وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

همه اونهایی که قلبشون شکسته، بخونن

همه اونهایی که قلبشون شکسته، بخونن

بسیاری از افراد بر اثر جدایی یا از دست دادن عزیزی دل شکستگی را تجربه کردند. اما سوالی که برای برخی افراد وجود دارد این است که شکستن قلب انسان، حقیقت دارد؟

سندرم قلب شکسته؛ شکستن قلب انسان، حقیقت دارد؟

اگر تا به حال کسی ترک تان کرده باشد، می دانید شکسته شدن قلب چه حسی دارد. این احساس ترکیبی از دلشوره و افسردگی است. درد در تمام بدن تان جریان پیدا می کند، در ناحیه قلب احساس سرما و گرما می کنید و این طور به نظرتان می رسد که رو به مرگ هستید.

گاهی اوقات، درد برای لحظه ای کم می شود، اما بعد موج دیگری از درد ها به سراغتان می آید و به قدری قوی است که حس می کنید دارد قلب تان را می شکافد.

و اگر عزیزی را برای همیشه از دست بدهید، این درد غیر قابل تحمل تر خواهد شد. حتما داستان هایی از این دست را شنیده اید که زوجی 40 سال با هم زندگی کرده اند و با مرگ یکی از آن ها، آن یکی هم بعد از چند روز یا هفته و یا ماه دق می کند و می میرد.

خوب، همه این ها این سوال را در ذهن ایجاد می کند که آیا واقعا می شود انسان از دل شکستگی بمیرد؟ برای فهمیدن این موضوع، این قسمت از بهداشت و سلامت پلاس وی را بخوانید.

سندرم قلب شکسته

قلب شکسته؛ کاردیومیوپاتی ناشی از استرس

از قرار معلوم در دنیای پزشکی سندرمی موسوم به "کاردیومیوپاتی ناشی از استرس" یا "قلب شکسته" وجود دارد که در آن فشار غم و اندوه بر این اندام به قدری زیادی می شود که باعث بروز حمله قلبی در فرد می شود.

ظاهرا استرس و غمی که به خاطر از دست دادن یکی از عزیزان یا هر نوع رویداد استرس آور دیگری در زندگی با آن روبرو می شوید، مجموعه ای از واکنش ها را در بدن و همچنین در ذهن تان تحریک می کند که می تواند باعث بیماری و گاهی اوقات مرگ شود. دل شکستگی معمولا افزایش فشار خون، کار کردن سریع قلب، لختگی خون و تضعیف سیستم ایمنی را به دنبال دارد.

استرس

تاکوتسوبو و مرگ براثر دل شکستگی

اما پزشکان معمولا علت مرگ ناشی از دل شکستگی را یک عارضه فوق العاده نادر به نام "کاردیومیوپاتی تاکوتسوبا" می دانند. معمولا این عارضه در شرایط استرسی به وجود می آید و حمله قلبی را در پی خواهد داشت. در واقع هر وقت صحبت از تاکوتسوبو می شود ، حمله قلبی هم وجود خواهد داشت.

دلیل نام گذاری این سندرم به تاکوتسوبو این است که قلب معمولا به شکل تاکوتسوبو در می آید. این شی یک کوزه ژاپنی است که برای به دام انداختن هشت پا از آن استفاده می شود.

زنان مسن بیشتر در معرض خطر هستند

تحقیقات اخیر نشان می دهند که زنان مسن بیشتر در معرض تاکوتسوبو هستند که 90 درصد موارد گزارش شده در زنان بین 58 تا 75 سال اتفاق می افتد. با این حال، اکثر افرادی که از سندرم قلب شکسته رنج می برند در عرض یک ماه بهبود می یابند و فقط علت مرگ 5 درصد از زنانی که بر اثر سکته قلبی فوت کرده اند، این اختلال تشخیص داده شده است.

تحقیقات نشان داده است که خطر مرگ فرد دل شکسته در 30 روز اول از دست دادن یک عزیز افزایش می یابد. پس احتمالا دلیل مرگ کسی که بعد از فوت شریک زندگی 70 ساله اش در عرض 24 ساعت می میرد، می تواند همین باشد.

البته تاکوتسوبو می تواند در سایر حوادث زندگی مثل تصادف رانندگی یا بلایای طبیعی که خیلی غم انگیز هستند هم به وجود بیاید. مثلا علت مرگ 21 زن میان سال در زلزله سال 2011 در کرایست چرچ نیوزلند که میانگین سنی شان 68 سال بود، تاکوتسوبو تشخیص داده شد.

علائم سندرم قلب شکسته

مغز دلیل اصلی مرگ براثر دل شکستگی است

با توجه به اینکه فوت ناشی از آسیب دیدگی شدید قلب آن هم به علت دل شکستگی، بسیار نادر است پس احتمال مرگ به خاطر یک رابطه عاشقانه نافرجام هم بعید است. هنگام جدایی مشکل فقط مربوط به قلب شما نیست بلکه مربوط به مغزتان هم هست.

دانشمندان طبق یک سری آزمایش ها دریافتند که مغز انسان عاشق بسیار شبیه به یک فرد معتاد به کوکائین است و به همین دلیل از نظر عصبی یک رابطه رمانتیک در واقع یک نوع اعتیاد است.

دقیقا مثل یک معتاد یک با استعمال مواد مخدر به مراکز لذت در مغز پاداش می دهد، فرد عاشق هم با دیدن معشوق احساس سر خوشی می کند و موقعی که دیگر آن شخص کنارش نیست احساس افسردگی و نیاز شدید پیدا می کند پس یعنی عاشقی که توسط یارش رها می شود، همان علائم ترک یک فرد معتاد که وقتی می خواهد از هروئین جدا شود را تجربه می کند.

زمان همه زخم ها را التیام می بخشد

خبر خوب این است که محققان دریافته اند زمان این نوع زخم ها را التیام می بخشد و هرچه بیشتر از زمان جدایی بگذرد، فعالیت مغز در ناحیه مرتبط با دلبستگی کم تر می شود. البته فرآیند درمان و التیام زمانی اثر بخش خواهد بود که به جای مرور خاطرات هر کاری می توانید برای فراموش کردن عزیز یا معشوق تان بکنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع