وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

کاهش حس بویایی میتواند علامت 4 بیماری باشد

کاهش حس بویایی میتواند علامت 4 بیماری باشد

حس بویایی تنها نقش بو کشیدن را در بدن ما ایفا نمیکند بلکه گاهی به خودی خود هشداری از وجود یک بیماری پنهان در بدن میدهد که باید آن را جدی گرفت.

تشخیص 4 بیماری جدی با کاهش حس بویایی

حس بویایی ارتباط نزدیکی با حافظه دارد. یعنی یک بوی خوشایند می تواند شما را یاد یک موقعیت شاد و با آرامش بیاندازد اما به نظر شما اگر حس بویایی تغییر کند، چه اتفاقی می افتد ؟ با چنین اتفاقی نه تنها یاد آوری خاطرات خوب و زیبا کمتر می شود، بلکه ممکن است نشان دهنده سیگنال مشکلی در سلامتی شما باشد.

بعضی از افراد چیز هایی را بو می کشند که در اطرافشان نیست، بعضی دیگر بوی چیز های مختلف را به شکل ناخوشایند احساس می کنند و اما بعضی دیگر حس بویایی را از دست می دهند. هر کدام از این تغییرات، به غیر از زمان هایی که این تغییرات هنگام سرماخوردگی اتفاق بیفتد، می تواند نشان دهنده یک مشکل باشد.

متخصصان بر این عقیده هستند که مشکلات پویایی با اختلالات مختلفی در ارتباط است و نشان دهنده پیشرفت اولیه یک بیماری می باشد. در این قسمت از بهداشت و سلامت پلاس وی وضعیت هایی را به شما معرفی می کنیم که تغییر بویایی در آن ها به عنوان یک علامت اتفاق می افتد.

بیماری آلزایمر

مطالعات در مورد بویایی، نشان می دهد که قسمت چپ بینی بر اثر ابتلا به بیماری آلزایمر، ضعیف تر از قسمت راست می شود. کاهش حس بویایی یکی از اولین علائم بیماری آلزایمر محسوب می شود زیرا سلول های بویایی را درگیر می کند.

بیماری آلزایمر

بیماری پارکینسون

حس بویایی هم نیاز به بینی و هم نیاز به مغز دارد. یعنی این دو باید با یکدیگر همکاری کنند تا این حس را ایجاد کنند. نورون های موجود در بینی، هنگام بو کردن چیز های مختلف، پیامی را به مغز ارسال می کنند که او را شناسایی کنند. اگر در بوییدن بوهای آشنا مانند اگزوز ماشین، یا گوشت سرخ شده مشکل داشتید، احتمالاً تغییراتی در مغز شما ایجاد شده است. بیماری پارکینسون و آلزایمر می تواند علائم اولیه خود را در کاهش حس بویایی نشان دهد.

بیماری پارکینسون

فشار خون

افرادی که حس بویایی در آن ها کاهش پیدا می کند، ممکن است حس چشایی شان نیز ضعیف شود. همچنین می تواند باعث مصرف زیاد نمک، هنگام پخت و پز باشد. مقدار زیاد نمک عاملی برای فشار خون است. شاید افراد خودشان ندانند اما 90% چشایی مربوط به بویایی می شود بنابراین هنگامی که نتوانند چیزی را مزه کنند، یعنی حس بویایی در آن ها خاموش شده است.

فشار خون

چاقی و دیابت

هنگامی که نمی توانیم چیزی را بو بکشیم یا مزه غذایی را به درستی بفهمیم، احتمالاً پرخوری کرده ایم. پرخوری عاملی برای چاقی است که با دیابت نوع 2 نیز ارتباط دارد. البته نباید شما را بترساند اما به شما کمک می کند که علائم اولیه را در نظر بگیرید که یکی از آن ها مشکلات حس بویایی می باشد. پس مراقب باشید تغییرات بویایی را مد نظر قرار دهید و به دنبال علائم دیگر بگردید و در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع