وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

نکات مهم در هنگام خرید سفره بهداشتی و مناسب

نکات مهم در هنگام خرید سفره بهداشتی و مناسب

این روزها وقتی برای خرید به بازار بزرگ شهر سری می زنیم، در میان راه، دستفروشانی را می بینیم که انواع و اقسام سفره های پلاستیکی را در دست داشته و از مقاومت و ضدلک بودن آن می گویند. …

کدام سفره بهداشتی تر است

سفره، میان خانواده های ایرانی یکی از ملزومات پرمصرفی است که چون روزانه و به دفعات استفاده می شود باید به بهداشت آن رسیدگی شود.
سفره جنس های مختلف حصیری، پارچه ای، پلاستیکی و انواع نایلونی یکبار مصرف دارد که انواع پلاستیکی آن به دلیل قابلیت تمیز شدن سریع با دستمال مرطوب و نم پس ندادن و عدم جذب رطوبت و آلودگی از کف زمین در اولویت قرار دارد که البته باید هنگام خرید، استفاده و نگهداری از آن نکاتی را رعایت کرد.
هنگام خرید سفره پلاستیکی، انواعی را که از مواد نو تهیه شده یعنی فاقد بوی نامطبوع و ذرات ریز پراکنده سیاه رنگ باشد و رنگ روشن و شفافی دارد انتخاب کنید.
از خرید سفره‏های پشت کرک‏دار که گرد و خاک و آلودگی کف زمین را به خود می گیرد، انواعی که نقوش برجسته داشته و آلودگی ها را در خود نگه می دارد و سفره هایی که پشت و روی آن بسختی قابل شناسایی است خودداری کنید.
پس از خوردن غذا سطح سفره را با یک دستمال غیرنایلونی نمدار تمیز کنید و تا زمانی که سطح سفره رطوبت دارد آن را جمع نکنید. در صورتی که سفره بواسطه مواد غذایی چرب و مرطوب کثیف شده باشد باید آن را با آب گرم و مواد شوینده بشویید و در آفتاب خشک کنید.
برخی افراد سفره را به صورت لوله ای تا می کنند. با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده‏ با سطح داخلی تماس پیدا کرده و آلوده می شود. باید ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید.

بهداشت سفره

اهمیت بهداشت سفره

 سفره یکبار مصرف، خوب و بد دارد
استفاده از سفره های نایلونی یکبار مصرف برای مراسم مهمانی و پیک نیک گزینه مناسبی است.
سفره های یکبار مصرف موجود در بازار دو نوع تک لایه از جنس پلی اتیلن و دولایه از جنس پلی اتیلن و کاغذ هستند که اگر دارای نام و نشان کارخانه تولیدکننده، مجوز بهداشت و پروانه ساخت و علامت استاندارد باشند و از مراکز معتبر خریداری شوند معمولا برای سلامت آسیب زا نخواهند بود.
اما باید بدانیدآن دسته از سفره هایی که مرکب نقوش سطح آن به آسانی و با سایش دست جدا و دست را رنگی می کند می تواند براحتی به مواد غذایی نیز انتقال یافته و بخصوص در تماس با نان داغ به دلیل رطوبت ایجاد شده از بخار آن سریع تر شروع به فعل و انفعالات مضر شیمیایی کند.
مرکب چاپ سفره های یکبار مصرف حاوی سرب و فلزات سنگینی همچون کادمیوم و آرسنیک هستند که در صورت تجمیع درازمدت در بدن می توانند باعث بروز بیماری ها و مشکلات عدیده ای در مصرف کننده شود.
اما آیا می توان برای حمل نان از سفره های یکبار مصرف سفیدرنگ که بدون نقش و نگار رنگی باشد استفاده کرد؟ به گفته صاحب نظران، برای تولید سفره های یکبار مصرف، کربن و پلیمر را با یکدیگر مخلوط کرده و در نهایت پس از انجام فرآیندی سفره یکبار مصرف تولید می شود که کربنات آن می تواند به بروز مشکلاتی در معده منجر شده و عوارضی از قبیل ریزش مو،کوتاهی قد و تبعات منفی دیگر داشته باشد.
در نتیجه بهتر است از سفره های یکبار مصرف گهگاه و در مواقع ضرورت استفاده کنید و برای حمل نان از سفره هایی که لایه محافظ پارچه ای دارند استفاده کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع