وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

کار درمانی چیست و کدام کودکان نیاز دارند؟ + فواید و اثرات

کار درمانی چیست و کدام کودکان نیاز دارند؟ + فواید و اثرات

افرادی که دارای ناتوانی ذهنی و جسمی می باشند و در کارهای خود به دیگران وابسته هستند، کاردرمانی کمک بسیاری به آن ها می کند و به ارتقای اعتماد به نفس کودکان هم کمک می کند.

با کار درمانی و اثرات مثبت آن روی کودکان آشنا شوید

کاردرمانی به افرادی کمک می کند که دارای ناتوانی های ذهنی ، احساسی یا جسمی هستند و در بسیاری از کارهای خود به دیگران وابسته می باشند. کار درمانی یا OT می تواند به کودکان در برطرف کردن نیازهای ذهنی، جسمی ، احساسی و مهارت های حرکتی کمک کند و اعتماد بنفس و احساس موفقیت آن ها را ارتقا دهد.

ممکن است بعصی از افراد فکر کنند که کار درمانی فقط برای نوجوانان ، کودکان و در کل کسانی است که شغلی ندارند اما شغل و کار بچه ها بازی کردن و یادگیری است و کار درمانی می تواند مهارت کودکان را برای بازی ، فعالیت آنان در مدرسه و در کل فعالیت روزانه ارتقا دهد و به دنبال این باشد که اقدامات و فعالیت های مناسب سنشان را پیدا کند.

طبق اقدامات کار درمانی جهانی ، علاوه بر مواجه شدن با حالت جسمی مناسب ، متخصصان کار درمانی عوامل محیطی ، اجتماعی و روانشناسی را به کار می گیرند که می تواند از راه های مختلف روی عملکرد کودک تاثیرگزار باشد و این راهبرد باعث شده است که کار درمانی به یک بخش حیاتی برای بیماری در کودکان تبدیل شود.

کودکانی که نیاز به کار درمانی دارند ، حتما یک یا چنیدین از شرایط زیر را دارا هستند :

- کودکان آسیب دیده هنگام زایمان

- اختلالات پردازش حسی

- آسیب های مغزی یا نخاعی

- مشکلات یادگیری

- اختلالاتی مثل اوتیسم

- درد مفاصل یا روماتیسم نوجوانی

- مشکلات ذهنی یا رفتاری

- استخوان های شکسته یا دیگر آسیب های ارتوپدی

- وضعیت های بعد از جراحی

- سوختگی ها

- ستون فقرات شکاف دار

- نقص عضو

- سرطان

- آسیب دیدگی شدید در دست

- مالتیپل اسکلروزیس، اختلالات گفتاری و سایر بیماری های مزمن

کاردرمانی

کار درمانی ممکن است :

به کودکان کمک کند که روی مهارت های حرکتی خود کار کنند، بنابراین می تواند مهارت هایی مثل دست خط خوب و یا استفاده از اسباب بازی را در خود ارتقا دهند زیرا ارتباط چشم و دست در آن ها افزایش پیدا می کند و مهارت های آن ها در بازی و مدرسه بالا می رود.

به کودکان کمک می کند که وظایف پایه ای و اساسی خود مثل حمام کردن، لباس پوشیدن ، مسواک زدن و مراقبت از خود را بهتر را راحت تر انجام دهند.

به کودکان کمک می کند که به اختلالات عصبی خود غلبه کنند و رفتارهای مثبتی را در محیط از خود نشان دهند ( مثلا با عصبانیت خود راحت تر مقلبله کنند و به کودکان دیگر آسیب نزنند و بتوانند در گروه همسن و سالان شان شرکت کنند ).

به کودکان با ناتوانی های جسمی یاد می دهد که مهارت های ارتباطی را برای غذا خوردن ، استفاده از کامپیوتر یا افزایش سرعت خود در انجام کارها بالا ببرند.

کودک را در استفاده از لوازم خاص مثل دوچرخه ، لوازم ارتباطی، لوازم بازی و ... ارزیابی می کند.

با کودکانی که مشکلات احساسی یا توجهی دارند کار می کند تا تمرکز و مهارت های اجتماعی خود را ارتقا دهند.

کاردرمانی کودکان

کار درمانی می تواند در محل های مختلفی انجام شود، از جمله:

- بیمارستان

- مدرسه

- مراکز توانبخشی

- مکان های خصوصی

- کلینیک کودکان

- خانه های پرستاری

مراقبت از کودکان :

پلاس وی توصیه می کند اگر احساس می کنید که کودک شما نیاز به کار درمانی دارد، از پزشکش بخواهید که یک متخصص را به شما معرفی کند.

پرستار مدرسه یا مشاور راهنما همچنین می تواند یک فرد متخصص را در این زمینه به شما معرفی کند و خودتان نیز می تواند از طریق جستجو در اینترنت یک فرد ماهر را در این زمینه پیدا کنید و حتما مطمئن شوید که کلینیک مورد نظر تحت پوشش بیمه شما باشد.

هدف از کاردرمانی

اوتیسم و کار درمانی :

راه های زیادی وجود دارد که کار درمانی بتواند به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کند.

زمانی که پزشک رفتار کودک را می بیند و اطلاعاتی را از نزدیک ترین افراد کودک می گیرد، می تواند یک برنامه درمانی برای اهداف مختلف او تعیین کند.

درمانگران کاملا با یکدیگر متفاوت هستند و درمان ها بستگی به هدف و نیاز کودک دارد و البته بعضی از انواع درمان ها در بین کودکان اوتیسم رایج تر هستند مثلا بازی درمانی می تواند برای مدل سازی تعاملات اجتماعی و ارتباطات انجام شود.

فعاایت های مربوط به دست مثل مسواک زدن، شانه زدن اغلب به کودکان کمک می کند تا بتوانند راحت تر فعالیت های روزانه را به انجام برسانند.

با کار درمانی می توان کودکان مبتلا به اوتیسم را آماده کرد تا بتوانند فعالیت های کمی را بدون کمک گرفتن از کسی انجام دهند.

اوتیسم و کاردرمانی

فواید کار درمانی برای کودکان مبتلا به اوتیسم :

هدف از کار درمانی این است که افراد مبتلا به اوتیسم بتوانند در انجام فعالیت های فردی مهارت های بیشتری پیدا کنند و این روش به آن ها مهارت های روزانه را آموزش و تمرین می دهد، با امید به این که کودک وابستگی کمتری در انجام کار ها به دیگران داشته باشد و قادر به انجام :

- تمرکز روی وظایف آکادمیک

- توانایی داشتن ارتباطات دو طرفه

- شرکت کردن در بازی های گروهی

- مدیریت نظم شخصی

- نشان دادن احساسات به طور صحیح


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع