نحوه اثر کپسول های کاشتنی
شاید دوست داشته باشید بدانید کپسول های کاشتنی پیشگیری از بارداری چه تأثیری در بدن خواهند داشت. این اطلاعات انتخاب را برای شما راحت تر می کنند.
کپسول های کاشتنی پیشگیری از بارداری یک روش هورمونی هستند که در زیر پوست بازوی زنان گذاشته می شوند و به تدریج شکلی مصنوعی از هورمون جنسی پروژسترون را آزاد می سازند. این کاشت هیچ استروژنی ندارد. آزادسازی هورمون پروژسترون به پیشگیری از تخمک گذاری کمک می کند، این یعنی در بدن زن تخمکی آزاد نمی شود که بارور گردد.
باوجودی که کاشت روشی درازمدت است اما دائمی نیست. بعد از مدتی این کاشت دیگر بی اثر بوده و باید خارج شود. برخی می گویند جایگزینی کاشت باید بعد از سه سال باشد اما بعضی تحقیقات جدید ادعا دارند این کاشت ها تا چهار سال تأثیر خواهند داشت.
کپسول های کاشتنی برای پیشگیری از بارداری:
آمادگی برای کاشت
قبل از کاشت کپسول پزشک از شما تاریخچه ی بیماری ها و سؤالاتی در مورد تصمیم برای بارداری را خواهد پرسید. زمانی که شما و پزشکتان تصمیم گرفتید کاشت روش خوبی برای شما خواهد بود فرایند کاشت با ضدعفونی کردن محل در بازویتان شروع می شود. همچنین برای جلوگیری از احساس درد کمی بی حس کننده در محل زده خواهد شد.
در روش جدید نکس پلانون جایگذاری به سادگی و سرعت از طریق یک اپلیکاتور از قبل نصب شده انجام خواهد شد. یک برش یا سوراخ ریز از طریق اپلیکاتور ایجاد شده و کپسول کاشت با اپلیکاتور داخل فضای زیرپوستی آماده شده توسط آن هل داده می شود. باوجودی که شما می توانید این کاشت را در زیر پوستتان احساس کنید اما با چشم قابل مشاهده نیست. ازآنجایی که کاشت نازک و انعطاف پذیر است اغلب در پوست برآمدگی قابل توجهی نخواهد داشت. این یعنی نیازی نیست نگران دیده شدن آن توسط دیگران باشید.
کوفتگی و کبودی شاید زیاد باشد
باوجودی که برای اغلب زنان کاشت درد زیادی نخواهد داشت - به جز کمی درد پس از بین رفتن تأثیر بی حسی – اما اغلب تجربه ی کبودی شدید را داشته اند. باوجودی که پس از کاشت برای کمک به کمترین مقدار کبودی یک باند گرم در محل گذاشته می شود اما کبودی از عوارض جانبی متداول کاشت است.
ایمن است
کاشت – خصوصاً کاشت های جدید مانند نکس پلانون، بسیار ایمن هستند. تحقیقات نشان داده اند این کاشت خطری برای سلامت قلب و عروق ندارد، این یعنی باعث بروز مشکل در کلسترول، فشارخون یا افزایش خطر بیماری های قلبی نخواهد شد. همچنین کاشت اثر کمتری بر سوخت وساز نسبت به قرص های خوراکی دارد و آن را روشی ایمن تر برای کبد، کلیه و عملکردهایی مانند سوخت کربوهیدرات ها و آزادسازی انسولین خواهد کرد.
احتمال وجود عوارض جانبی
مانند همه ی روش های هورمونی پیشگیری از بارداری کاشت نیز عوارض جانبی ممکن است داشته باشید. متداول ترین عارضه ی پس از کاشت خونریزی های نامنظم ماهانه خواهد بود. برخی زنان با توقف در عادت ماهانه روبرو خواهند شد، برخی با لکه بینی در بین سیکل های قاعدگی، و گاه خونریزی بیشتر در قاعدگی.
اگر قصد بارداری داشتید می توان آن را خارج کرد
اینکه کاشت سه سال اثر خواهد داشت به این معنا نیست که باید برای همان مدت آن را داشته باشید. اگر تصمیم گرفتید بچه دار شوید یا با عوارض جانبی کاشت روبرو شدید پزشک می تواند هرزمان بخواهید آن را برای شما خارج کند. باردارشدن و شروع تخمک گذاری پس از استفاده از برخی روش های طولانی مدت پیشگیری از بارداری، مانند تزریق آمپول، زمان زیادی می برد اما تخمک گذاری پس از خارج کردن کاشت بین هفت تا چهارده روز بعد شروع خواهد شد.
برخی افراد نباید از آن استفاده کنند
در مورد استفاده از کاشت ممنوعیت هایی وجود دارد، یعنی برخی افراد نباید اصلاً از آن استفاده نمایند. از جمله محدودیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:اگر باردارید یا می خواهید باردار شوید، سابقه ی لخته شدن خون دارید، بیماری کبد یا تومور کبدی دارید، خونریزی های غیرعادی از واژن، سرطان سینه، هرگونه حساسیت به هر ماده ای در کپسول کاشت ( مانند سولفات باریوم که برای دیدن کاشت توسط اشعه ی ایکس استفاده می شود ) که باعث واکنش در محل قرار دادن خواهد شد.