بررسی و آشنایی با 10 نشانه لخته خون در پا
لخته خونی در پا ممکن است یک تجربه شایع به نظر برسد، اما در یک دوره زمانی، می تواند برای سلامتی خطرناک باشد. در برخی موارد، زمانی که شرایط برای مدتی طولانی حل نشده باقی می ماند یا لخته خونی نمی تواند به طور کامل حل شود، ممکن است تجزیه شود و به اندام های دیگر مانند ریه ها برود.
این مساله ممکن است باعث پیچیدگی شناخته شده به عنوان امبولیسم ریوی (P.E) شود ، در این بخش از سلامت پلاس وی با برخی از نشانه ها که ممکن است از وجود یک لخته خون خطرناک در پا حکایت داشته باشند آشنا می شویم.
نشانه وجود لخته خون در پا چیست؟
علائم و نشانه های وجود لخته خون در پا
1. تورم
تورم دردناک قوزک پا که ممکن است به سمت ناحیه ساق پا برود ممکن است در حضور لخته خون در پای رخ دهد. این امر به این دلیل رخ می دهد که این ناحیه دارای استخوان و بافت هایی است که چگالی های بالاتری دارند که به طور معمول برای بدن برای تمیز کردن لخته های شکل گرفته در چنین مناطقی مشکل و سخت است.
چه نشانه ای وجود لخته خون در پا را ثابت می کند؟
10 نشانه وجود لخته خون در پا
2. قرمزی:
یکی از نشانه های اولیه وجود لخته خون در پا قرمزی ناحیه قوزک پا نسبت به پوست عادی است، رنگ پریدگی آن است. این امر به دلیل کاهش جریان خون اتفاق می افتد که باعث می شود که پا سردتر شود.
در سایر بیماران، تغییر رنگ پوست جزئی (که شبیه لکه های تیره به نظر می رسد) ممکن است خودش را در منطقه آسیب دیده نشان دهد.تغییر رنگ پوست اغلب به خاطر مجموعه ای از خون زیر پوست است. معمولاً، تغییر رنگ با بطرگ شدن لخته خون بیشتر می شود.
رشد لکه های پوست قرمز بر روی قسمت های پای آسیب دیده یک نشانه رایج از وجود لخته خون است که در آن نیاز به مراجعه به پزشک ضروری است.
بارزترین نشانه لخته خون در پا
مهم ترین نشانه های وجود لخته خون در پا
3. بی حسی:
از دست دادن احساس پای بیمار ممکن است نشان دهنده وجود لخته خون باشد. بی حسی به عنوان تغییراتی در احساس مانند سوزش، و سوزن سوزن شدن شناخته می شود.بی حسی ناشی از فشردگی، سوزش و یا آسیب چند شاخه از یک عصب است.
پزشک به اطلاعات مفصل دیگری از علایم مرتبط با انواع مختلف آزمایش ها نیاز دارد تا درمان مناسب را شناسایی کند. دوره پزشکی برای خارش و بی حسی پارستزی است.
چندمورد از نشانه های لخته خون در پا
اصلی ترین نشانه های لخته شدن خون در پا
4. افزایش ضربان قلب :
افزایش ضربان قلب می تواند نشانه وجود لخته خونی در پا باشد. معمولاً بدن مکانیزمی برای بیرون راندن مواد خارجی دارد. در این حالت هم بدن تلاش می کند تا از شر لخته خلاص شود. این باعث می شود قلب بیشتر کار کند و در نتیجه منجر به افزایش ضربان قلب شود.
افزایش فعالیت قلب باعث ایجاد اثرات روان شناختی مانند اضطراب می شود که ممکن است طی زمان بدتر شود. علاوه بر این، افزایش مداوم ضربان قلب همچنین ممکن است منجر به تعدادی از مشکلات پزشکی شود.
علائم و نشانه های لخته خون خطرناک در پا
نشانه های سطحی ولی مهم لخته خون در پا
5. تغییر دمای غیر معمول بدن:
وجود لخته خونی در پا هم می تواند باعث افزایش ناگهانی در دمای محیط آسیب دیده (در هنگام لمس) شود. در برخی موارد، این نشانه خود را با سوزش و یا احساس داغ شدگی در ناحیه متاثر نشان می دهد.افزایش ناگهانی دما معمولاً با افزایش شدید خارش پیش می رود.
6. خستگی :
بیمارانی که لخته خون در پایشان دارند، به احتمال زیاد خستگی را تجربه می کنند که اغلب خود را در مراحل بعدی نشان می دهد. این اتفاق زمانی می افتد که فرآیندهای دفاعی بدن در کار فراتر از محدودیت های عادی کار می کنند تا از شر لخته خونی خلاص شوند.
این خستگی به طور قابل توجهی بی سابقه است، به این معنی که حتی وقتی فرد درگیر هیچ فعالیت فیزیکی نباشد هم، ممکن است خسته شود.
خستگی یکی دیگر از نشانه های لخته خون در پا
رایج ترین نشانه لخته خون در پا چیست؟
7. تب درجه پایین:
تب می تواند نشانه دیگری از وجود لخته خون باشد. وقتی که لخته متلاشی شود و وارد جریان خون شود، تب می تونه اتفاق بیفتد. اثر حاصله معمولاً یک تب درجه پایین است که با دمای نسبتاً زیاد پای آسیب دیده ترکیب می شود.
در برخی موارد، حضور لخته خون در پا ممکن است منجر به التهاب شود که ممکن است منجر به تب شود. به طور معمول، تب می تواند با تعریق و یا لرزش ایجاد شود. هم چنین ممکن است باعث سردرد، از دست دادن اشتها و کمبود آب شود.
در موارد نادر تب، علائم نمایش دیگری نظیر عدم ثبات روحی، تشنج، گیجی و توهم نیز است. تب همیشه خاص نیست. این بیماری می تواند در میان بیماران مختلف به طور متفاوتی ارائه شود.
نشانه های مزمن لخته شدن خون در پا
نشانه های خطرناک لخته شدن خون در پا که افراد آن را جدی نمی گیرند
8. تحریک پذیری پوست:
پوست اطراف لخته می تواند کمی حساس شود. حساسیت پوست نشانه ای این است که معمولاً در مراحل بعدی لخته شدن خون در پا رشد می کند.هم چنین در این مرحله است که رگ ها به علت رشد لخته، در پوست قابل رویت هستند. در برخی موارد حساسیت ممکن است در هر دو پا رخ دهند، حتی اگر در اصل یک پا را تحت تاثیر قرار دهد.
9. بزرگ شدن رگ ها:
بزرگ شدن رگ ها نیز در میان نشانه هایی از وجود لخته های خون در پا هستند. این نشانه همچنین می تواند نواحی نزدیک به پاها و ران را نیز تحت تاثیر قرار دهد.معمولاً، شرایط لزوماً باعث پیچیدگی یا مشکلات بیشتر نمی شود، اما وقتی که بزرگ شدن رگ باعث بروز مشکلاتی در رگ های اطراف می شوند، امکان بروز خلسه داخلی وجود دارد در نتیجه، می تواند منجر به تغییر رنگ پوست شود.
نشانه هایی که می گوید خونی در پا لخته شده است
10. ناراحتی کف پا:
وجود ناراحتی در پا هم می تواند حضور یک لخته را نشان دهد ؛ درد در پا معمولاً با ناراحتی مداوم در منطقه آسیب دیده ایجاد می شود.درد هنگامی اتفاق می افتد که جریان خون کند و یا مسدود می شود، به طوری که بافت های اطراف، اکسیژن کافی از خون را دریافت نمی کنند.