آیا سر و صدای غذا خوردن شما را اذیت میکند:
اگر شما در کنار کسی که با صدای بلند سوپ را میخورد و یا یک کنار کسی که با صدای بلند نفس می کشد آزرده می شوید; بدانید که به هیچ وجه تنها نمی باشید ، زیرا شما یکی از تعداد زیاد افرادی هستید که از بیماری مغزی غیرعادی به اسم میسوفونیا رنج میبرید. چنانچه در این بخش از سلامت پلاس وی خواهیم گفت میسوفونیا به معنی رنج کشیدن و نفرت از صدای غذا خوردن جویدن آدامس بلند نفس کشیدن و... می باشد که اولین بار در سال 2001 نامگذاری شد.
دلیل عصبانی شدن هنگام غذا خوردن دیگران چیست؟
سالها بعد دانشمندان به اینکه میسوفونیا یک بیماری می باشد شک داشتند ولی در حال حاضر یکی از تیمهای محقق دانشگاه نیوکسل ثابت کردن که بیماری میسوفونیا در بدن هر شخص متفاوت می باشد . در تهیه گزارشی از روزنامه رایج بیولوژی ، دانشمندان به این نتیجه رسیدند افرادی که از بیماری میسوفونیا رنج می کشند هنگام رنج کشیدن تغییراتی در فعالیتهای ذهن آنها روی می دهد. تصویر برداری از مغز نشان داد افرادی که شرایط غیرعادی دارند مکانیزم کنترل احساسات آنها باعث می شود مغز آنها با شنیدن صداهایی مانند نفس کشیدن و امثال آن فعالیت های انجام دهد که باعث رنجاندن آنها شود.
میسوفونیا علت رنج بردن از صدای غذا خوردن
همچنین محققان به این نتیجه نیز رسیدند که صداهایی باعث رنجاندن اینگونه افراد می شود می تواند با افزایش ضربان قلب و عرق کردن واکنش نشان دهد.
برای مطالعه بیشتر محققان از MRI برای اندازه گیری فعالیت های مغز افرادی که به میسوفونیا مبتلا نبودند با استفاده از بردی محدود از صداها پرداختند.
این صدا ها به چند دسته تقسیم بندی می شود مانند صداهای خنثی (باران ، کافه شلوغ ، جوش آمدن آب) ، صداهای ناخوشایند (گریه کردن نوزاد ، جیغ زدن افراد) و صداهایی مانند نفس کشیدن و غذا خوردن پس از اعمال MRI نتیجه ی افرادی که میسوفونیا داشتند با آنهایی که به صداهای ذکرشده حساسیت نشان نمی دادند متفاوت بود.
دلیل عصبانی شدن در زمان غذا خوردن دیگران
پروفسر تیم گریفیسز که در دانشگاه نیوکسل مدرک عصب شناسی را گرفته است در یکی از مطبوعات بیان کرد که (( من یکی از شکاکان انجمن پزشکان بودم تا زمانی که ما یک بیمار را در کلینک دیدم و فهمیدیم که چگونه وِیژگی های این افراد کاملا شبیه یکدیگر می باشد.
دکتر سوخ بیندر اضافه کردند که این مطالعه اثبات کرد ، تغیرات بحرانی مغز برای انجمن پزشکان یک اختلال و آشفتگی حقیقی می باشد.