10 مورد از بدترین اشتباهات رزومه ای که باید از آنها جلوگیری کرد
رزومه کاری یکی از مهمترین مواردی است که در هنگام استخدام مورد توجه قرار می گیرد. بنابراین باید سعی شود رزومه کاری خود را سطح بالا و بدون اشکال تهیه کرد. در ادامه این بخش از پلاس وی شما را با 10 اشتباهی که ممکن است در تهیه رزومه انجام دهید آشنا می کنیم.
از این راهنمایی های خلاقانه برای رفع اشتباهات معمول استفاده کنید که می تواند جستجوی شغلی شما را خراب کنند. دیوانه وار به دنبال شغلی برای خودتان هستید و تلاش می کنید و تعجب می کنید که چرا رزومه شما باعث انجام مصاحبه ای با شما نمی شود؟
جستجوگران شغل، مراقب باشید تنها کاری که باید بکنید این است که یک جستجوی شغلی را در مسیر خود انجام دهید این قطعا چیزی است که کارمندان سطح ابتدایی باید در هنگام نوشتن اولین رزومه خود به آن دقت کنند. همانطور که رزومه خود را می نویسید یا رزومه شش ماهه خود را روز می کنید، اطمینان حاصل کنید که هیچ یک از این اشتباهات رایج ذکر شده در متن زیر را انجام ندهید.
اشتباهات رزومه نویسی برای استخدام
اشتباهات رزومه نویسی
1. خطا و اشتباهات دستوری:
بله، می دانیم، احتمالا این مهمترین نکته راهنمایی برای رزومه نوشتن است:باید صورت دستوری جملات درست و عالی باشند. اگر رزومه شما اینگونه نباشد، کارفرمایان چند خط را می خوانند و نتیجه گیری های غیرمستقیمی را درباره شما می گیرند، مثلا، "این شخص نمی تواند بنویسد" یا "این شخص آشکارا به این کار اهمیتی نمی دهد".
بزرگترین اشتباهات رزومه نویسی
2. کمبود مشخصات :
رزومه شما فقط نباید مختص و مربوط به مدیر استخدام باشد. کارفرمایان باید بدانند که چه کارهایی را انجام داده اید. برای مثال:
الف. با کارکنان در محیط رستوران کار کرده است.
ب. استخدام، اخراج، آموزش و نظارت بیش از 20 کارمند در یک رستوران با فروش 2 میلیون دلار سالانه.
هر دو این عبارات می توانند یک شخص را شرح دهند، اما جزئیات مورد ب بیشتر احتمال دارد توجه کارفرمایان را جلب کند.
اشتباهات رزومه و نحوه صحیح نوشتن رزومه
3. تلاش برای رویکرد "یک سایز برای همه":
هر زمان که سعی می کنید یک رزومه عمومی را برای همه آگهی های شغلیتان بفرستید، تقریبا همیشه رزومه تان در سطل زباله پایان می یابد.کمبود تلاش شما فریاد می زند و به طور خاص مربوط به شرکت مورد علاقه شما نیست. کارفرمایان می خواهند احساس خاصی داشته باشند و می خواهند رزومه خود را به طور خاص برای آنها بنویسند ؛ آنها انتظار دارند شما به وضوح نشان دهید که چگونه و چرا شما موقعیت را در این سازمان خاص مناسب می بینید.
ترفندهایی برای برطرف کردن اشتباهات رزومه
4. برجسته کردن وظایف هر کار و دستاوردی:
رزومه شما باید نشان دهد که در کار خود چقدر خوب هستید، اما به راحتی می توانید لیستی از وظایف خود را بنویسید.
به عنوان مثال:
- حضور در جلسات گروهی
- کار با کودکان
- به روز رسانی فایل های ساختمان
- اینکار بیشتر یا کمتر، دستاوردهای شغلی شما را توصیف می کند.
- کارفرمایان، با این حال، اهمیت زیادی در مورد آنچه در شغلهای قبلی خود انجام داده اید، نمی دهند.
آنها به دنبال اظهاراتی مانند این هستند:
- ثبت جلسات نشست هفتگی و آنها را در یک فایل وُرد برای مرجع سازمانی آینده تهیه کرده اید.
- سه فعالیت روزانه برای کودکان پیش دبستانی را توسعه داده اید و آنها را برای اجرای یک برنامه 10 دقیقه ای آماده کرده اید.
- مرتب سازی فایل های 10 ساله تا بتوانند به راحتی برای اعضای گروه در دسترس قرار گیرند.
اشتباهات رزومه نویسی چیست؟
5. زیاد طولانی انجام دادن یا زیاد کوتاه انجام دادن:
علیرغم چیزی که ممکن است بشنوید یا بخوانید، هیچ قواعد واقعی در مورد طول اندازه رزومه وجود ندارد. چرا؟زیرا انسانها دارای تنظیمات و انتظارات متفاوتی در مورد رزومه هستند و رزومه ها را افراد متفاوتی با انتظارات متفاوتی خواهند خواند این بدان معنا نیست که شما باید شروع به ارسال رزومه 5 صفحه ای کنید به طور کلی شما معمولا باید حداکثر تا دو صفحه محدود کنید اما اگر احساس می کنید که برای شما زیاد است، نوشتن 1 صفحه برایتان کافی خواهد بود. محتوای رزومه خود را کوتاه نکنید و از آن کم نکنید تا آن را به یک استاندارد یک صفحه ای دلخواهتان برسانید.
اشتباهات رزومه کدام اند؟
6. خلاصه بد:
کارفرمایان خلاصه شغلی شما را می خوانند، اما اغلب اوقات نکات مبهم و شاید بدرد نخوری را می بینند. به کارفرمایان چیزی خاص و، مهم بدهید، چیزی که بر نیازهای شما و همچنین خودتان متمرکز است، مثلا:"یک مدیر بازاریابی پیشرفته که کمپین های جایزه را برای 500 مشتری انجام داد که 50 درصد افزایش ارزش سهام را به خود اختصاص داد."
7. عدم استفاده از فعل کاری:
از استفاده از عباراتی مانند "مسئول" اجتناب کنید به جای آن، از افعال عملی استفاده کنید. نه تنها این کلمات کمک می کند تا ابتکار عمل خود را نشان دهید، بلکه کمک می کنند که رزومه خود را از بین ببرید.
مثلا:سؤالات کاربر را به عنوان بخشی از میز کار IT که در اختیار 4000 دانش آموز و کارمند قرار داده اید، حل شد. 20% جستجو را در سال بیشتر شد ؛ یک برنامه جامع برای استخدامی های جدید توسعه یافت.
اشتباهات رزومه و روش نوشتن یک رزومه کاری خوب و قوی
8. اطلاعات غیر مهم :
برای مثال ممکن است وسوسه شوید تا شغل های اضافی که برای جمع کردن پول مورد نیاز مدرسه میگرفتید را حذف کنید. به طور معمول، مهارت های نرم افزاری که از این تجربیات کسب کرده اید (مثلا اخلاق کاری، مدیریت زمان) برای کارفرمایان مهم تر از آنچه می باشند که فکر می کنید.
9. بصری بیش از حد مشغول:
اگر رزومه یک متن با پنج فونت مختلف باشد، به احتمال زیاد کارفرمای شما سردرد می گیرد. بنابراین رزومه خود را به چند نفر دیگر قبل از ارسالش، نشان دهید ؛ آیا به لحاظ بصری جذاب است؟ اگر به لحاظ بصری مشکلی دارد یا سخت شده، لطفا درباره اش تجدید نظر کنید.
اشتباهات رزومه کاری و رد شدن در استخدام
10. اطلاعات تماس نادرست:
من یک بار با دانش آموزی که رزومه کاریش فوق العاده قوی بود، کار کردم، اما او از کارفرمایانش هیچ نشانه ای نگذاشته بود. بنابراین یک روز، من به شوخی از او پرسیدم که آیا شماره تلفن های او در رزومه اش را به درستی ثبت کرده است یا خیر. درست نبود.
هنگامی که او آنها را تغییر داد، شروع به دریافت تماس هایی داشت که انتظار داشت ؛ حتی دقیق ترین و کوچکترین جزئیات را بررسی کنید، بعدا نه، الان.
از رزومه خود حفاظت کنید:این کار را بعدا انجام دهید و در هنگام نوشتن یک رزومه، بسیاری اشتباهات در هنگام نوشتن رزومه به وجود خواهند آمد، مهم نیست که چقدر مراقب باشید، همیشه فرصتی وجود دارد که چیزهایی را نادیده بگیرید که می تواند تلاش های شما را خراب کند.
اشتباهات رزومه نویسی کاری برای استخدام
آیا می خواهید از اشتباهات رزومه نویسی اجتناب کنید؟
امروز رزومه کاری خود را برای ارزیابی به کارشناسان بفرستید. بازخورد دقیقی را در دو روز کاری دریافت خواهید کرد، از جمله بررسی ظاهر و محتوای رزومه خود و پیش بینی اولین نتیجه ی استخدام کننده را خواهید دید ؛ این کار یک بیمه نامه برای رزومه شماست.
اشتباهات و نبایدهای نوشتن یک رزومه قوی
10 مورد از اشتباهات رزومه کاری برای استخدام از نظر گوگل
1- ظاهر بد و نامرتب رزومه
2- طرح هدف به صورت مستقیم
3- تمرکز بیش از حد روی فقط یک موقعیت شغلی
4- عدم ارتباط سابقه ی ذکر شده در رزومه با موقعیت شغلی
5- استفاده ی مکرر و تکرار گونه ی از یک رزومه برای موقعیت های متعدد
ترفند رفع اشتباهات در نوشتن رزومه های کاری
6- بسنده کردن به ذکر مسئولیت های پیشین
7- حذف عمدی معرف از شرکت های پیشین
8- ذکر مهارت بالا در استفاده از مایکروسافت آفیس
9- استفاده از کلمات به اصطلاح "دهن پر کن"
10- کوتاهی در برقراری ارتباطی دوستانه با مسئول مربوطه