وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

نکاتی طلایی درباره مصرف پاستیل

نکاتی طلایی درباره مصرف پاستیل

امروزه در کنار انواع و اقسام تنقلات و خوراکی هایی که در فروشگاه ها و مغازه ها به چشم می خورد ، پاستیل یکی از جذاب ترین آنها محسوب می شود .

پاستیل را در حد اعتدال مصرف کنید

پاستیل از آن دسته خوراکی هایی است که سال هاست با شکل ها و طعم های گوناگون راهش را به دل مردم باز کرده و به اعتقاد بعضی ها حتی اعتیادآور است! البته نوشابه ای اش در ایران یکی از قدیمی ترین و پرطرفدارترین هاست و برای بعضی ها حکم یک نوستالژی دوست داشتنی را دارد. وقتی رنگ های متفاوت و طعم های مختلف را در هزاران شکل متنوع ضرب کنید، هزاران نوع از خوراکی خوشمزه ای خواهید داشت که خوردنش در تمام دنیا کوچک و بزرگ نمی شناسد و حتی شاید نتوانید فردی را پیدا کنید که از این آبنبات های ژله ای خوشش نیاید.

پاستیل متشکل از ژلاتین، شکر و مواد افزودنی است که طعم های مختلف به آن اضافه می شود. البته برای براق کردن پاستیل هم از نوعی واکس روی سطحش استفاده می شود که اگر پاستیلی که تهیه می کنید دارای پروانه بهره برداری و ساخت و نیز مجوز استاندارد وزارت بهداشت باشد، منافاتی با سلامت فرد ندارد. با این حال جایگزین کردن پاستیل و خوراکی هایی مانند آن با وعده های غذایی به هیچ وجه توصیه نمی شود چراکه این خوراکی نه تنها مواد مورد نیاز بدن را تامین نمی کند بلکه به دلیل طعم شیرین و چربشان خیلی زود با ذائقه فرد سازگار شده و حتی می تواند او را به خوردن این نوع خوراکی ها معتاد کند.

این خوراکی نرم و چسبنده که د ر اشکال مختلف و با رنگ های گوناگون تهیه می شود برای بچه ها بسیار د لچسب و پر طرفد ار است. البته طبق باور عموم، خوراکی های ژله ای باعث ترمیم مواد از د ست رفته مفاصل شد ه و از پوکی استخوان جلوگیری می کند . در حالی که بر اساس نظر متخصصان تغذیه، فقط ژلاتین به تنهایی می تواند د ر تحکیم استخوان و غضروف سازی و ویتامین های مورد نیاز بد ن موثر و برای سلامت پوست و مو و سایر بافت های بدن مفید باشد اما این دلیل قابل قبولی نیست که انواع و اقسام ژله ها و پاستیل ها را به صرف اینکه خاصیت ژلاتینی دارند ، جایگزین مواد مورد نیاز بدن کود کان کنیم. چرا که نوع پروتئینی که د ر ژله و پاستیل ها وجود د ارد بسیار کمتر از پروتئین گوشت، شیر و تخم مرغ بود ه و فاقد بسیاری از مواد ضروری برای بد ن است. همچنین این نوع خوراکی ها نسبت به سایر پروتئین ها از ارزش غذایی پائینی برخورد ار بوده، و منبع کافی و کاملی برای تامین کلسیم و سایر ریز مغذی های مورد نیاز بد ن نیست بنابراین طبق نظر متخصصان تغذیه؛ نه تنها انواع پاستیل ها و ژله ها را نمی توان جایگزین دیگر مواد غذایی کرد بلکه باید در مصرف آنها توسط کود کانمان حد اعتدال را رعایت نمود .



پاستیل
پاستیل خوراکی رنگارنگ خوشمزه


آنچه که لازم است از پاستیل این خوراکی خوش آب و رنگ بدانید

پاستیل را هرگز د ر جای گرم نگهد اری نکنید و د ر هنگام خرید حتما د قت د اشته باشید که د ر قفسه های د ور از تابش مستقیم نور آفتاب باشد . بعد از خارج کرد ن پاستیل از بسته بند ی اش، آن را د ر یک ظرف د ر د ار نگهد اری کنید . زیرا حالت چسبند گی آن گرد و غبار و آلود گی محیط را به خود می گیرد . هرگز پاستیل های باز و فله ای را خرید اری نکنید . نه تنها اینگونه پاستیل ها بهد اشتی نبود ه و مورد تایید وزارت بهد اشت نیست.به کود کان زیر د و سال پاستیل ند هید . زیرا این کود کان د ارای سیستم گوارشی و ایمنی ضعیف و حساسی هستند که خورد ن این نوع خوراکی ها برایشان خطرناک است. ضمن آنکه شیر خواران تکه ای از پاستیل را با د ند ان جد ا کرد ه و با قورت د اد ن آن د ر د اخل نای، باعث خفگی آنان شود .

به جای خرید ن پاستیل هایی که رویشان را لایه ای از شکر پوشاند ه، انواع ساد ه و بد ون شکر آن را خرید اری کنید . به فرزند تان یاد آوری کنید که بعد از خورد ن پاستیل حتما د ند ان هایش را مسواک کند . زیرا قند موجود د ر پاستیل سبب پوسید گی د ند ان ها می شود . د ر موقع د اد ن پاستیل به فرزند تان، مصرف تنقلات شیرین و د یگر مواد قند ی را کاهش د هید . حتما باید والد ین به این نکته توجه د اشته باشند که د ر ارتباط با کود کان بیش فعال وکود کانی که د ارای د یابت و اضافه وزن هستند د رمورد مصرف پاستیل و اینگونه خوراکی ها با پزشک مربوطه مشورت لازم را د اشته باشند .

پاستیل نباید جایگزین وعد ه های غذایی شود

 کارشناس تغذیه د ر این خصوص می گوید :«بطور کلی پاستیل و انواع ژله، ارزش غذایی بالایی ند ارند . بنابراین نباید جایگزین وعد ه های غذایی شوند . چرا که معمولا این نوع خوراکی ها به عنوان د سر و میان وعد ه سرو می شوند و مصرف آنها اگر د ر هفته یک تا د و بار و یا مورد ی باشد مشکلی نیست اما اگر مصرفشان هر روزه باشد و به عاد ت تبد یل شود منجر به کم اشتهایی شد ه، و میل به غذا خورد ن را د ر کود کان کاهش می د هد . حتی د ر پاره ای مواقع، باعث بروز حساسیت می شود . به شکلی که د ر برخی کود کان که زمینه آلرژی د ارند این حساسیت بصورت خس خس سینه و یا کهیر د ید ه شد ه که لازم است د ر این زمینه د قت لازم به عمل آید . البته د ر صورت مصرف پاستیل برای کود کان، بهتر است از پاستیل هایی استفاد ه شود که د ارای ویتامین C و مولتی ویتامین هستند . از طرفی نسبت به تنقلات د یگر، وجود شیرینی کمتر د ر این نوع پاستیل ها آن را تبد یل به یکی از سالم ترین خوراکی ها برای کود کان کرد ه است که به مراتب از د یگر خوراکی های پر نمک و یا بسیار شیرین، بهتر است.» این کارشناس تغذیه با اشاره به طعم د هند ه های مختلف د ر پاستیل ها گفت:«هیچ فرقی بین پاستیل های نوشابه ای و میوه ای وجود ند ارد و فقط اسانس استفاد ه شد ه د ر آنها با هم تفاوت د ارد . همچنین رنگ، وضوح و شفافیت و نیز تست های میکروبی از معیار های قابل قبول د ر ارزیابی یک پاستیل خوب محسوب می شود .»

با خلاقیت ارزش تغذیه ای خوراکی های ژله ای را بالا ببرید

اگر فرزند بد غذایی د ارید که فقط میل به خورد ن اینگونه تنقلات د ارد هرگز خوراکی های ژله ای و پاستیل ها را جایگزین وعد ه غذای اصلی او نکنید . ولی برای بالا برد ن ارزش تغذیه ای ژله هایی که فرزند تان د وست د ارد ، بهتر است انواع میوه های د لخواه را قبل از بستن ژله به آن اضافه کنید . اما کیوی، آناناس، انجیر و انبه را د ر ژله به کار نبرید زیرا باعث آب اند اختن ژله می شود و از بستن آن جلوگیری می کند . مرکبات مثل پرتقال و نارنگی هم باید با پوست نازک رویی شان به ژله ها اضافه شوند تا آب نیند ازند . د ر بعضی مواقع د ید ه می شود که برای زیبایی ظرف ژله، انواعی از پاستیل ها را روی ژله های نیمه بسته قرار می د هند که این کار باعث آب شد ن سطح زیرین پاستیل و شل شد ن سطح رویی ژله شد ه که کود کان از خورد ن آن امتناع می کنند د ر حالی که می توانید یک لیوان بستنی وانیلی به پود ر ژله ای که د ر آب گرم حل شد ه است اضافه کنید که به این ترتیب کالری و ارزش تغذیه ای ژله تا حد زیاد ی بالا می رود .

نظارت والد ین مهم است

این متخصص می گوید :«مصرف ژلاتین خالص، به همه افراد حتی آنهایی که د ر رژیم غذایی به سر می برند هم توصیه می شود چون این ماد ه سرشار از پروتئین است و کالری زیاد ی ند ارد اما وقتی با انواع رنگ ها، اسانس های طبیعی و مصنوعی و شکر مخلوط می شود ، باید د ر مصرف آن حد اعتد ال رعایت شود زیرا د ر فرایند تولید پاستیل، مقد اری شکر، رنگ و اسانس خوراکی استفاد ه می شود که مصرف آن برای افراد چاق مفید نیست و کود کان زیر2 سال، بد لیل حساس بود ن سیستم گوارشی شان نباید خوراکی های د ارای افزود نی را میل کنند و نیز مصرف هر روزه آن هم برای کود کان بالای د و سال، مجاز نمی باشد .» این متخصص صنایع غذایی د ر اد امه می گوید :«بهر حال نظارت والد ین مهم ترین نقش را د ر چگونگی مصرف این نوع خوراکی ها د ارد . چرا که با منع مصرف زیاد این گونه تنقلات د ر کود کان، بویژه پیش از غذای اصلی می توان مانع بی اشتهایی کود کان شد .» د ر بسیاری مواقع وقتی والد ین اصرار فرزند خود را برای خورد ن بعضی خوراکی ها می بینند ، برای آنکه سر و صد ای او را آرام کنند ، بد ون د ر نظر گرفتن عواقب آن فورا به خواسته فرزند خود پاسخ مثبت می د هند بطوری که بعضی از بچه ها هر روز عاد ت به خورد ن چیپس و یا پفک د ارند . برخی د یگر انواعی از اسنک ها را د وست د ارند و اما عد ه ای د یگر، شیرینی جات و مواد قند ی مورد علاقه آنان است و نیز د ر میهمانی ها فورا سراغ ژله ها و خوراکی هایی از این د ست می روند .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع