اقتصادآنلاین: محمدعلیزاده در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما افزود:مالیات ها در بودجه سال 98, پلکانی بود، اما به واسطه اینکه برقراری عدالت مالیاتی در نرخ مالیاتی برای همه صنوف دیده شود در بودجه لایحه سال 1399، مجلس آن را اصلاح کرد و از 35 درصد به 25 درصد آورد و به همین علت، دولت برای سال 1400 با همان رویکردی که مجلس برای بودجه سال 1399 دیده بود، بودجه را بر مبنای 25 درصد نرخ مالیاتی حقوق دید، زیرا در بخش عملکرد اشخاص حقوقی و همچنین صنوف و مشاغل دیگری به جز حقوق بگیران، بالاترین نرخ مالیاتی، 25 درصد نسبت به درآمد های اصناف و اشخاص حقوقی بوده است.
وی با اشاره به اینکه نظام مالیاتی سه رکن اساسی دارد، گفت:قوانین و مقررات کارا و کارآمد، مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی از جمله این ارکان هستند.
علیزاده ادامه داد:قوانین و مقررات باید به شکلی تدوین شوند که همه اطلاعات مورد نیاز برای تشخیص درآمدها، به شکل مطلوب در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد.
او افزود:سازمان امور مالیاتی در این باره گام های خوبی را برداشته است که این داده ها را به صورت یکجا و مطلوب در اختیار بگیرد و حاکمیت داده ای را در نظام مالیاتی کشور، پیاده سازی کند.
علیزاده اضافه کرد:در 2 تا 3 سال اخیر با استفاده از داده ها و ردیابی های مالی و تشکیل پروفایل مالی برای مودیان، فراریان مالیاتی را شناسایی کردیم و اقدامات لازم را انجام دادیم.
معاون امور فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور گفت:از سال های 95 و 96 , میزان درآمد های مالیاتی کشور از سطح 40 هزار میلیارد تومان به 180 هزار میلیارد تومان در سال 99 رسیده است.
وی افزود:اکنون حدود 40 درصد، افزایش مالیاتی نسبت به پایه و 120 درصد، رشد مالیاتی نسبت به قانون بودجه داریم.
علیزاده گفت:مالیات نسبت به تولید ناخالص داخلی در کشورمان تقریباً بین 6 تا 7 درصد است که این میزان در کشور های منطقه و توسعه یافته و پیشرفته اقتصادی بسیار ناچیز است.
وی افزود:از این میزان تولید ناخالص داخلی در مالیات های مستقیم, 50 درصد، مالیات های معافیتی داریم و در بخش مالیات بر ارزش افزوده؛ حدود 40 درصد در بخش نهاده های کالایی و حدود 20 درصد در بخش نفتی و خدمات آن معافیت داریم.
انتهای پیام/م