وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

نقد و بررسی خودوروی ایرانی ساینا

نقد و بررسی خودوروی ایرانی ساینا

ساینا یکی دیگر از محصولات مجموعه سایپا می باشد که در این گزارش از پلاس وی به نقد و بررسی همه جانبه “خودرو ساینا” و اعضای خانواده ساینا خواهیم پرداخت.

نقد و بررسی همه جنبه خودرو ساینا

بعد از رونمایی و عرضه خودرو تیبا توسط مجموعه سایپا از سال 88، سایپا از خودرویی جدید به نام سایپا 232 در سال 95 رونمایی کرد که بعدا نام آن را تغییر دادند و به نام ساینا به بازار عرضه کرد که اگر کمی با دقت به این موضوع نگاه کنیم متوجه این خواهیم شد که ساینا، بیشتر نسخه فیس لیفت تیبا می باشد و اما با تغییرات اساسی و کلی که بسیار بهتر و جذاب تر از تیبا می باشد و تماما توسط مهندسین مجموعه سایپا طراحی شده است و جلوه ای جوان پسندانه دارد.

بررسی ساینا

خودرو ساینا بدون شک نسبت به تمام خودروهایی که از قبل توسط مجموعه سایپا رونمایی شده است، دارای طراحی بهتری می باشد و طبیعتا قابلیت های بیشتری نیز برای این خودرو در نظر گرفته شده است که در ادامه به آن پرداخته ایم. لازم به ذکر است که مشخصات فنی ساینا بسیار نزدیک به تیبا می باشد و با این تفاوت که ساینا از استاندارد یورو 4 و یورو 5 بهرمند می باشد و این در حالی است که مشخصات فنی آن می توانست نسبتا بهتر باشد. از این رو در ادامه این گزارش از پلاس وی به نقد و بررسی خودرو ساینا خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.

فهرست عناوین {گزینه موردنظر را انتخاب کنید}

  1. مشخصات کلی
  2. طراحی خارجی
  3. طراحی داخلی
  4. مصرف سوخت
  5. تجهیزات و آپشن ها
  6. رنگ های عرضه شده
  7. مبلغ بیمه سالانه
  8. هزینه استهلاک
  9. قیمت
  10. تفاوت ساینا با ساینا پلاس
  11. تفاوت ساینا با ساینا s

مشخصات فنی ساینا

وزن  1050 کیلوگرم
طول  4215 میلی متر
عرض 1663 میلی متر 
ارتفاع 1484 میلی متر 
پیشرانه 4 سیلندر M15 یورو 4 
حجم موتور 1.5 لیتر 
گشتاور 128 نیوتن متر 
گیربکس 5 دنده دستی 
قدرت 87 اسب بخار 
شتاب 0 تا 100 KM 12.8 ثانیه 
سرعت 175 Km/h 
مصرف ترکیبی در 100 KM 7 لیتر 
حجم باک 41 لیتر 
سنسور عقب دارد 
ترمز ضد قفل ABS دارد 
ترمز پارک برقی  ندارد
چراغ مه شکن جلو دارد 
چراغ مه شکن عقب دارد 
نوع فرمان هیدرولیکی 
تعداد ایربگ
سیستم تهویه دیجیتال 

طراحی خارجی ساینا

طراحی ساینا

طراحی ظاهری ساینا نسبت به سایر محصولاتی که توسط مجموعه سایپا رونمایی شده اند، بدون شک تغییر و تحول زیادی پیدا کرده است که در ظاهر اولیه نسبتا خودرو اسپرت تصور خواهید کرد چرا که ظاهر آن تغییر و تحول یافته است. از مهم ترین نقاط عطف ظاهری این خودرو می توان به چراغ های جدید جلو و عقب، طراحی جدید بدنه، طراحی جدید آینه ها، سپر عقب و جلو، چراغ مه شکن عقب و جلو و... اشاره کرد. اما اگر کمی عمیق تر به این موضوع نگاه کنیم متوجه شباهت درب های این خودرو با درب های تیبا خواهیم شد که می توانست این گونه نباشد.

طراحی داخلی ساینا

کابین ساینا

طراحی داخلی خودرو ساینا با وجود تغییراتی که در تصویر مشاهده می کنید، با وجود طراحی جدید، اما با این وجود اگر کابین تیبا را نیز مشاهده کنید، متوجه نوعی شباهت بسیار نزدیک در کابین هر دو خودرو خواهید شد که اصلی ترین شباهت هم در فرمان و کیلومتر شمار مشخص می باشد. با این وجود دریچه های کولر، دستگاه پخش و کنترل سیستم تهویه نسبت به پراید و تیبا تغییر یافته است که اگر فرمان و هم کیلومتر شمار آن هم تغییر پیدا میکرد، جلوه بهتری بدست میاورد. همچنین خوشبختانه کابین ساینا همانند تیبا و پراید، یک رنگ و یک دست نیست.

مصرف سوخت ساینا

از مهم ترین شاخصه های خرید خودرو، میزان مصرف سوخت آن می باشد که بعد از افزایش قیمت  سهمیه بندی بنزین، تبدیل به یک شاخصه مهم شده است و قبل از خرید خودرو باید از آن مطمئن شوید. خودرو ساینا ساده و دنده ای، دارای مصرف سوختی همانند تیبا می باشد که مصرف سوخت ترکیبی و خارج شهر آن به ترتیب 7 و 6 لیتر می باشد که طبیعتا خودروکم مصرفی محسوب می شود. اما خودرو ساینا اتومات، دارای مصرف سوخت بیشتری نسبت به نسخه دنده ای دارد که میزان مصرف ترکیبی آن 7.5 لیتر در هر 100 کیلومتر بر ساعت است.

تجهیزات و آپشن های ساینا

از مهمترین و اصلی ترین آپشن های ساینا می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛

  1. سیستم تهویه دیجیتال
  2. صفحه نمایش MFD
  3. سیستم ضدسرقت
  4. سنسور دنده عقب
  5. نمایش دمای محیط بیرون
  6. سیستم ترمز ضد قفل ABS
  7. ایربگ سرنشینان جلو
  8. قفل مرکزی
  9. کمربندهای ایمنی جلو با تنظیم ارتفاع
  10. قفل ایمنی کودک
  11. ریموت کنترل
  12. آینه های جانبی برقی و تاشو
  13. تنظیم ارتفاع چراغ های جلو
  14. چراغ های مه شکن عقب و جلو
  15. شیشه بالابرهای برقی

رنگ های عرضه شده ساینا

رنگ های ساینا

رنگ هایی که برای اتومبیل ساینا معمولی توسط مجموعه سایپا در نظر گرفته شده اند و این روزها هم شاهد آنها در بازار خودرو هستیم، عبارتند از سفید، مشکی، سرمه ای، نقره ای و قرمز که اگر رنگ به خصوص دیگری مدنظرتان است، می توانید با حضور به شعب سایپا اقدام به مشاوره و درخواست ساینا با رنگ دلخواه خود نمائید.

مبلغ بیمه سالانه ساینا

یکی از مهمترین اقداماتی که باید قبل یا بعد از خرید خودرو اقدام به بررسی آن در اولین مرحله کنید، بیمه نامه شخص ثالث خودرو می باشد که شما می بایست برای آن هزینه ای را بصورت سالانه صرف کنید. هزینه ای که باید بصورت سالانه شما برای بیمه شخص ثالث ساینا هزینه کنید، حدودا چیزی بین 2.300.000 الی 2.450.000 تومان می باشد که این قیمت متغیر می باشد و سالانه افزایش قیمت پیدا می کند و قیمتی که ذکر شد برای اسفند ماه سال 99 می باشد.

هزینه استهلاک ساینا

توصیه ای که کارشناسان همیشه به خریداران خودروها می کنند این است قبل از خرید خودرو با هزینه استهلاک و قیمت قطعاتی که باید در دراز مدت تعویض شوند، آشنا شوند و هزینه ای را بصورت سالانه در این مسیر باید صرف کنند. با این وجود زمانیکه شما اقدام به خرید هر خودرویی می کنید، بهتر است با هزینه استهلاک آن هم آشنا باشید تا در صورت بروز مشکل، رینج قیمتی از قطعات خودرو خود را مطلع باشید. از این رو در ادامه با قیمت برخی از قطعات ساینا که باید در طول زمان تعویض شوند آشنا خواهید شد.

اولین هزینه ای که باید در نظر بگیرید و در قسمت بالا هم بصورت کامل به آن اشاره کردیم، هزینه بیمه شخص ثالث خودرو می باشد که برای خودرو ساینا حدودا بین 2.300.000 الی 2.450.000 تومان می باشد. یکی دیگر از قطعاتی که بهتر است هر 50 هزار کیلومتر اقدام به تعویض آن نمائید، شمع خودرو است که حداقل قیمت شمع خودرو ساینا 150 هزار تومان و حداکثر 300 هزار تومان می باشد که بنابر شرکت تولید کننده، متغیر است. همچنین با صدا در آمدن لنت های ترمز، حداقل هزینه برای خرید همزمان لنت های عقب و جلو 300 هزار تومان و حداکثر 700 هزار تومان می باشد.

استهلاک ساینا

تسمه تایم نیز یکی دیگر از قطعاتی است که باید 60 هزار کیلومتر تعویض شود که برای تعویض این قطع در ساینا باید حداقل 150.000 تومان و حداکثر 250.000 تومان در این زمینه هزینه نمائید. همچنین برای خرید دو جفت لاستیک ساینا باید حداقل 3 میلیون تومان و حداکثر 4 میلیون تومان هزینه کنید. با این وجود با یک جمع و تفریق ساده بصورت عادی و با در نظر گرفتن حداقل قیمت های گفته شده باید در طول سال حدودا 6 میلیون تومان برای خودرو ساینا هزینه کنید.

قیمت ساینا

قیمت ساینا

قیمت خودرو ساینا در کارخانه و نمایندگی، نسبتا نزدیک به خودرو تیبا البته با مابه التفاوت حدودا 10 میلیون تومان عرضه می شود و از آنجائیکه قیمت خودرو در طول چند وقت اخیر بنابر نوسانات ارز، جابجا میشد، قیمت اتومبیل ساینا هم مستثنا این جریان نبود و با افزایش قیمت روبرو شد. با این وجود قیمت انواع ساینا را در ادامه بصورت حدودی ذکر کرده ایم که متعلق به اسفند ماه 99 هستند و این قیمت می تواند در طول زمان تغییر کند.

نام خودرو قیمت نمایندگی قیمت بازار آزاد
ساینا EX ساده 92.900.000 تومان 137 میلیون تومان
ساینا آپشنال (پلاس) نامشخص 152 میلیون تومان
ساینا S 130 میلیون تومان نامشخص

 

تفاوت ساینا با ساینا پلاس

ساینا پلاس

ساینا پلاس یا همان ساینا آپشنال، نسخه کاملتر ساینا ساده یا همان ساینا EX است که یک سری قابلیت ها بر روی این خودرو اضافه شده است و شما با پرداخت هزینه نسبتا بیشتر از ساینا ساده، می توانید اقدام به خرید ساینا پلاس نمائید. با این وجود از مهم ترین و اصلی ترین قابلیت های ساینا پلاس می توان به فرمان جدید با دکمه های کنترل، مولتی مدیا، شیشه های دودی، کف پوش کابین و صندوق عقب، مولتی مدیا 7 اینچی، دوربین دنده عقب، صندلی های چرم، سپرهای دو رنگ، نگهدارنده صندلی کودک و.... اشاره کرد.

تفاوت ساینا با ساینا s

ساینا s

اما نسل جدید ساینا به ساینا S می باشد که تغییرات کلی و جزئی را در این خودرو نسبت به ساینا ساده می توان مشاهده کرد. اولین بخشی که می توان به آن اشاره کرد، ظاهر و بدنه آن است که تغییراتی در سپرهای عقب و جلو و همچنین چراغ های عقب و جلو و همچنین تغییر طراحی صندوق عقب را می توان مشاهده کرد. همچنین از مهمترین تغییرات اساسی ساینا S در داخل کابین آن می باشد که از مهم ترین آنها می توان به مالتی مدیا، کیلومترشمار جدید و فرمان آپشنال آن اشاره کرد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع