راه عملی کردن برنامه ریزی و شروع کار
برنامه ریزی به شما کمک می کند تا بتوانید کارهایتان را سرعت ببخشید و هر روز از زندگیِ خود را کنترل کنید؛ همچنین باعث کاهش استرس و افزایش خلاقیت می شود و بی نظمی های ذهنی شما را از بین می برد و باعث می شود که فکر کنید به موفقیت رسیده اید که حس مثبت بسیار خوبی دارد اما گاهی اوقات افراد در مرحله برنامهریزی گیر می کنند؛ یعنی همیشه برنامه ریزی دارند اما هیچگاه آن برنامه را اجرایی نمی کنند. سؤال اینجاست که در چنین شرایطی چگونه باید به سراغ عمل کردن برویم و دست از برنامه ریزی بیش از حد بکشیم و چیزی که در ذهنمان هست را اجرا کنیم.
چه زمانی می توان گفت که بیش از حد برنامه ریزی کردهایم؟
چنانچه در بخش های قبلی پلاس وی هم خواندید، برنامه ریزی بیش از حد کاری نیست که خود فرد بخواهد نسبت به آن آگاهی داشته باشد و کار مورد علاقه هیچ کسی نیست؛ زیرا همه دوست دارند که به برنامه ریزی هایشان عمل کنند.
چگونه به سراغ شروع و اجرای کار برویم؟
برای عملی شدن برنامه ریزی هایتان و شروع کار خود میتوانید:
برای تایم برنامه ریزی زمان محدود تعیین کنید
اولین کاری که باید برای خودتان هنگام برنامه ریزی انجام دهید، این است که یک محدودیت زمانی برای خود در نظر بگیرید و به خودتان قول بدهید که دقیقا در همان زمان برنامهریزی کردن را به پایان برسانید. برنامه ریزی را باید در یک زمان مشخص در طول هفته یا در طول روز به انجام برسانید تا تمرکزتان روی کارتان حفظ شود و بتوانید به طور مؤثر به اهداف تان دست پیدا کنید و آن ها را تیک بزنید.
در تاریخ مشخصی شروع به کار کنید
همه ما یک سری برنامهریزی های اولیه برای اهداف اصلی زندگی خود داریم. باید سعی کنیم که شلوغی های زندگی را برطرف کنیم؛ به عنوان مثال اگر برنامه ریزی کرده اید که بیزینسی را شروع کنید، برای خودتان تاریخ بزنید که در چه زمانی آن را شروع می کنید و قرار است در تایم های مختلف چه کار کنید.
برای شروع کردن از جای تان بلند شوید
وقتی که می خواهید یک کار را شروع کنید، باید از جای تان برخیزید، با آن مواجه شوید و طبق برنامه پیش بروید و کارتان را شروع کنید. یک نفس عمیق بکشید و یک قدم به عقب برگردید. کمی مکث کنید و ببینید که باید از کجا شروع کنید. نگاهی به مسیر بیندازید و به دلِ ماجرا بروید.
اهداف خود را به وظایف کوچکتر تقسیم کنید
برای اینکه به هر چه دل تان می خواهد در زندگی دست پیدا کنید، قطعاً باید یک هدف بزرگ داشته باشید اما این هدف بزرگ را نمی توانید به یک باره انجام دهید. انجام یک هدف بزرگ نیازمند این است که شما آن را به چند هدف کوچکتر تقسیم بندی کنید.
اشکالی ندارد اگر همه چیز طبق برنامه پیش نرود
گاهی اوقات به خاطر شرایط مختلف، برنامه ریزی ها درست پیش نمی رود. بهتر است که ایده ال گرایی را کنار بگذارید؛ خیلی به خودتان سخت نگیرید و سعی کنید که ادامه کار را درست انجام دهید و خیلی وسواس به خرج ندهید.