برای تمیز کردن کباب پز و یا گریل از این روش استفاده کنید
ما در دورانی زندگی می کنیم که امکانات زیادی در اختیار داریم. می توان بسیاری از غذا ها را بدون استفاده از گاز و فقط از طریق گریل کردن آماده کرد. گریل کردن یک روش خوب و دوست داشتنی برای آماده کردن غذا است. اما همیشه معضل تمیز کردن گریل وجود دارد.
یکی از راه هایی که می توان از آن برای تمیز کردن دستگاه گریل استفاده کرد نان همبرگر است و خیلی ها تصور می کنند که این راه بهترین و سریع ترین روش برای انجام این کار است. اما واضح است که راه های بهتری نیز برای تمیز کردن دستگاه گریل وجود دارد.
می توان از برس های مخصوص این کار استفاده کرد. اما به دلیل پلاستیکی بودن مو های این برس ها این وسیله خیلی مناسب نیست، چون باید صبر کنید تا دستگاه گریلتان خنک شود و سپس آن را تمیز کنید در حالی که وقتی دستگاه هنوز گرم است راحت تر می توان تکه های غذای چسبیده به آن را جدا کرد و این حس ایجاد می شود که بعد از خنک شدن آن تکه های غذا همچنان به گریل چسبیده و تمیز کردن آن سخت است. تعداد دفعاتی که می توان از این برس ها اضافه کرد محدود است، چون مو های آن ذوب می شود و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
تمیز کردن دستگاه گریل
وسیله ای برای تمیز کردن دستگاه گریل
دومین وسیله ای که با استفاده از آن می توانیم دستگاه گریلمان را تمیز کنیم برس های برنجی با دسته ی فلزی ضد زنگ است این وسیله؛ چیزی شبیه سلاح جنگی است. این وسیله باعث می شود که سینی گریل ما خراب شود و علاوه بر اون خیلی از کسانی که از آن استفاده کرده بودند معتقد بودند مو های این برس به دستگاه گریل گیر می کند و هنگام طبخ غذا به آن می چسبد و خیلی ها را روانه ی اورژانس کرده است.
آخرین وسیله و بهترین وسیله پیشنهادی ما برای این کار یک ابزار چوبی مخصوص آشپزخانه است که از چوب بلوط ساخته شده و لایه ی نازک آن در گذر زمان باعث می شود شیار هایی در آن ایجاد شود و باعث می شود بین شیار های گریل را به راحتی همان زمانی که گریل هنوز داغ است تمیز کند و این وسیله شیارهایش مطابق شیار های دستگاه شما می شود و این موضوع باعث می شود که دستگاه گریل شما یک وسیله مخصوص به خودش را داشته باشد.
کم کم ممکن است این راه را تا دسته خود طی کند، اما این اتفاق بسیار آرام رخ می دهد. بهتر است کمی صبر کنید تا حرارت دستگاه کم شود سپس از آن استفاده کنید. جالب است که این وسیله هربار بهتر از دفعات قبل دستگاه گریل را تمیز می کند.
حتی اگر از دستگاه گریلتان کم استفاده می کنید، تمیز کردن آن یک مسئله ی مهم است.
راه آسان تمیز کردن سطح گریل باربیکیو استفاده از فویل آلومینیوم و سرکه سفید است. خاصیت اسیدی سرکه ضد چربی ها عمل می کند و فویل آلومینیوم بعنوان ساینده استفاده می شود. ابتدا سرکه ی سفید را داخل یک شیشه ی آب پاش تمیز بریزید، سپس سرکه را بر سطح گریل اسپری کنید و اجازه بدهید برای چند دقیقه روی آن باقی بماند. حالا فویل آلومینیوم مچاله شده را روی میله های گریل بکشید و شاهد معجزه ی این ترکیب باشید.
نکاتی که باید درباره دستگاه گریل یا کباب توری بدانید!
جالب است بدانید که ما می توانیم هر چیزی را (از انواع سبزیجات و گوشت، تا میوه ها و غذاهای دریایی) گریل کنیم. اگر شما اصول اولیه ی گریل کردن را یاد بگیرید ، می توانید همچون یک آشپز حرفه ای کباب کنید.
نکاتی در مورد دستگاه گریل
شما ممکن است در حال حاضر نیز یک دستگاه گریل و یا یک ماهی تابه گریل خریداری نموده باشید. در عین حال، اگر شما در روند خرید گریل قرار دارید، باید چند نکته را مد نظر قرار دهید:
فکر می کنید چه نوع از مواد غذایی را گریل خواهید کرد؟ بسیاری از وعده های غذایی خانواده و یا تنها باربکیوهای تابستانی؟
چه مقادیری از مواد غذایی را با گریل طبخ خواهید کرد؟
بودجه شما ممکن است در انتخاب مورد نظرتان تعیین کننده باشد. اگر شما تنها گاهی اوقات و فقط مقادیر اندکی از گوشت و مواد غذایی را گریل می کنید، یک گریل زغالی قابل حمل می تواند برای نیازهایتان کافی باشد.
گزینه دیگری که برای خرید گریل در اختیار دارید، گریل درب دار (یا تحت پوشش) است. این گریل ها به گرما اجازه می دهند که در فضای داخل باقی بماند. به این ترتیب، غذا به طور مساوی طبخ شده و مرطوب باقی خواهد ماند.
دستگاه گریل های گازی، بهترین گزینه های موجود می باشند. آنها به سرعت روشن و آماده می شوند، از کنترل حرارت دقیقی برخوردار هستند، می توانند در تمام طول سال به آسانی مورد استفاده قرار گیرند، و همچنین پخت و پز و تمیزکاری آن بسیار راحت تر است.
ابزارهای لازم برای انجام درست کار
در فرایند گریل، ابزار زیادی مورد استفاده قرار نمی گیرد، اما نحوه انتخاب همان ابزارها می تواند تفاوت بالایی در کیفیت نتایج پایانی داشته باشد.
ظروف دسته بلند، مانند انبر یا برس مخصوص چرب کردن گوشت، برای جابجا کردن یا بلند کردن غذاها از روی قفسه بسیار داغ گریل مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از ابزارهای موجود دیگر، دماسنج گوشت است. این وسیله، بهترین راه برای تعیین درجه حرارت گوشت و مرغ به شکل امن می باشد. همچنین، برای حفاظت از دست و ساعد خود و برای جلوگیری از سوختگی، بهتر است از دستکش های ضخیم و قطور استفاده نمایید.
در زمان گریل یا کباب کردن گوشت و برای کمک به شعله ور شدن آن، از تابه فویلی فلزی یا یکبار مصرف استفاده کنید. برای این کار، ظرفی به عمق 1 تا 5/1 اینچ و در حدود 3 اینچ بزرگتر از هر دو طرف گوشت را برای خود انتخاب کنید.
یک ابزار مفید دیگر عبارت است از سبد سیمی لولایی. این وسیله برای نگه داشتن غذاهای ظریف تری مانند ماهی، حلزون، و سبزیجات طراحی شده اند.
گاهی اوقات، برخی از ابزار ساده می توانند بهترین راه برای صرفه جویی در زمان شما باشند. سیخ کباب، یکی از ضرورت های موجود به شمار می رود. برای انتخاب سیخ مناسب، از سیخ بامبو (همیشه آن را برای جلوگیری از سوخته شدن، قبل از استفاده در آب بخیسانید) یا فلزی کمک بگیرید.