متنهای کپیشده در حافظهی کلیپبورد اندروید تا قبل از انتشار نسخهی ۱۳ این سیستمعامل خصوصی بود. ناگفته نماند سیستم کپی نسخههای قبلی اندروید کاملاً رضایتبخش نبود؛ بههمیندلیل، گوگل در نسخهی ۱۳ آن، ویژگی کپی جدیدی رونمایی کرد. اکنون وقتی بخشی از متن را انتخاب کنید، حبابی که رشتهی متن را نمایش میدهد، در سمت چپ پایین صفحه نشان داده خواهد شد که این امر گذرواژهها را نیز شامل میشود.
بهگزارش PCWorld، اندروید ۱۳ توسعهدهندگان را ملزم میکند برای خصوصی نگهداشتن اطلاعات کپیشده، متن مدنظر را بهعنوان اطلاعات حساس علامتگذاری کنند؛ وگرنه سیستمعامل فرض میکند که متن کپیشده ساده است و در این شرایط، حتی گذرواژهها را نمایش میدهد. برخی از ابزارهای مدیریت رمزعبور گوشیهای هوشمند هنوز بهروزرسانی جدیدی برای سازگاری با این قابلیت ارائه ندادهاند و همین موضوع میتواند باعث کاهش سطح امنیت کاربران شود.
مشکل سیستم کپی جدید اندروید ۱۳ همهی کاربران را تحتتأثیر قرار نمیدهد؛ زیرا گوشیهایی که از نسخههایی غیر از اندروید خام استفاده میکنند (مثل گوشیهای سامسونگ)، احتمالاً رفتار متفاوتی نشان خواهند داد. نسخهی اصلی اندروید ۱۳ که نمونهی آن را روی گوشیهای سری پیکسل میبینیم، امکان غیرفعالکردن قابلیت کپی جدید را دراختیار کاربر قرار نمیدهد.
خوشبختانه راهکارهایی برای رفع مشکل نمایش گذرواژههای کپیشده در اندروید ۱۳ وجود دارد. درواقع، شما دو روش برای رفع این مشکل دراختیار دارید که استفاده از هر دو بسیار آسان است.
روش اول: مجوز تکمیل خودکار فرم را به برنامهی مدیریت رمزعبور خود ارائه دهید
برای فعالکردن این ویژگی، برنامهی Settings را در گوشی اندرویدی خود باز و سپس Autofill را جستوجو و سرویس تکمیل خودکار (Autofill service) را انتخاب کنید. در گام بعدی، باید برنامهی مدیر گذرواژهی خود را بین گزینههای موجود انتخاب کنید.
اکنون هنگامیکه رمزعبور جدیدی بسازید یا رمز جدیدی در برنامهها یا وبسایتها وارد کنید، قابلیت تکمیل خودکار برنامهی مدیریت گذرواژه برای آن فیلد ظاهر خواهد شد.
روش دوم: بهروزرسانی برنامهی مدیریت رمزعبور
اگر به هر دلیلی استفاده از روش اول را ترجیح نمیدهید، شاید بهروزرسانی برنامهی مدیریت گذرواژه مشکل امنیتی نمایش رمزعبور را در اندروید ۱۳ برطرف کند.
برای این منظور، ابتدا وارد فروشگاه گوگلپلی شوید و روی نماد آواتار خود در بالای صفحه ضربه بزنید. درادامه، Manage Apps & Device را انتخاب کنید. اگر بهروزرسانی جدیدی برای برنامهی مدیریت گذرواژهی شما دردسترس بود، آن را آپدیت کنید.
اگر برنامهی مدیر رمزعبور شما بهروزرسانی جدیدی دریافت نکرده است، بررسی کنید آیا توسعهدهندهی آن برنامه نسخهی جداگانهای منتشر کرده است یا خیر. بهعنوان مثال، برای 1Password نسخهی ۷ و ۸ کاملاً متفاوت ساخته شدهاند و فقط نسخهی جدیدتر میتواند گذرواژهها را هنگام کپیکردن در اندروید ۱۳ بهطورخصوصی نگه دارد.
اگر هیچکدام از راهکارهای ارائهشده کار نکرد، میتوانید از برنامهی مدیر گذرواژهی دیگری استفاده کنید.