وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

همه چیز در مورد پرورش و نگهداری ساکولنت ها و کاکتوس ها

همه چیز در مورد پرورش و نگهداری ساکولنت ها و کاکتوس ها

ساکولنت ها یا ساکیولنت ها جز گیاهان گوشتی هستند که به دلیل زیبایی و نگهداری آسان در اثر نقاط جهان پرورش داده می شود.

آنچه که بایددر مورد نگهداری ساکولنت ها بدانید

ساکولنت ها را به راحتی میتوان در آپارتمان و منزل با رعایت موارد زیر نگهداری کرد. در نگهداری این گیاهان باید دقت لازم انجام شود زیرا ساکولنت ها مستعد ابتلا به بیماری های قارچی و پوسیدگی ریشه هستند. در پرورش این گیاهان مواردی مانند ترکیب خاک آبیاری صحیح نور مناسب دمای نگهداری اهمیت بالایی دارد که در زیر به طور مختصر در این موارد توضیح داده می شود.

به طور کل ساکولنت گیاه پرطرفداری است، اما این 9 گونه دیگر غوغا کرده اند! فرقی ندارد می خواهید آن ها را در یک گلدان بکارید و یا یک دیش گاردن بزرگ، این ساکولنت ها همه جوره خیره کننده هستند!
نیازی نیست از خوبی های ساکولنت بگوییم، همه با آن ها آشنا هستند، نگهداری آسان، نیاز های کم و آبیاری اندک. کاکتوس ها در واقع جز ساکولنت ها به حساب می آیند پس اگر در متن چند کاکتوس هم به شما معرفی کردیم تعجب نکنید.
این ساکولنت ها را در کنار پنجره های آفتابی قرار دهید و از بی توقعی آن ها لذت ببرید.

پرورش 9 ساکولنت زیبا از خانواده کاکتوس ها

1- اپیفیلیوم انجیولایگر

نگهداری انواع ساکولنت ها

هر کس که الگوی زیگزاگی و موجدار برگ های این کاکتوس را دیده باشد، ممکن است فکر کند تنها زیبایی گیاه برگ های آن است. اما باید به شما بگویم اپیفیلیوم انجیولایگر می تواند از این هم زیبا تر شود! عامل این زیبایی هم گل های ارکیده مانند گیاه هستند که مانند تزئین خامه ای روی کیک می مانند! بر خلاف اکثر کاکتوس ها، اپیفیلیوم انجیولایگر محیط مرطوب را دوست دارد و اگر آن را در مکانی با آفتاب کم یا نور فیلتر شده هم قرار دهید بدش نمی آید. عادت رشدی برگ های گیاه که به صورت رونده رشد می کنند آن را به انتخابی عالی برای نگهداری در گلدان های آویز بدل کرده است.

2- کراسولا پرفولیتا
برگ های بزرگ و خیره کننده این کراسولا، دیدنی ترین قسمت آن هستند. این گیاه بومی جنوب آفریقا است و می تواند در حدود 60 سانتی متر قد بکشد! اگر کراسولاتان را در تابستان بیرون از خانه بگذارید تا نور خورشید دریافت کند، ممکن است گیاه تشویق به تولید خوشه گل شود. گل های این گیاه به صورت خوشه ای به رنگ قرمز بر روی آن نمایان می شوند و تا مدت های زیادی می مانند. زهکشی عالی برای نگهداری این ساکولنت ضروری است.

3- گاستریا
جنس گاستریا شامل ساکولنت هایی آرام رشد و بدون ساقه است که عضوی عالی برای یک دیش گاردن غیرمعمول هستند، چون هم ظاهر عجیبی دارند و هم رشدشان کم است. اکثر گونه های این ساکولنت دوست دارند نصف روز را در آفتاب باشند و هفته ای یک بار آبیاری شوند. دقت کنید که در هنگام آبیاری آب در بین برگ های گیاه نرود.

4- هاورتیا گورخری (گیاه گورخری)

نگهداری انواع ساکولنت ها

دلیل نام گذاری این گیاه که مشخص است. این گیاه به نظر خیلی خشن می آید، اما بر خلاف ظاهر تهدید کننده اش، هیچ گونه تیغ و خاری بر روی خود ندارد. خطوط سفیدی که باعث نامگذاری هاورتیا گورخری به این اسم شده اند، ظاهر هاورتیا را از آلوئه ورا متمایز می کنند.

5- آئونیوم
نام این گیاه را با زر صحرایی اشتباه نگیرید. بر خلاف دیگر ساکولنت ها آئونیوم آب وهوای گرم را دوست ندارد و اگر دما از میزان مشخصی بالا تر رود، گیاه حتی به کمون هم می رود. همین ویژگی آن را به گیاهی عالی برای خانه های سرد و مناطق خنک تبدیل می کند. این گیاه رشد سریعی دارد و می تواند به 90 سانتی متر هم برسد!

6- پاکیفیتوم (مون استون)
هر کدام از ساکولنت های ذکر شده را هم تهیه نکنید، این یکی را حتما باید در خانه داشته باشید! برگ های گشتالود، خوشرنگ و غیر زمینی این گیاه همان چیزی است که هر خانه مدرنی به آن احتیاج دارد. این گیاه به خوبی به شرایط خشک عادت کرده و آب را درون برگ های ضخیمش ذخیره می کند. جالب این جاست که زمان رشد فعال پاکیفیتوم زمستان است. در این زمان گیاه به یک بار در هفته آبیاری نیاز دارد. در طول تابستان گیاه را 2 بار در ماه آبیاری کنید.

7- کراسولا پرفوراتا
پرورش کراسولا پرفوراتا هم مانند همه کراسولا های دیگر آسان است. این گیاه برای استفاده در دیش گاردن هم عالی است و می تواند آن را به خوبی پر کند. این گیاه مقداری سایه را هم تحمل می کند، اما بهتر است آن را در مکانی روشن نگهداری کنید.

8- فریثیا پولچرا

 نگهداری انواع ساکولنت ها

نام انگلیسی این گیاه “انگشت بچه” است که الحق هم برازنده است! این ساکولنت بی نظیر را در کنار پنجره قرار دهید. این گیاه در بحث آبیاری به مقداری توجه نیاز دارد. درست است که فریثیا پولچرا به آبیاری منظم نیاز دارد، اما در عین حال خاکش نباید خیس بماند و لازم است که زهکشی به خوبی انجام گیرد. این گیاه را در روشن ترین قسمت خانه قرار دهید.

9- سدم مورگانیانوم

نام انگلیسی این گیاه کمی عجیب است “دم خر”! اگر وست دارید گلدانی آویز برای خانه تان داشته باشید از این یکی غافل نشوید. این گیاه شاخسار جذابش را از لبه گلدان آویزان کرده و شما را شیفته خود می کند.

معرفی گیاه دندان ببری و روش های پرورش آن

گیاه دندان ببری یکی از انواع کاکتوس با ظاهری بی همتاست که برگ های خاردار آرواره شکل و گوشتی دارد. این دندان ها (خارها) بی ضرر بوده و هدف دیگری به جز دفاع کردن از گیاه ندارند.

فاکاریا تایگرینا در زادگاهش ، استان کیپ شرقی (آفریقای جنوبی) در میان تخته سنگ ها در هر جایی که رطوبت وجود داشته باشد و دارای آب و هوایی استوایی باشد ، رشد می کند. این منطقه همچنین دارای دوره های سرد تری نیز می باشد که به پرورش دهندگان نواحی گرمسیر نیز کمک می کند بتوانند شرایط طبیعی رشد این گیاه را محیا کنند.

گل دهی :گیاه دندان ببری گل برگ های باریک ، بلند و خمیده به رنگ زرد روشن دارد. این گیاه از پاییز تا اوایل زمستان و در شرایطی که حداقل 3 ساعت در روز زیر نور مستقیم خورشید باشد ، شکوفه می دهد. گل های آن در اواسط روز باز شده و قبل از غروب آفتاب ، بسته می شوند.

شاخ و برگ :این گیاه از آن گیاه هایی است که شما هم به خاطر گل هایش و هم به خاطر برگ هایش عاشق آن خواهید شد. برگ های گوشتی کلفت آن مثلثی شکل بوده و به صورت جفتی رشد می کنند که به آن ظاهری مانند آرواره می دهد. حاشیه های گیاه خارهایی تولید می کنند که شبیه به دندان است. این خارها رطوبت را از هوا گرفته و از طریق آوند ها به ریشه منتقل می کنند. هر گیاه یک بوته ی برگ و دارای تقریبا 10 برگ دارد که به صورت انبوه رشد می کند. برگ های این گیاه خشن و زبر هستند.

نگهداری انواع ساکولنت ها

مراقبت از گیاه دندان ببری

دما:دمایی بین 21 تا 32 درجه ی سانتی گراد (70 تا 90 درجه ی فارنهایت) برای این گیاه خیلی خوب بوده و نباید کمتر از 10 درجه ی سانتی گراد (50 درجه ی فارنهایت) باشد.

نور:گیاه دندان ببری یک گونه ی نور دوست است که در پاییز روزانه حداقل به 3 ساعت نور مستقیم خورشید برای شکوفه دادن نیاز دارد. در زمستان نور کمتر، مشکلی ایجاد نمی کند اما باید از آبیاری بیش ازحد آن پرهیز کرد.

آبیاری:هنگامی که انگشتتان خاک سطح گلدان را خشک احساس کرد ، باید به گیاه آب داد. اگر به آن زیادی آب بدهید ، گیاهتان را با دست خودتان کشته اید. هرگز اجازه ندهید ساقه ی گیاه در آب غرق شود.

خاک:خاک کاکتوس عالی است و دارای مواد مغذی مورد نیاز گیاه نیز هست. اگر مایل به تهیه ی خاک خود هستید باید از یک کمپوست غیر گیاهی و به میزان 1 به 2 از شن درشت و خاک استفاده کنید.

کود دهی:من از اواسط بهار تا اواخر تابستان هفته ای یک بار از کود مایع بسیار رقیق شده استفاده می کنم.

تعویض گلدان :هر دو سال و یا هر زمان که گلدان برای گیاه کوچک شد ، باید آن را عوض کنید. گیاه را فقط به یک گلدان کمی بزرگ تر منتقل کنید اما به دلیل ریشه های ظریف این گیاه باید از یک ظرف کم عمق استفاده کنید. همچنین مطمئن باشید که گلدانتان دارای سوراخ زه کشی باشد.

رطوبت هوا :رطوبت معمول خانه کافی است. درها و پنجره ها را باز کنید تا هوای کافی به گیاه برسد.

تکثیر گیاه دندان ببری :یک راه این است که جوانه های چسبیده به گیاه مادر را با دست جدا کنید. اگر ریشه دارها یشان را پیدا کنید ، رشد سریع تری خواهند داشت. پس از کاشتن قلمه ، فقط یک بار برای مرطوب کردن خاک (نه خیس کردن آن) به آن آب دهید . سپس صبر کنید تا جوانه ی جدید بسیار کوچکی در گیاه پدیدار شود و سپس مجددا آب دهید. گیاه دندان ببری تا زمانی که شروع به رشد کردن نکرده است باید از نور مستقیم خورشید دور نگه داشته شود. این گیاه را می توان از طرق کاشتن دانه نیز پرورش داد و برای اینکه دانه ی گیاه جوانه بزند دما را باید بین 21 تا 26 درجه ی سانتی گراد (70 تا 80 درجه ی فارنهایت) نگاه دارید .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع