وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

ورود زنان به کوه مقدس آتوس ممنوع است!

ورود زنان به کوه مقدس آتوس ممنوع است!

کوه آتوس در کشور یونان یکی از مقدس ترین اماکن مسیحیت در کلیسای ارتدکس شرقی است و سفر زنان به این کوه ممنوع است.

ممنوع بودن ورود زنان به کوه آتوس در کشور یونان

احتمالاً کوهستان آتوس به مساحت 335 کیلومتر مربع واقع در کشور یونان، بزرگ ترین مکان در جهان است که ورود زنان و حتّی حیوانات ماده به آن ممنوع است. تحت نظارت دولت یونان قرار دارد. در سال 1988 به فهرست جهانی یونسکو افزوده شد. پایتخت این منطقه تنها شهر این منطقه است. اگرچه این منطقه توسط وزارت خارجه یونان اداره می شود ولی در عمل اداره منطقه به دست مجمع مقدس کوه آثوس (Ierá Sýnaxis)که اعضای دیرهای این منطقه هستند.

کوهستان آتوس که در یک شبه جزیره واقع شده، مکانی مقدّس است که هر روزه صد زائر مرد ارتدوکس و ده زائر غیرارتدوکس به این منطقه سفر می کنند و می توانند سه شب در یکی از بیست صومعۀ مستقر در کوهستان اقامت بگزینند. اگر کسی بخواهد از کوهستان آتوس دیدن کند، اولین مرحله این است که یک کپی از پاسپورت خود را به «ادارۀ زوار کوه آتوس» ارائه دهد.

 

کوه آتوس

ورود زنان به کوه مقدس آتوس واقع در کشور یونان ممنوع است

 

دلایل ممنوع بودن ورود زنان به کوه آتوس

هزار سال است که هیچ زنی اجازۀ ورود به ساحت این کوهستان را نداشته و حتّی نباید وارد دایرۀ پانصد متری ساحل آن شوند. چراکه صومعه های موجود در این مکان همگی مختصّ مردان هستند و زنان حقّ ورود به صوامع مردان را ندارند. این آسان ترین راه برای فراهم کردن زمینۀ تجرّد برای راهبان است. چیزی که کوه آتوس را از دیگر صوامع متمایز می سازد، آن است که کلّ شبه جزیره یک صومعۀ عظیم محسوب می شود.

 
کوه آتوس

ورود زنان به کوه مقدس آتوس واقع در کشور یونان ممنوع است

 

دلیل دیگری که مانع از ورود زنان به این منطقه می شود به یک روایت ارتدوکس برمی گردد. طبق یکی از روایت ها، وقتی حضرت مریم در حال سفر دریایی به قبرس بود، باد کشتی را منحرف کرد و حضرت در کوه آتوس از کشتی فرود آمدند. مریم مقدّس از این سرزمین خوشش آمد و از فرزندش خواست تا اینجا متعلّق به او باشد و او پذیرفت. لذا این سرزمین «باغ حضرت مریم» نیز خوانده می شود و وی تنها نمایندۀ زنان در این شبه جریزه است.

یکی از قوانین حاکم بر این مکان آن است که مردان برای آمدن به آن باید محاسن بگذارند. در عصر بیزانس حتّی از ورود خواجه ها و پسران نیز ممانعت می شد. دلیل این امر آن بود که از احتمال ورود زنان با لباس مردانه جلوگیری به عمل آید.

از اماکن دیگری که زنان اجازۀ ورود به آنها را ندارند می توان به «معبد ساباریمالا» واقع در هندوستان، «کوه مقدّس اومین» در ژاپن و خیابان «هربرت اشتراس» در هامبورگ اشاره کرد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع