چرا باتری ها را بر عکس میگذاریم؟
زمان کودکی خود را تصور کنید، هنگامی که با خریدن یک اسباب بازی جدید مانند یک ماشین کنترلی پس از پاره کردن کاغذ بسته بندی آن، در پی باتری بودید تا بتوانید سرگرمی خود را آغاز کنید. بدون شک متوجه دستورالعمل های تصویری باتری ها بوده اید که صراحتا به شما گفته اند باتری ها را در جهت مخالف یکدیگر تراز کنید.
می دانید که طرف برآمده باتری با علامت مثبت (+) و طرف مسطح آن با علامت منفی (-) را باید مطابقت دهید و سپس با روشن کردن دکمه وسیله مورد نظر، شاهد استفاده از آن باشید اما این سوال را ایجاد می کند که چرا باتری ها به این صورت طراحی شده اند؟
باتری مجموعه ای از سلول های الکتروشیمیایی با اتصالات خارجی است که به دستگاه های الکترونیکی قدرت می بخشد. چنانچه در بخش گوناگون پلاس وی میخوانید باتری ها به طور معمول در جهت های مخالف و در کنار یکدیگر قرار می گیرند تا برق با نیاز کم تری به سخت افزار های اضافی بتواند در جریان باشد.
وقتی باتری ها به صورت سری تنظیم می شوند پایانه های مثبت (+) و منفی (-) آن باید به یکدیگر وصل شوند. در حالی که باتری در حال استفاده است پایانه مثبت (+) آن کاتد و پایانه منفی (-) آنود نامیده می شود. الکترون ها از یک مدار خارجی به درون آنود و سپس به سمت کاتد حرکت می کنند.
در این شرایط واکنش اکسایش و کاهش رخ می دهد که واکنش دهنده پرانرژی را به محصول کم انرژی تبدیل می کند. سپس انرژی باقیمانده برای استفاده توسط دستگاه یا محصولی به شکل انرژی الکتریکی در دستگاه قابل استفاده است بنابراین انرژی شیمیایی درون باتری به صورت جریان مستقیم به انرژی الکتریکی تبدیل می شود.
مواد شیمیایی موجود در باتری معمولا اسیدی هستند و به آن ها الکترولیت گفته می شود، ان ها از نیکل، لیتیوم، کادمیوم، سرب، جیوه و فلزات قلیایی ساخته شده اند.
بسته به نوع طراحی محصول ممکن است باتری ها در کنار یکدیگر یا به صورت ردیفی تنظیم شوند. هنگامی که باتری به صورت سری ( پایانه مثبت و منفی در مقابل یکدیگر ) تنظیم شوند این امکان فراهم می شود که برق به راحتی در جریان باشد.
تنظیم باتری با این الگوی صعودی و پیوند دادن پایانه های مثبت (+) و منفی (-) با یک نوار فلزی به جای سیم باعث افزایش کارایی و عملکرد بهتر محصول می شود.