کنترل خشم چه فایده ای دارد؟
مسلم کردکارشناس ارشد روانشناسی گفت:کنترل خشم می تواند در بسیاری از موارد افراد را از خطرات احتمالی، دور و از پیامد های مخرب ناشی از کنترل نشدن آن جلوگیری کند.
مسلم کرد با بیان اینکه هر شخصی در طول روز با هیجانات مختلفی رو به رو است، اظهار کرد:یکی از این هیجانات خشم است که پاسخ دادن به این غریزه با حالت تهاجمی رو به رو است. یکی از گام های اساسی در روانشناسی کنترل هیجانات است که در اکثر مواقع باعث جلوگیری از مشکل و آسیب در فرد و اطرافیان خواهد شد.
وی با اشاره براینکه هر فردی خشم یا پرخاشگری را در زندگی روزمره خود تجربه خواهد کرد، ادامه داد:نمی توان به سادگی از چیزی که باعث خشم شده دوری کرد اما می توان واکنش های خود را کنترل سازیم. عوامل مختلفی باعث پرخاشگری در انسان می شود که به عنوان یکی از شایع ترین این موضوعات می توان به ناکامی فرد در تحقق خواسته اش اشاره کرد.
کرد در مورد پیامدهای ناشی از کنترل نشدن پرخاشگری وخشم عنوان کرد:معمولا بسیاری از زندانیان و محکومان به قتل علت وقوع جرم خود را کنترل نکردن لحظه ای خشم خود اعلام می کنند. اثرات کنترل نداشتن روی خشم می تواند زندگی اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار دهد و روابط آنها را با اطرافیان خدشه دار کند.
وی با بیان اینکه مهم ترین و موثر ترین راهکار برای کنترل خشم و پرخاشگری، آموزش است، اذعان کرد:آموزش ها در سه سطح فردی(آموزش مهارت زندگی) خانواده(آموزش های روابط و خانواده درمانی) و جامعه (آموزش های رسانه ای)می تواند انجام شود.