مواد لازم برای تهیه پلوی چکدیرمه
- برنج:800گرم
- روغن:بین 130 تا 150 گرم
- گوشت گوساله یا بره ی شش ماهه با استخوان:400 گرم (یا 400 گرم گوشت مرغ)
- پیاز:یک عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی:3 یا 4 قاشق غذاخوری
- نمک:به مقدار لازم
- همراه غذا:ماست،ترشی، سبزیجات و سالاد
طرز تهیه پلوی چکدیرمه ترکمنی
ابتدا گوشت را در تکه های 50 گرمی خرد کنید. برنج را هم بشویید و با کمی آب و نمک خیس دهید.
یک قابلمه گرد چدنی انتخاب کنید و روی حرارت قرر دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.بعد از اینکه روغن داغ شد ، گوشت را داخل آن تفت دهید .
بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد به آن پیاز خرد شده را اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا پیاز با گوشت بپزد. بعد از 25 دقیقه پخت، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب رنگ باز کند.
سپس دو لیتر آب که البته به نوع برنجتان بستگی دارد داخل قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیادتر کنید تا آب به جوش بیاید.
بعد از به جوش آمدن آب ، حرارت را دوباره کم کنید تا گوشت به آرامی در طول 2 ساعت پخته شود.
زمانی که نیم لیتر از آب داخل قابلمه تبخیر شد ، برنج شسته شده را داخل قابلمه بریزید و مزه نمک را بچشید.آب باید حدود 4 سانتی متر از روی برنج بالاتر باشد.
برنج را هم بزنید و حرارت را مجددا بالا ببرید تا آب به جوش بیفتد . بعد از جوش آمدن آب ، حرارت را کم کنید تا برنج ، کم کم آب را به خود بکشد.
با ته کفگیر روی برنج بزنید تا مطمئن شوید که ته برنج هیچ آبی باقی نمانده باشد .بعد از یک ربع که کاملا آب برنج کشیده شد، برنج را از ته دیگ به طور کامل برگردانید .
اگر برنج خام بود و با دم کردن پخته نمیشود ، نصف لیوان آب داخل آن بریزید .برنج را دم کنید و اگر ته دیگ دوست داشتید ، حرارت را کمی بیشتر کنید.
نکات تکمیلی در مورد پلوی چکدیرمه
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
پلوی چکدیرمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .