وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

چند کیلو گوجه یک کیلو رب میده؟ زمان آماده شدن رب و راز غلظت آن

چند کیلو گوجه یک کیلو رب میده؟ زمان آماده شدن رب و راز غلظت آن

سوال اصلی که قبل از درست کردن رب خانگی داریم، این است که یک کیلو گوجه چقدر رب میدهد یا چند کیلو گوجه فرنگی یک کیلو رب می دهد؟

میزان رب دهی گوجه و ترفندهای پخت رب گوجه خانگی

کاری با طرز تهیه رب گوجه در منزل نداریم و در این بخش به فوت و فن پخت رب در خانه و دیگر نکات خواهیم پرداخت. حتما شما هم این سوال را در ذهن خود دارید که چند کیلو گوجه یک کیلو رب میده؟ با فرمولی که در این بخش از پلاس وی گفته شد، شما به راحتی میتوانید تشخیص دهید که هر صد کیلو گوجه چند کیلو رب میدهد یا 200 کیلو گوجه چقدر رب میدهد و یا اینکه حتی چطور متوجه نشانه آماده شدن رب خانگی شویم و یا رب غلیظ تری داشته باشیم.

چند کیلو گوجه فرنگی یک کیلو رب می دهد؟

اگر گوجه فرنگی های شما گوشتی باشند، از هر 4-5 کیلو گوجه 1 کیلو رب بدست می آید اما اگر گوجه های شما کمی آبکی باشند از هر 6 کیلوگرم گوجه تازه می‌توان حدود 1 کیلو رب تهیه کرد. این مقدار ممکن است دقیق نباشد و به دلیل تفاوت‌های در گوجه‌ها، ممکن است با خطاهایی روبه‌رو شود. با این حال، به طور کلی به ما یک تخمین درست می‌دهد.

اگر از گوجه‌های گوشتی و آبدار برای تهیه رب استفاده کرده و غلظت رب را به حد استاندارد برسانید، حدوداً از هر 6 کیلوگرم گوجه می‌توانید 1 کیلو رب تولید کنید. در برخی موارد، ممکن است کمتر یا بیشتر از 1 کیلو رب به دست آورید، زیرا گوجه‌های مناسب برای رب‌گیری نیز تفاوت‌هایی دارند.

رب درست کردن

خوشرنگ و غلیظ شدن رب گوجه فرنگی به چه عواملی بستگی دارد؟

عوامل مختلفی وجود دارند که می‌توانند رنگ، غلظت و مقدار رب تولیدی را تحت تأثیر قرار دهند. یکی از این عوامل، گوشتی بودن گوجه‌های فرنگی است. گوجه‌هایی که پوست نازکتر و قرمزی دارند و گوشت بیشتری دارند، برای تهیه رب مناسب هستند. در واقع، گوجه‌های گوشتی‌تر معمولاً مقدار بیشتری رب تولید می‌کنند.

همچنین مقدار آب موجود در گوجه‌ها نیز تأثیرگذار است. گوجه‌های آبدارتر بیشترین مقدار رب را تولید می‌کنند، زیرا آب گوجه در تهیه رب استفاده می‌شود. بنابراین، اگر گوجه‌های خود آبدارتر باشند، می‌توانید مقدار بیشتری رب تهیه کنید.

همچنین، غلظت رب نهایی نیز نقشی در مقدار رب تولیدی دارد. برخی از تولیدکنندگان رب را غلیظ‌تر می‌کنند تا بیشترین مقدار آب آن تبخیر شود، در حالی که دیگران رب را رقیق‌تر می‌کنند و مقداری از آب گوجه در آن باقی می‌ماند. این نیز تأثیری در مقدار نهایی رب دارد.

در نهایت، برای دانستن دقیقاً چند کیلوگرم گوجه‌فرنگی یک کیلو رب می‌دهد، باید به ویژگی‌های گوجه‌ها، میزان آب موجود در آنها، و غلظت رب تهیه شده توجه داشته باشید. توجه به این نکات به شما کمک می‌کند تا مقدار بهینه‌تری از رب تولید کنید.

از کجا بفهمیم رب گوجه آماده است؟

بعد از 3 الی 4 ساعت، طبیعتا باید رب گوجه فرنگی شما آماده باشد. با تست غلظت رب گوجه فرنگی میتوان تشخیص داد که رب گوجه خانگی شما آماده است یا خیر؛ برای این کار مقداری از رب گوجه را روی یک بشقاب صاف بریزید و سپس به بشقاب مقداری شیب داده و آن را کمی خم کنید. اگر رب گوجه فرنگی شما، خیلی راحت و سریع به سمت پایین لیز خورد و حرکت کرد، یعنی رب شما غلظت کافی نداشته و فایده ای ندارد.

اگر رب آماده شده شما به حالت سفتی، سر جای خود ماند و حرکتی نکرد، میزان غلظت رب گوجه فرنگی خانگی شما بالا است و فایده ای ندارد. رب گوجه خوب و بشکل مناسب آماده شده، باید به آرامی از سرطح بشقاب به سمت پایین حرکت کند.

رب گوجه

مدت زمان پخت رب گوجه فرنگی

راز اصلی آماده شدن رب گوجه فرنگی این است که بقدری بپزد تا آب آن کاملا تبخیر شده و به غلظت مناسب که در بالا گفتیم برسد. بطور متوسط 3 الی 4 ساعت زمان برای پختن رب گوجه خانگی لازم است. فراموش نکنید که برای ته نگرفتن رب، مرتب باید آن را هم بزنید.

چکار کنیم رب گوجه قرمز شود؟

رعایت این نکات می‌تواند به تولید یک رب گوجه‌فرنگی خوشرنگ و خوشمزه کمک کند:

انتخاب گوجه‌فرنگی‌های سالم و خوشرنگ

برای تهیه رب، از گوجه‌فرنگی‌هایی استفاده کنید که بدون علائم فاسدیت، لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه، و با رنگ قرمز تازه و خوشرنگ هستند. انتخاب گوجه‌فرنگی‌های با کیفیت و صحیح از مرحله اول بسیار مهم است.

جدا کردن رب چسبیده از دیواره های قابلمه رب

هنگام پخت گوجه‌فرنگی، اگر ربی به دیواره دیگ یا قابلمه چسبیده است، از آن جدا کنید و به عصاره اصلی اضافه نکنید. این رب ممکن است تیره و سیاه شود و رنگ رب کلی را تغییر دهد.

کنترل حرارت پخت رب

دقت کنید که حرارت پخت رب مناسب باشد. حرارت بالا می‌تواند به اکسیداسیون و تغییر رنگ منفی تأثیر بگذارد. به علاوه، مدت زمان پخت نیز مهم است و باید به میزان مناسبی محدود شود تا رب بیش از حد تیره نشود.

رعایت تمیزی و بهداشت

وسایل پخت و ظروف باید تمیز و ضدعفونی شده باشند تا از تغییر رنگ و کیفیت رب جلوگیری شود.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع