پاداش وساطت برای ازدواج
وساطت در ازدواج به شرط آنکه از درستی رفتار و کردار طرفین آگاه باشیم، امری پسندیده است که در احادیث و آیات قرآن به آن اشاره شده است و برا یاین عمل پاداشی والا در نظر گرفته شده است که در ادامه این بخش از دین و مذهب پلاس وی به آنها اشاره خواهیم داشت.
امام صادق(ع):
هر فردی زمینه ازدواج مجردی را فراهم کند از افرادی است که خدا در روز قیامت به او نگاه [لطف آمیز] می کند. (الکافی، ج 5، ص 331)
پیامبر اکرم(ص):
هر کس شاهد ازدواج مرد و زن مسلمان شود، رحمت حق او را در برمیگیرد و ثواب هزار شهید برایش مینویسند و برای هر گامی که برمیدارد، ثواب یک پیغمبر دارد و برای هر کلمهای که جهت اصلاح طرفین بگوید، ثواب عبادت یک سال میبرد و به خانه خود باز نمیگردد، مگر اینکه آمرزیده شده است. (ارشاد القلوب)
پیامبر اکرم(ص):
کسی که به برادر دینی خود، زنی که موجب انس با وی و افزایش توان و آسایش و راحتی او باشد تزویج کند، خداوند هم (در بهشت) حورالعین را به تزویج وی درآورده و او را با هر کدام از صدیقین آل البیت پیامبر(ص) و یا دوستانش که بخواهد مأنوس می فرماید (مستدرک الوسائل)
امیرمومنان(ع):
بهترین شفاعت آن است که میان دو نفر در ازدواج میانجیگری کنی تا خدا آن دو را گرد هم آورد. (وسائل الشیعه)
اهمیت ازدواج در کلام قرآن و احادیث ائمه
پیامبر اکرم(ص):
از جمله حقوق فرزند بر پدرش سه چیز است:برایش نام خوب انتخاب کند، سواد به او بیاموزد و هر گاه به سن بلوغ رسید، او را همسر دهد. مکارم الأخلاق
ارزش وجودی همسر (زن) در خانه به اندازه ای است که از عوامل آرامش برای زندگی مرد به شمار آمده (جعل منها زوجها لیسکن الیها..سوره اعراف، آیه 189)
گفت و گوی با همسر نیز از کارهای نیک و خوب شمرده شده و نیز دو رکعت نماز شخص همسر دار از عبادت شبانه بی همسر برتر است. در حدیثی آمده است که یک رکعت نماز از مرد همسر دار برتر است از هفتاد رکعتی که مرد بی همسر بگزارد (المقنعه،ص 497)
امام صادق(ع) می فرمایند:
پدرم از مردی پرسید :آیا همسر داری؟
گفت :خیر.
پدرم فرمود:برای من خوشایند نیست که دنیا و همه آنچه در آن است برای من باشد و شبی را بدون همسر سپری کنم.
سپس فرمود:دو رکعت نمازی که مرد همسر دار می گذارد برتر است از عبادت مرد بی همسری که تمام شب خود را به عبادت بگذراند و روزش را روزه بگیرد.
سپس پدرم هفت سکه زر به وی داد و فرمود:با این پول ازدواج کن.
آن گاه از رسول خدا (ص) چنین روایت کرد که:همسر بگیرید، به راستی که برای شما سبب روزی بیشتر است. زن و شوهر نسبت به هم حقوق فراوانی دارند که با رعایت آن ها زندگی شیرین و با صفا میشود (الکافی،ج 5،ص 50)