وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

چرا جویدن غذا اینقدر مهمه ؟

چرا جویدن غذا اینقدر مهمه ؟

اهمیت جویدن غذا بسیار بالا است و جویدن کامل غذا می تواند فواید بی نظیری را به همراه داشته باشد، البته که چهار دلیل بسیار مهم برای جویدن غذا نیز وجود دارد.

چرا باید غذا را بجویم و جویدن اینقدر اهمیت دارد؟

شاید متعجب شوید اما جویدن صحیح غذا اهمیت بسیار زیادی دارد و عملکرد های مختلفی هستند که جویدن را در بر می گیرند. جویدن غذا به شکل صحیح، راهی ضروری برای بهبود گوارش است. وعده های غذایی باید به صورت نشسته و در یک محیط آرام خورده شوند تا تضمین گردد که غذا به طور کامل جویده شده است. در مطلب " چرا هر لقمه باید 32 بار جویده شود؟" تمامی فواید و اهمیت جویدن غذا را گفتیم اما در این بخش از بهداشت و سلامت پلاس وی قصد داریم اصلی ترین علل اهمیت جویدن غذا را بیان کنیم که بیش از پیش اهمیت این فعالیت مهم را درک کنید.

گوارش

جویدن اولین مرحله از گوارش است که به سوخت و ساز شکمی کمک می کند. اجزای غذایی بزرگ تر را به اجزای کوچک تر تبدیل می کند. جویدن همچنین باعث افزایش تولید بزاق می شود بنابراین راحت تر بلعیده خواهد شد. اگر غذا به طور کامل جویده نشود و اجزای آن بزرگ باشد، باعث مشکلات گوارشی مثل نفخ، گاز معده و یبوست، واکنش های غذایی، سردرد و کاهش سطح انرژی خواهد شد.

هنگامی که شما غذا را می جوید، آنزیم های گوارشی زیادی تولید می شوند که به شکستن مواد غذایی برای بهبود گوارش کمک می کنند. فرآیند جویدن همچنین باعث تحریک و تولید هیدروکلریک اسید در معده می شود که به گوارش کمک کرده، محیط قلیایی را تنظیم می کند و به هضم غذا نیز کمک خواهد کرد.

دلیل جویدن غذا

تغذیه رسانی

تبدیل کردن غذا به اجزای کوچکتر باعث می شود که بدن جذب بهتری از مواد مغذی مانند ویتامین و مواد معدنی از غذایی که می خورید داشته باشد.

جویدن کامل غذا

کنترل وعده غذایی

هر چقدر بیشتر غذا را بجوید، مدت زمان طولانی تری طول می کشد تا غذا در دهان بماند. عموماً 20 دقیقه طول می کشد تا مغز سیگنال سیر شدن را به معده ارسال کند بنابراین اگر غذا را آرام تر بخورید، احتمال پرخوری کاهش پیدا می کند که جویدن در این پروسه موثر است.

اهمیت جویدن غذا

تقویت معده و روده

جویدن باعث افزایش تولید بزاق می شود. باعث تحریف بافت رشد و ترمیم می گردد و معده و روده را تقویت می کند همچنین خطر ابتلا به رشد باکتری در بدن کاهش پیدا خواهد کرد زیرا اگر اجزای غذایی به طور کامل شکسته نشوند، باعث رشد مخمرها می گردد که قطعاً سوء هاضمه، نفخ و یبوست را به همراه خواهد داشت.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع