یک بار در ماه استفاده شود. البته باید توجه داشت که کاکتوسهایی که در حالت خواب و استراحت هستند را نباید کود داد و زمان کوددهی آنها را به فصل بیداری گیاه موکول کرد.

نگهداری کاکتوس در گرما

تکثیر

فصل تابستان برای پیوند و قلمه زدن کاکتوس ها بسیار مناسب است. در این فصل می توان کاکتوسها را تکثیر نمود. علاوه بر این تابستان فصل گل دادن اغلب کاکتوس ها می باشد همچنین با گرده افشانی می توان بذر این گیاه را نیز تهیه نمود.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع