وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

چرا زیارت عاشورا بسم الله ندارد؟ حکم گفتن بسم الله اول این دعا

چرا زیارت عاشورا بسم الله ندارد؟ حکم گفتن بسم الله اول این دعا

زیارت عاشورا معروف‌ترین زیارت‌نامه امام حسین(ع) است که بین شیعیان هم بسیار پرطرفدار است اما اینکه چرا زیارت عاشورا بسم الله ندارد برای بسیاری سوال است.

چرا زیارت عاشورا بسم الله ندارد؟

در بسیاری از سوره های قرآن کریم در ابتدای هر سوره آیه «بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم» ذکر شده است اما برخی از دعاها بدون بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم هستند. زیارت عاشورا معروف‌ترین زیارت‌نامه امام حسین(ع) و یکی از ادعیه هایی است که در ابتدای آن آیه «بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم» ذکر نشده است. شیعیان در ایام مختلف سال این دعا را که آثار و برکات ویژه‌ای به دنبال دارد، به تنهایی و به صورت جمعی قرائت می‌کنند اما آیا گفتن «بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم»‌ در آغاز زیارت عاشورا مشکل دارد؟ چرا زیارت عاشورا بسم الله ندارد و حکم گفتن «بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم»‌ در آغاز ادعیه و زیارات چیست. در این بخش از پلاس وی به سوالات شما در این رابطه پاسخ داده ایم.

حکم گفتن «بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم»‌ در آغاز ادعیه و زیارات

گفتن «بسم‌الله‌ الرحمن ‌الرحیم» در آغاز ادعیه و زیارات، اگر به قصد ورود و نقل در زیارت یا دعا نباشد، اشکالی ندارد، حتی با توجه به برخی روایات آورده شده هر کاری را با بسم الله و نام خدا شروع کنید و فرموده اند:

کل امر ذی بال لم یبدأ خیر ببسم الله فهو ابتر

هر کار مهم و ارزشمندی که با نام خدا شروع نشود ناقص و بی ثمر و بدون نتیجه است. (الکشّاف، ج 1، ص 3)

از این روایت می‌توان متوجه شد که چنین عملی دارای پاداش است.

بسم‌الله‌ الرحمن ‌الرحیم

ثواب گفتن بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم در آغاز زیارت عاشورا

با توجه به مورد ذکر شده در بالا بهتر است قبل از خواندن زیارت عاشورا بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم بگویم اما نه به نیت ورود و نقل در زیارت یا دعا، گفتن بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم آثار و نتایجی دارد که در ادامه ذکر کرده ایم:

قالَ اللّه‏ُ عَزَّوَجَلَّ... اِذا قالَ العَبدُ:

«بِسمِ اللّه‏ِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ» قالَ اللّه‏ُ ـ جَلَّ جَلالُهُ ـ :بَدَاَ عَبدی بِاسمی، وَ حَقٌّ عَلَیَّ اَن اُتـَمِّمَ لَهُ اُمورَهُ و اُبارِکَ لَهُ فی اَحوالِهِ؛

خداوند فرمود:

«... هرگاه بنده بگوید:بسم اللّه‏ الرحمن الرحیم، خدای متعال می‏گوید:بنده من با نام من آغاز کرد. بر من است که کارهایش را به انجام رسانم و او را در همه حال، برکت دهم».( عیون اخبار الرضا، ج 2، ص 269، ح 59)

پیامبر (ص) فرمودند :

لا یُرَدُّ دُعاءٌ أَوَّلُهُ بِسْمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ؛

دعایی که با بسم اللّه‏ الرحمن الرحیم شروع شود، رد نمیشود.( الدعوات، ص 52)

دعا خواندن

پیامبر (ص) فرمودند :

مَنْ قَرَأ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ کَـتَبَ اللّهُ لَهُ بِکُلِّ حَرفٍ أربَعَةَ آلافٍ حَسَنَةً و مَحا عَنهُ أربَعَةَ آلافِ سَیِّـئَةٍ و رَفَعَ لَهُ أربَعَةَ آلافِ دَرَجَةٍ؛

هر کس بسم اللّه‏ الرحمن الرحیم را قرائت کند خداوند به ازای هر حرفِ آن چهار هزار حسنه برایش می‏نویسد و چهار هزار گناه از او پاک می‏کند و چهار هزار درجه او را بالا می‏برد.(بحارالأنوار، ج 92، ص 258)

پیامبر (ص) فرمودند :

مَن قَرَأ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ بَنَی اللّهُ لَهُ فِی الْجَنَّةِ سَبعَةَ ألفٍ قَصرٍ مِن یاقوتَةٍ حَمْراءَ؛

هر کس بسم اللّه‏ الرحمن الرحیم را قرائت کند خداوند در بهشت هفتاد هزار قصر از یاقوت سرخ برای او بنا کند.(مدینة المعاجز، ج 2، ص 366)


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع