معرفی کامل دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال و مزایای آن
دیجیتال مارکتینگ استفاده از اینترنت، موبایل، شبکه اجتماعی، موتورهای جستجو و دیگر کانال ها برای دستیابی به مشتریان می باشد. بعضی از متخصصان مارکتینگ، دیجیتال مارکتینگ را یک تلاش وسیع تر برای دستیابی به مشتریان جدید و یک راه نو برای فهم رفتار مشتریان در مقایسه با مارکتینگ سنتی می دانند.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ به هرگونه بازاریابی محصولات و خدمات می گویند که از طریق دستگاه های الکترونیکی انجام می شود. دیجیتال مارکتینگ یک بخش خاص را در نظر می گیرد که آن هم تعامل با مشتری است.
دیجیتال مارکتینگ روز به روز در حال گسترده شدن هست و تبلیغات نتایج جستجو، تبلیغات از طریق ایمیل و توییتر را شامل می شود و هر راهی که عاملی برای باز خورد بهتر مشتری باشد و یک راه تعامل دو نفره را فراهم کند، در خود قرار می دهد. در دیجیتال مارکتینگ استفاده از ابزارهای دیجیتال مطرح است بنابراین دیجیتال مارکتینگ می تواند همزمان آنلاین باشد یا آفلاین.
نوع آنلاین دیجیتال مارکتینگ چیست؟
چنانچه در بخش سبک زندگی پلاس وی میخوانید در دیجیتال مارکتینگ آنلاین یا بازاریابی آنلاین، شما با استفاده از اینترنت و با کمک گرفتن از سایر ابزارهای دیجیتال با مشتریان ارتباط برقرار می کنید.
انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
- آنالیز و تحلیل داده
- بهینه سازی موتور جستجو
- ایمیل مارکتینگ
- تبلیغات کلیکی
- تبلیغات در شبکه های اجتماعی
- مدیریت شبکه های اجتماعی و تحلیل آن
- ارسال پوش نوتیفیکیشن
- انتشار رپورتاژ آگهی
- کوتاه کننده ی لینک
- چت آنلاین
نوع آفلاین دیجیتال مارکتینگ چیست؟
فعالیت های بازاریابی اجرا شده به شکل سنتی و محیطی اگر با استفاده از ابزارهای دیجیتال باشد در این دسته قرار می گیرد:
- بازاریابی محیطی ارتقا یافته
- رادیو مارکتینگ / بازاریابی رادیویی
- تلویزیون مارکتینگ / بازاریابی تلویزیونی
- تلفن مارکتینگ / بازاریابی تلفنی
معایب نوع آفلاین دیجیتال مارکتینگ
در بازاریابی آفلاین خیلی سخت می شود پیام سفارشی شده و هدف گیری شده را به بخش خاصی از مشتریان برسانید مثلاً شما پیام تبلیغاتی خود در تلویزیون را نمی توانید برای هرکس منحصر به فرد بفرستید.
در این نوع تبلیغات سنجش و ارزیابی بازدهی سخت است. مثلاً هنگامی که شما همزمان هم در رادیو و هم در تلویزیون و هم در بیلبوردهای شهر تبلیغ کرده اید نمی توانید دقیقا بدانید چند نفر تبلیغ شما را دیده اند یا چند نفر از طریق آن از شما خرید کرده اند.
تفاوت بازاریابی آفلاین با دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ در دو بخش آفلاین و آنلاین ابزارهای مختلفی دارد که هرکدام از آن ها با توجه به شرایط و نیاز استفاده می گردند. فضای وب و شبکه های اجتماعی Social Networks امکانی را در اختیار صاحبان کالا و خدمات می دهد تا بتوانند بدون واسطه تعاملی با مخاطب یا مشتری خود داشته باشند.
دیجیتال مارکتینگ قابل اندازه گیری است و با آن می توان میزان موفقیت یک کمپین تبلیغات دیجیتال را نسبت به بودجه و هزینه انجام شده اندازه گیری کرد؛ چیری که در مورد رسانه های آفلاین همچون تبلیغ در نشریات و بیلبورد قابل محاسبه نیست و در مورد تبلیغات تلویزیونی نیز به شکل دقیق اندازه گیری نمی شود.
اینترنت مارکتینگ با دیجیتال مارکتینگ نیز متفاوت است. اینترنت مارکتینگ تبلیغی است که فقط داخل اینترنت وجود دارد اما دیجیتال مارکتینگ می تواند داخل موبایل، هر پلتفرمی در موبایل یا کامپیوتر، بازی های ویدیویی یا اپلیکیشن به صورت مجزا قرار بگیرد.
تبلیغ کنندگان در دیجیتال مارکتینگ معمولاً به منابع تبلیغات مراجعه می کنند، تبلیغاتی را هدف قرار می دهند و به افراد ارسال می کنند. این تبلیغات کاملا خاص و تعریف شده هستند. دیجیتال مارکتینگ معمولاً مشتریان خودش را می سازد و متناسب با آن ها تبلیغات خود را ارائه می دهد.
وظایف مدیر دیجیتال مارکتینگ
بازاریابان دیجیتال با تمرکز بر روی شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) و سنجش آنها، در کانال های مختلف بازدهی هریک از کمپین های مختلف خود را اندازه گیری می کنند و بهترین را اجرا می کنند.
به دلیل این مزایا همه دنبال دیجیتال مارکتینگ هستن
در پاسخ به سوال پرتکرار برخی از شما کاربران از بخش رازهای موفقیت در پلاس وی لازم دانستیم تا مزایای دیجیتال مارکتینگ را به صورت کلی و به زبان ساده بیان کنیم که شامل:
تبدیل آسان و راحت
بازاریابی دیجیتال به مشتریان اجازه می دهد پس از مشاهده آگهی یا محتوای شما با کلیک روی یک لینک یا یک پست وبلاگ در قیف فروش حرکت کنند. آنها در صورت خرید نکردن می توانند با شما در ارتباط خواهند بود و به شما فرصتی دهند تا با آنها ارتباط برقرار کنید.
ارتباط بیشتر با مشتریان
بازاریابی دیجیتال این امکان را به شما می دهد تا با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید و حس وفاداری به برند خود را در آنها ایجاد کنید.
نتایج کمی
در دیجیتال مارکتینگ بسیار مهم است که دریابید چه تعداد مشتری جذب می کنید و در نهایت چه میزان درآمد دارید. این امر همان مسئله کمیت در دیجیتال مارکتینگ است ؛ یعنی شما به طور واضح باید بدانید که تعداد مشتری های جذب شده که در اصطلاح به آن ورودی هم میگویند چه میزان بود و در طرف مقابل ازاین ورودی چقدر درآمد یا همان خروجی دریافت کرده اید. آگاهی و رصد این مورد بخش حساسی هم در این نوع بازاریابی هم در مارکتینگ های دیگر است.
شروع یک کسب و کار خلاقانه
با استفاده از شبکه های اجتماعی می توانید به راحتی کسب و کار خود را آغاز کنید و با تدوین یک استراتژی مناسب، بهترین کانال بازاریابی را برای دسترسی به مخاطبان هدف خود مشخص کرده و فعالیتتان را آغاز کنید.
فرصت های شغلی متنوع
بازاریابی دیجیتال، گزینه های شغلی متنوعی را برای افراد ایجاد می کند، به نحوی که می توان حتی از خانه هم به صورت دورکاری در این حوزه فعالیت کرده و درآمد قابل توجهی کسب کرد.
دستیابی به یک گسترده جغرافیایی
اگر تبلیغ به صورت آنلاین انجام شود، مردم می توانند در هر مکانی آن را ببینند و تبلیغات شما در گستره ی وسیع تری پخش شده و مشتریان زیادی را به دست می آورید.
بهره وری هزینه
بازاریابی دیجیتال هزینه کمتری نیز به همراه دارد و باآن می توانید مخاطبان وسیع تری نسبت به بازاریابی سنتی به دست آورید.
پشت سر گذاشتن رقیبان
تطبیق بازاریابی دیجیتال با سازمان شما امکان می دهد تا شرکت و چشم اندازتان را بشناسید. اگر شما محتوا و وب سایت عالی داشته باشید، باز هم ممکن است به دلیل مطلع نبودن از روند فعلی بازار، نتیجه مطلوبی نگیرید.
کانال های دیجیتال مارکتینگ
وب سایت مارکتینگ
یک وب سایت می تواند مکانی عالی برای فعالیت های دیجیتال مارکتینگ باشد. وبسایت یک کانال قدرتمند است و باید طیف وسیعی از کمپین های مارکتینگ به صورت آنلاین در آن اجرا شود. وب سایت یک برند محصول یا یک نوع خدمات را از یک راه شفاف و به یادماندنی ارائه می دهد. وبسایت باید با سرعت بالا، با محیط کاملا دوستانه و استفاده آسان ارائه شود.
تبلیغات پولی به ازای هر کلیک
این تبلیغات بازاریابان را مجاب می کند که به کاربران اینترنتی در پلتفرم های دیجیتال از طریق تبلیغات پولی دست پیدا کند. بازاریابان هم می توانند این کمپین ها را روی گوگل، لینکدین، توییتر، پینترست یا فیس بوک اجرا کنند و تبلیغات خود را از طریق معرفی محصولات و خدمات ارائه دهند.
این کمپین ها با ویژگی های کاملاً خاص بر اساس سن و جنسیت طراحی شده اند و حتی علایق مشتری و محل زندگی او را هم در نظر می گیرد. پلتفرم های مخصوص این کمپین ها تبلیغات گوگل و تبلیغات فیسبوک می باشد.
مارکتینگ محتوا
هدف از مارکتینگ محتوا دستیابی به مشتریان پنهانی برای استفاده از محتوا می باشد. محتوا معمولاً در وبسایت منتشر می شود و سپس آن را در شبکه های اجتماعی، ایمیل، سئو یا حتی کمپین های تبلیغاتی پولی آپلود می کنند. ابزار مارکتینگ محتوا شامل وبلاگ ها و کتاب های الکترونیکی، دروس آنلاین، اینفوگرافیک ها، پادکست ها و وبینارها است.
ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ هنوز یکی از اثرگذارترین کانال های دیجیتال مارکتینگ می باشد. بسیاری از افراد ایمیل مارکتینگ را با پیام های اسپم ایمیل اشتباه می گیرند اما ایمیل مارکتینگ آنقدرها هم مزاحم نیست.
در واقع ایمیل مارکتینگ یک بستر برای تعامل با مشتریان پنهانی می باشد یا افرادی که ممکن است به برند شما علاقه داشته باشند. بسیاری از بازاریابان دیجیتالی از همه کانال های دیجیتال مارکتینگ در لیست ایمیل خود استفاده می کنند و سعی می کنند افراد بیشتری را جذب کنند.
مارکتینگ رسانه اجتماعی
هدف از مارکتینگ رسانه اجتماعی، آگاهی سازی از برند و جلب اعتماد می باشد. همزمان که مارکتینگ رسانه های اجتماعی شما عمیق تر پیش برود، می توانید برای فروش از آن بیشتر استفاده کنید.
سیستم همکاری در فروش
سیستم همکاری در فروش یک سیستم قدیمی از انواع مارکتینگ می باشد. اینترنت هم زندگی جدیدی را به آن بخشیده است. سیستم همکاری در فروش باعث می شود که اینفلوئنسرها افراد دیگر را تشویق به خرید یک محصول یا استفاده از کلمات خاص کنند. کمپانی هایی مثل آمازون با این سیستم کار می کنند و هر ماه میلیون ها دلار به وب سایت هایی می دهند که محصولات خود را به فروش می رساند.
ویدئو مارکتینگ
یوتیوب دومین موتور جستجوی محبوب است و بسیاری از کاربران قبل از این که تصمیم به خرید چیزی کنند، وارد یوتیوب می شوند، اطلاعاتی را کسب می کنند، نظرات افراد را می خوانند و سپس تصمیم می گیرند. پلتفرم های متعددی برای ویدئو مارکتینگ وجود دارد. مانند فیس بوک، اینستاگرام یا حتی تیک تاک که برای کمپین های مارکتینگ ویدئویی استفاده می شود.
پیام رسانی
کمپانی ها و بعضی از سازمان های بدون سود معمولاً از پیام های متنی برای ارسال اطلاعات در مورد آخرین محصولات و فرصت دادن به مشتریان استفاده می کنند.
گزینه های سیاسی هم معمولاً از این کمپین های ارسال پیام برای انتشار اطلاعات مثبت در مورد پلتفرم های خود بهره مند می شوند. همزمان که تکنولوژی پیشرفت می کند، بسیاری از این کمپین ها از طریق پیام های متنی ساده خدمات بیشتر خود را به مشتریان اعلام می کنند.
چالش های دیجیتال مارکتینگ
همانطور که حتما اکثر شما شنیده اید دیجیتال مارکتینگ چالش هایی هم در بردارد. کانال های دیجیتالی به سرعت در حال رشد و ارتباط هستند و در نتیجه باید نوع کار آن ها مشخص شود و این محصولات و خدمات بتوانند به طور موثر فعالیت خود را ادامه دهند.
چالش استفاده از اطلاعات جدید و به کارگیری آن ها نیز یکی از چالش های بزرگ در دیجیتال مارکتینگ می باشد که نیازمند فهم عمیق رفتار مشتری و علایق او است. مثلاً ممکن است که کمپانی جداگانه برای آنالیز و تجزیه تحلیل رفتار ها و علایق جدید مشتری نیاز باشد.
آیا بودجه زیادی برای دیجیتال مارکتینگ نیاز هست؟
اینکه برای دیجیتال مارکتینگ به چقدر بودجه نیاز دارید به استراتژی بازاریابی دیجیتال شما بستگی دارد. برای بازاریابی دیجیتال نوع آفلاین بودجه بسیار بالا می باشد زیرا تبلیغات تلویزیونی بودجه زیادی نیاز دارد.
روش های بازاریابی آنلاین کم هزینه تراز بازخوردی است که می گیرید. اگراز کانال های سئو یا شبکه های اجتماعی یا بازاریابی محتوایی استفاده کنید هزینه کمی تقبل می کنید.