وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

ویژگی هایی که کودک از پدر و مادر به ارث میبرد

ویژگی هایی که کودک از پدر و مادر به ارث میبرد

ویژگی های ظاهری یا اخلاقی و توانایی های جسمی که داریم بطور ناخواسته از والدینمان به ما رسیده است و ما هر یک از ویژگی ها را از یک کدام آنها به ارث برده ایم.

ویژگی ها و صفاتی که بچه از پدر و مادرش به ارث می برد

بعد از متولد شدن کودک اختلاف ها بر سر شباهت کودک به پدر و مادر آغاز می شود و هر شخصی بنا بر نظر خود اظهاراتی را در این باره عنوان می کند اما واقعا کودک چه خصوصیاتی را از پدر و چه خصوصیاتی را از مادر به ارث می برد. این بخش از پلاس وی را بخوانید و سپس به عکس های خانوادگی خود و همسرتان نگاه کنید و به ویژگی های ظاهری تان دقت کنید، به نظر شما کودکتان شبیه چه کسی خواهد شد. موارد عنوان شده در ادامه براساس مطالعات و بررسی ها منتشر شده است و ممکن است در مورد همه صدق نکند اما در کل برای اکثر افراد صحت دارد.

لیست صفاتی که کودک از مادر به ارث می برد

هر انسان، صفاتی را از مادر خود به ارث می برد. این صفات عبارتند از:

چپ دستی

افراد چپ دست بسیار نادراند، بنابراین ژن های مسئول این ویژگی پیچیدگی های بسیاری دارند. اگر پدر کودک چپ دست باشد، احتمال کمی وجود دارد که کودک چپ دست شود، اما اگر مادر او چپ دست باشد، این احتمال به طور تصاعدی افزایش می یابد و اگر پدر و مادر هر دو چپ دست باشند، کودک نیز چنین خواهد شد همچنین، در صورتیکه تمام افرادی که در شجره نامه مادر هستند چپ دست باشند، کودک این ویژگی را به ارث خواهد برد. 

چپ دستی

قند خون

دیابت بیماری است که از والدین به فرزندان به ارث می رسد. اگر مادر باردار مبتلا به دیابت قبل از بارداری باشد، کودک او نیز می تواند به آن مبتلا شود. در صورتی که مادر بتواند دیابت خود را به خوبی کنترل کند و سطح قند خون را در حین و قبل از بارداری ثابت نگه دارد، می تواند یک کودک سالم به دنیا بیاورد. در مادران مبتلا به دیابت نوع 1 این احتمال وجود دارد که کودک به زودی پس از تولد و طی چند روز اول قند خون پایین داشته باشد.

سبک خواب

به نظر می رسد ژنتیک مادر در وراثت سبک خواب مانند بی خوابی و... نقش مهمی در کودک دارد اما این امر همچنین می تواند به این دلیل باشد که اکثر مادران در چند ماه اول پس از زایمان زمان خواب خود را با نوزادان همگام می کنند.

سبک خواب

استعداد چاقی

وزن فرزند اغلب به مادر او بستگی دارد و ارتباطی به وزن پدر ندارد. فرزندان در صورتی لاغر خواهند بود که مادر آن ها لاغر باشد. اگر مادر چاق باشد، ممکن است که فرزند او هنگام تولد اضافه وزن داشته باشد.

بیماری لایم

بیماری لایم یک بیماری التهابی نادر است که توسط نیش کنه منتقل می شود. این بیماری جدی است اما تهدید کننده زندگی نیست. اگر خانمی باردار باشد و به بیماری لایم مبتلا شود، می تواند آن را به نوزاد متولد نشده خود منتقل کند. بیماری لایم برای کودک کشنده است بنابراین اقدامات لازم را انجام دهید تا قبل از بارداری به آن مبتلا نشوید.

ارث کودک از مادر

ایدز

مادران مبتلا به ویروس اچ آی وی یا ایدز می توانند آن را به جنین منتقل کنند. اگر در دوران بارداری آن را به فرزند خود منتقل نکرد، کودک همچنان می تواند از طریق شیر مبتلا شود.

ایدز

جهش ها

جهش ها معمولاً زمانی اتفاق می افتد که DNA بهم متصل می شود و به شکلی کمی متفاوت بر می گردد. جهش ها تحت تأثیر ژن های والدین قرار دارند و اگر مادر جهش داشته باشد ، ممکن است کودک چنین نباشد یا به همان شکل بروز کند.

بیماری هاشیموتو

بیماری هاشیموتو هنگامی بروز پیدا می کند که سیستم ایمنی بدن به تیروئید حمله کند. این بیماری اغلب از مادر یا کسی که در شجره نامه وی قرار دارد منتقل می شود و اگر مادری برخی از مشکلات تیروئید یا هاشیموتو را داشته باشد، فرزندان نیز باید مورد بررسی قرار بگیرند.

بیماری هاشیموتو

نوع و رنگ مو

ژن های غالب و مغلوب نقش بسزایی در تعیین رنگ و نوع مو دارند و احتمال زیاد کودک ژن غالب مادر را برای رنگ و بافت مو به ارث می برد.

بیماری هانتینگتون

بیماری هانتینگتون یک اختلال بسیار جدی است که آهسته باعث از کار افتادگی سیستم عصبی می شود. این بیماری از مادر به کودک منتقل می شود و هیچ درمان قطعی ندارد و تنها با پیشگیری می توانید مطمئن شوید به همین دلیل نباید در دوران بارداری هیچ ماده سمی مصرف کنید.

بیماری هانتینگتون

هوش

ژن های مسئول هوش در کروموزوم X وجود دارد به همین دلیل کودکان هوش را از مادر به ارث می برند. دختران هوش را از هر دو والدین دریافت می کنند و فقط 40 درصد از هوش مادر را به ارث می برند و بقیه آن در طول زندگی اکتسابی است.

هموفیلی و اوتیسم

بیماری هایی وجود دارد که فقط از مادران به فرزندان پسر به ارث می رسد . این اتفاق زمانی می افتد که زن دارای یک کروموزوم X با ژن مشکل باشد و آن را به فرزند خود منتقل کند. برخلاف مادر، پسر فقط کروموزوم X دارد، بنابراین نمی تواند ژن جهش یافته را جبران کند.

هموفیلی، که توانایی تولید لخته های خون در بدن را مختل می کند و دیستروفی عضلانی دوشن از جمله بیماری هایی هستند که از این طریق می توانند منتقل شوند. اوتیسم نیز یکی از بیماری هایی است که می تواند از مادر به کودک منتقل شود.

اوتیسم

لیست صفاتی که کودک از پدر به ارث می برد

در نقطه مقابل موارد بالا، هر انسان صفاتی را نیز از پدر خود به ارث می برد. این صفات عبارتند از:

رنگ چشم

ژن های غالب و مغلوب در تعیین رنگ چشم کودک نقش دارند. چشمهای رنگ تیره غالب و چشمهای رنگ روشن مغلوب هستند. کودک می تواند رنگ چشمان پدر را به ارث ببرد اگر رنگ بین هر دو والدین غالب باشد.

رنگ چشم

قد

اگر پدر قد بلندی دارد، شانس اینکه کودک نیز قد بلندی داشته باشد بسیار زیاد است اما اگر مادر قد کوتاه داشته باشد، شاید کودک به اندازه قد مادر رشد کند و این فقط به ژنتیک هر دو والدین بستگی دارد.

چال گونه

چال گونه و چانه می تواند صفتی باشد که کودکان از پدر به ارث می برند، زیرا یک صفت غالب است و به عنوان ناهنجاری صورت دسته بندی می شود اما همه دوست دارند.

چال گونه

اثر انگشت

هیچ دو اثر انگشتی در انسان یکسان نیست و حتی کودکان اثر انگشت را از هیچ یک از والدین به ارث نمی برند اما در میان صفات ژنتیکی به ارث رسیده از پدر، به طور قطع مولفه ژنتیکی اثر انگشت گنجانده شده است. الگوهای اثر انگشت بین پدر و فرزند ممکن است یکسان نباشد، اما بسیار شبیه به یکدیگر است.

لب

وقتی صحبت از ساختار لب و اندازه آن می شود، ژن های پدر نقش مهمی دارند. لب های پر از ویژگی های غالب است که کودک می تواند با آن متولد شود اگر پدرش نیز همین ویژگی را داشته باشد.

ساختار لب ها

عطسه

عطسه سندرم "آچو" نام دارد. وقتی شخصی مستقیماً به نور شدید نگاه کند، عطسه می کند. اگر پدر به این سندرم مبتلا باشد، از آنجایی که یک ویژگی ژنتیکی غالب است کودک آن را به ارث می برد.

ساختار دندان ها

از بین صفات جسمی پدر، ساختار دندان به کودکان ارث می رسد. ژنی وجود دارد که فاصله بین دندانها را تعیین می کند. اگر پدر دندان های با فاصله داشته باشد، به احتمال زیاد کودک نیز چنین دندان هایی را خواهد شد.

ارث از پدر و مادر

اختلالات روانی

هر دو والدین می توانند مشکلات روانی را به فرزندان خود منتقل کنند، اما مطالعات نشان می دهد که اگر پدر بزرگتر باشد و اختلال روانی مانند اسکیزوفرنی یا ADHD داشته باشد، احتمال دارد به کودک نیز منتقل شود.

مشکلات قلبی

نوزادان می توانند ژنی را از پدر خود به ارث ببرند که می تواند خطر بیماری عروق کرونر قلب را افزایش دهد. این به دلیل ترکیب ژنتیکی منحصر به فرد پدری است که آن ژن را دارد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع