پی آر پی صورت چیست و برای چه افرادی چطور انجام می شود؟
پی.آر.پی مخفف پلاسمای غنی از پلاکت می باشد. خون بدن انسان از دو جزء اصلی به نام سلول های خونی و پلاسما تشکیل شده است. پلاسما حاوی آب، الکترولیت، پروتئین ها و سلول های خونی و پلاکت می باشد. پلاکت ها می توانند در پروسه های درمانی بدن ما نیز دخیل باشند. آن ها معمولا جزء عوامل رشد محسوب می شوند و می توانند به سلول های بدن سیگنال رشد، تقسیم شدن، انتقال پیدا کردن و عملکرد صحیح را بدهند. آن ها همچنین بهبود زخم ها را حاصل می کنند و بنابراین استفاده از پلاکت های خود بدن که از دیگر اجزای خون ایزوله شده اند ، یک سیگنال قوی را برای ترمیم ارسال می کند.
سال های زیادی است که قهرمانان ورزشی از درمان پی.آر.پی برای ریکاوری بعد از آسیب دیدگی استفاده می کنند که اکنون برای کارهای زیبایی نیز انجام می شود که یکی از آنها پی آر پی صورت است که جزئیات و نکات مهمی که در مورد آن لازم است بدانید را در ادامه ی این بخش از سلامت پلاس وی خواهید خواند.
فواید درمان پی.آر.پی چیست ؟
درمان های پی.آر.پی می توانند اقدامات زیر را انجام دهند :
- افزایش کلاژن های پوستی
- افزایش ضخامت لایه سطح پوست
- ترمیم بافت
- افزایش سفتی پوست
- افزایش درخشندگی پوست
- کاهش چین و چروک ها
- کاهش زخم های آکنه
- از بین بردن تیرگی ها
- درمان رنگدانه ای پوست
- ایجاد لایه ای ضخیم و قوی از فولیکول های مو
- افزایش اثربخشی دیگر درمان ها
- درمان آفتاب سوختگی
- درمان منافذ باز پوستی
در نهایت می توان گفت که پی.آر.پی از خون خودتان استفاده می کند و پوست شما را جوان و درخشان می کند که در موارد نادری نیز می تواند واکنش آلرژیک یا عفونت را به همراه داشته باشد.
درمان پی.آر.پی صورت شبیه چه چیزی است؟
درمان های پی.آر.پی بسته به نوع هدفی که دارد ، از راه های مختلفی انجام می شود:
تزریق ، میکرونیدلینگ ، درمان های فیشیال و درمان لیزری ترکیبی.
برخلاف این که زخم های طی جراحی ترسناک است اما این درمان بدون درد و سختی است.
تمام درمان های پی.آر.پی از خون بازوی انسان استفاده می کند و آن را در یک سانتریفیوژ خاص قرار می دهند و اجزای آن را جداسازی می کنند که اجزای آن شامل سلول های قرمز خونی، پلاسما و پلاسمای حاوی پلاکت می باشد و سپس این پلاسمای غنی از پلاکت را با لوله آزمایشی از سانتریفیوژ خارج می کنند. آماده سازی پی.آر.پی حدودا 10 دقیقه زمان می برد.
زمانی که پی.آر.پی آماده می شود، آن را به محل ترمیم مو تزریق می کنند یا این که آن را از طریق سرم مخصوص میکرونیدلینگ یا فیشیال می زنند. پی.آر.پی همچنین می تواند با فیلرهای پوستی ترکیب شود و به محل مورد نظر پوست تزریق گردد.
زمانی که پی.آر.پی اعمال می شود، سلول ها پیام وجود یک زخم بزرگ را دریافت می کنند، حتی اگر هیچ زخمی در کار نباشد و پوست به طور طبیعی مکانیسم ترمیم سلول را آغاز می کند که باعث تولید کلاژن های اضافه پوست خواهد شد. کلاژن نیز یک جزء کلیدی برای افزایش درخشندگی و سفتی پوست می باشد.
بعد از این پروسه یک استراحت کوتاه مدت لازم است و بعد از آن دوباره درمان پی.آر.پی اعمال می شود که اثربخشی آن بستگی به همین پایداری در جلسات درمان دارد.
درمان پی.آر.پی برای جوانسازی صورت
میکرونیدلینگ و پی.آر.پی:
میکرونیدلینگ از اثرات پیری صورت می کاهد. پی.آر.پی همچنین نتایج میکرونیدلینگ را افزایش می دهد و شفابخشی را در مدت زمان کوتاهی فراهم می کند و همچنین نتیجه این درمان یک جوانسازی ایده آل است.
میکرونیدلینگ و پی.آر.پیگزینه خوبی برای افراد زیر می باشد:
- افراد داری چین و چروک
- لکه های پوستی
- زخم و آکنه
- مشکلات رنگدانه ای
- خشن بودن پوست
- بافت زمخت
درمان میکرونیدلینگ همراه با پی.آر.پی چیست ؟
میکرونیدلینگ با پی.آر.پی یک درمان آرایشی زیبایی است که تولید کلاژن را تحریک می کند.
این پروسه از طریق کشیدن یک رول حاوی سوزن روی پوست انجام می شود و پلاکت ها را به پوست منتقل می کند که یکی از اجزای مهم خون می باشد. اثربخشی این دو درمان در کنار یکدیگر بهتر است. پلاسمای خون مایع و پلاکت آن جامد است که پلاکت ها به انعقاد خون کمک می کنند و بنابراین برای شفابخشی زخم ها ضروری هستند. درمانگر در این درمان از شما نمونه خون می گیرد و با ابزاری مواد مورد نیاز برای پلاسما را از خون جدا می کند. پی.آر.پی حاوی پروتئین است که فاکتور رشد محسوب می شوند و به ترمیم پوست کمک می کنند. درمانگر برای مکرونیدلینگ سوراخ های ریزی را روی صورت ایجاد می کند و سپس پی.آر.پی را به آن ها اعمال خواهد کرد و تولید کلاژن سازی را افزایش می دهد. این دو درمان در کنار یکدیگر رضایت بیشتر بیمار را پی خواهد داشت.
فواید ترکیب درمان پی.آر.پی با جوانسازی صورت و میکرونیدلینگ
چنانچه در بخش سلامت پوست پلاس وی توضیح داده ایم بیشتر متخصصان زیبایی پوست عقیده دارند که ترکیب این سه پروسه با یکدیگر یکی از بهترین پروسه های ضد پیری می باشد و قدرت شفابخشی بدن را نیز در مشکلات پوستی به شدت بالا می برد. نتایج این درمان ترکیبی، روشن شدن پوست و لطافت بیشتر آن است.
البته نتایج عالی سریعا بعد از درمان مشخص نمی شود و پوست درخشانی خود را چند هفته بعد نشان می دهد که تا چند ماه پایدار خواهد بود و التهابات بعد از این پروسه ها کاملا طبیعی است.
چرا لیفت پی.آر.پی انقدر طرفدار دارد ؟
- احتمال صفر برای ابتلا به آلرژی
- نیاز به استراحت کوتاه و گاهی اوقات هیچ استراحتی بعد از پروسه
- بدون عوارض جانبی
- پروسه ای کوتاه همراه با اثری سریع و بلند مدت
چند جلسه درمانی برای پی.آر.پی نیاز است ؟
تعداد جلسات بستگی به طبیعت پوست دارد.
زمان بندی این پروسه چقدر است ؟
این پروسه حدود 30 الی 45 دقیقه زمان می برد و بعد از آن می توانید به روتین معمولی خود برگردید.
هنگام انجام آن ابتدا صورت شما را با کرم بی حس کننده، بی حس می کنند و سپس با ماده ضدعفونی کننده تمیز می کنند و سپس پلاسمای غنی از پلاکت را به پوست شما تزریق می کنند و در کل هیچ آمادگی خاصی هم قبل از آن برای شما نیاز نیست.
مراقبت های بعد از درمان
- می توانید 6 ساعت بعد از درمان صورتتان را با آب بشویید.
- باید آب بیشتری بنوشید و در طول 3 الی 5 روز به صورت خود مرطوب کننده بزنید.
- تا 48 ساعت از ورزش کردن و نور آفتاب دوری کنید.
- تا دو روز بعد از این درمان آرایش نکنید.
تعداد تکرار درمان ها در افراد مختلف متفاوت است. ممکن است که افراد به تکرار درمان نیاز داشته باشند و علت آن هم معمولا زخم های بزرگ است که دیرتر به درمان پاسخ می دهد.
اگر افراد درمان میکرونیدلینگ پی.آر.پی را برای از بین بردن علائم پیری استفاده کنند، احتمالا به تکرار درمان نیاز پیدا خواهند کرد و همچنین چند هفته طول می کشد که کلاژن سازی انجام شود و نتایج واقعی نشان داده شوند. افراد مبتلا به زخم های آکنه ای حدودا در کم تر از 9 ماه نتایج مورد نظر را می بینند. افراد بعد از میکرونیدلینگ نیاز به یک استراحت کوتاه مدت دارند.
عوارض جانبی
ریکاوری بعد از میکرونیدلینگ معمولا سریع است . ممکن است که افراد در پوست خود احساس سوزش کنند و این قسمت را با قرمزی و کبودی مشاهده کنند که بهبود آن ، 4 الی 5 روز زمان می برد .
عوارض جانبی نیز شامل موارد زیر می باشد :
- ورم
- میلیا که جوش های سرسفید پوستی هستند.
- تراوش زخم ها
- خشن شدن پوست
استفاده از استامینوفن می تواند درد و ناراحتی بعد از درمان را از بین ببرد.
برخی مشکلات و خطرات
میکرونیدلینگ به دلیل ایجاد سوراخ روی پوست ممکن است که خطر ابتلا به عفونت را در موارد نادری به همراه داشته باشد و در بعضی از موارد نیز باعث سوزش و انتقال ویروس هرپس می شود.
درمان پی .آر.پی نیز معمولا امن است زیرا از خون خود فرد استفاده می کنند. البته به شرطی که تمام مراقبت ها به درستی انجام شود.
اگر هرگونه درد و عوارض جانبی را احساس کردید ، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
میکرونیدلینگ به همراه پی.آر.پی برای دوران بارداری توصیه نمی شود.
برای افراد زیر نیز ممنوع می باشد :
- افرادی که از ایزوترتینوئین استفاده کرده اند یا می کنند.
- افرادی که آکنه فعال دارند.
- افراد مبتلا به مشکلات پوستی مثل اگزما، پسوریازیس یا گل سرخی
- افراد مبتلا به اختلال خون یا پلاکت
- افراد مبتلا به ایدز
- افراد با هرگونه بیماری مزمن
- افراد مبتلا به عفونت یا ویروس روی پوست