وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

کدامیک از نقش منفی در سینمای ایران ماندگار شدند

کدامیک از نقش منفی در سینمای ایران ماندگار شدند

در سینمای ایران برخی از نقش های منفی محبوب تر از قهرمان اصلی قصه شده و حتی برنده جوایز معتبر سینمایی شده اند.

نقشهای منفی ماندگار و دوست داشتنی در سینما

با بررسی کوتاهی در بیشتر آثار سینمای دنیا می توان گفت که در بسیاری از داستانها، وجود خیر و شر یا نقش مثبت و منفی باعث جذابیت بیشتر می شود .قهرمانان داستانها که با تصمیمات خود لحظه های سرنوشت سازی را رقم می زنند و کیفیت قصه را بالاتر می برند.

برخی از بازیگران نمونه های مختلفی از بازی در نقش های منفی یا خاکستری در کارنامه هنری خود دارند که نه تنها تماشاگر ، شخصیت آنها را باور کرده و دوست داشته است بلکه برای ایفای این نقشها، جوایز مختلف را کسب نموده اند.

در این بخش از فرهنگ و هنر پلاس وی، برخی از ماندگارترین نقشهای منفی در سینمای کشورمان را مرور خواهیم کرد.

نوید محمدزده در متری شیش و نیم

نوید محمدزاده در کارنامه هنری خود چندین نقش منفی را ایفا کرده است که قطعا بهترین آنها ، شخصیت ناصر خاکزاد در فیلم متری شیش و نیم به کارگردانی سعید روستایی می باشد. ناصر خاکزاد رئیس باند تولید شیشه و به شدت خطرناک است. 

نوید محمدزادهبعد از گذشت یک سوم فیلم وارد قصه می شود اما توصیف شخصیت های دیگر از او باعث می شود حتی مخاطبان نیز ندیده از او واهمه داشته باشند. او با اعتماد به نفس فوق العاده خود در چنگال قانون نیز قدرت خود را به مامور پلیس با بازی پیمان معادی نشان می دهد.

نوید محمدزاده و پیمان معادی

شهاب حسینی در جدایی نادر از سیمین

شهاب حسینی در ایین فیلم نقش مرد عصبی متعصب را بازی می کند که فرزندش را از دست داده و همسرش کار کردنش را از او پنهان کرده است. بازی فوق العاده شهاب حسینی در سکانس های دادگاه و صحنه عصبی داخل خانه تحسین بسیاری از منتقدان را برانگیخت.

او در این سریال شخصیت حجت همسر راضیه با بازی ساره بیات را ایفا می کرد.

شهاب حسینی و ساره بیات

هوتن شکیبا در شبی که ماه کامل شد

هوتن شکیبا در فیلم شبی که ماه کامل شد در نقش عبدالحمید ریگی حضور داشت که در ابتدای داستان، ماجرای دل بستن او به فائزه با با زی الناز شاکردوست نشان داده می شود. در سکانسهای ابتدایی فیم تصویر دلدادگی این زوج به یکدیگر و محبت کردن عبدالحمید به همسرش نشان داده می شود اما به مرور با رفتن عبدالحمید به پاکستان، ابعاد دیگر شخصیت او رونمایی می شود. 

عبدالحمید و برادرش عبدالمالک در پاکستان از هیچ جنایتی فروگذاری نکرده و جهل عظیمی آنها را فرا گرفته بود.در نهایت با کشته شدن فائزه و برادرش به طرز وحشتناک، مخاطب با یکی از ترسناک ترین نقش های منفی در سینمای ایران آشنا می شود.

هوتن شکیبا برای بازی در این فیلم برنده سیمرغ بلورین از جشنواره فجر شد.

هوتن شکیبا

بابک حمیدیان در هیس دخترها فریاد نمی زنند

هیس دخترها فریاد نمی زند یک فیلم آسیب شناسانه به کارگردانی پوران درخشنده بود که بابک حمیدیان نقش یک شخص متجاوز را ایفا می کرد. نقش آفرینی او به قدری عالی بود که مخاطب را دچار تنفر و انزجار شدید از خود می کرد.

بابک حمیدیان بازیگر نقش مراد صفرخانی بود که خیلی از بازیگران حاضر به قبول این نقش نشدند اما او با بازی زیر پوستی بسیار رئال خود یکی از بهترین نقش های منفی در تاریخ سینما را رقم زد.

بابک حمیدیان

رامبد جوان در فیلم گناهکاران  

رامبد جوان معمولا با نقش های طنز بیشتر شناخته می شود اما در کارنامه هنری خود نقش جدی کم ندارد. او در فیلم گناهکاران به کارگردانی فرامرز قریبیان نقش سرگرد روانگر را بر عهده داشت که یک سرگرد نیروی انتظامی و به شدت جدی بود. او در همه جا به همراه سرگرد تدین به دنبال کشف راز قتل مرجان دختر سرهنگ فرازمند بود. سرگرد تدین به همه مشکوک است اما غافل از اینکه قاتل همان سرگرد روانگر است. 

رامبد جون با نقش آفرینی بسیار دقیق و کنترل شده خود به خوبی از عهده نقش منفی این فیلم برآمد.

 رامبد جوان و فرامرز قریبیان

آتیلا پسیانی  در فیلم دو زن

آتیلا پسیانی یکی از بازیگرن پیشکسوتی است که نقشهای منفی بسیار ی را ایفا نموده است اما بی تردید تنها نقش منفی باورپذیر و دوست داشتنی آتیلا پسیانی برای مخاطب ، در فیلم دو زن به کارگردانی تهمینه میلانی رقم خورد.

آتیلا پسیانی در فیلم دو زن ایفاگر نقش احمد، فردی پارانوییک و بدطینت بود که به دلیل بددلی، تردید و تعصبات بی جای خود مدام همسرش فرشته با بازی نیکی کریمی را آزار داده و گاه اقدام به خشونت فیزیکی می کرد. 

 نیکی کریمی و آتیلا پسیانی

نیکو خردمند در فیلم پرده آخر

 زنده یاد نیکو خردمند را بیشتر در مخاطبان با نقش های مثبت یا خاکستری به خاطر دارند اما بازی تحسین برانگیز این بانوی هنرمند در نقش منفی فیلم «پرده آخر» به کارگردانی واروژ کریم مسیحی، یکی از متفاوت ترین نقش های او در کارنامه هنری اش می باشد.

تاج الملوک با بازی نیکو خردمند، زنی جاه طلب و سنگدل بود که به کمک برادرش کامران میرزا (داریوش ارجمند)  سعی در به جنون رساندن فروغ الزمان (فریماه فرجامی) همسر برادرش می کرد تا خانه پدری را حفظ کند.

او با بی رحمی تمام ذره ای احساس ترحم نداشته و در مجنون کردن همسر برادرش هیچ عاطفه و احساسی بروز نمی دهد و تا حدی که در مقابل چشمان برادرش قصد جان همسر او را می کند. نیکو خردمند برای بازی در این فیلم، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن در نهمین جشنواره فیلم فجر شد.

 داریوش ارجمند و نیکو خردمند

محمدرضا فروتن در فیلم قرمز 

محمدرضا فروتن در کارنامه هنری خود نقشهای خاکستری و مثبت بسیاری دارد اما در فیلم هایی مانند «دو زن»، «عیار14»، «پستچی سه بار در نمی زند»، «ملاقات با طوطی» و «آااادت نمی کنیم» نقش هایی متمایل به منفی ایفا کرده است.

بدون شک نقش ناصر ملک در فیلم «قرمز» ساخته فریدون جیرانی یکی از باورپذیرترین و دوست داشتنی ترین نقش های منفی محمدرضا فروتن تا به امروز است. او برای بازی در این فیلم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول هفدهمین جشنواره فجر را دریافت کرد.

ناصر ملک مردی متعصب و روان پریش بود که محمدرضا گلزار به خوبی از عهده آن بر آمد. او پس از ازدواج با هستی مشرقی با بازی هدیه تهرانی، دچار ترس خیانت یا از دست دادنش شده و بیماری اش تشدید شد.

محمدرضا فروتن

جمیله شیخی در فیلم لیلا

 آثار زیادی در سینما و تلویزیون با بازی درخشان زنده یاد جمیله شیخی در نقش های منفی وجود دارداما یک نقش منفی دلنشین باورپذیر و دوست داشتنی در کارنامه هنری این بانوی هنرمند وجود دارد که در نخستین همکاری وی با داریوش مهرجویی رقم خورده است.

زنده یاد جمیله شیخی در فیلم «لیلا» نقش مادر رضا با بازی علی مصفا را حضور داشت که عروسش بچه دار نمی شد و او را برای داشتن نوه تحت فشار قرار می داد.

بازی او با دو دیالوگ معروف «لیلا اجازه بده رضا زن بگیره» و «من اگه یه پسر دیگه داشتم این جور به تو التماس نمی کردم» همیشه در ذهن ها مانده است. صحبت های تلفنی جمیله شیخی در این فیلم با عروسش لیلا و پیگیری وضعیت بارداری او، آرامش روانی عروس را به هم ریخته و التماسهایش برای ازدواج مجدد رضا، این شخصیت را باورپذیرتر کرد. خانم شیخی برای حضور در این فیلم  برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن شد.

جمیله شیخی

حمید فرخ نژاد در فیلم عروس آتش

حمید فرخ نژاد یکی از بازیگران با استعداد سینمای ایران است که توانایی او در نقش های مختلف همیشه مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است.این هنرمند در سال 78 با بازی در نقش منفی فیلم «عروس آتش»  شخصیتی باورپذیر و ماندگاری را به ثبت رساند.

این هنرمند برای بازی در نقش فرحان، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از هجدهمین جشنواره فجر دریافت نمود. فرحان مردی از اهالی جنوب کشور بود که شخصیتی خشن و بزن بهادر در عشیره بود که لحن تحکم آمیز و هولناک داشت. او برای ازدواج با دختر عموی خود احلامبا بازی غزل صارمی، که به شهر رفته و پزشک شده بود اصرار داشته و توجهی به اعترافات احلام ندارد. فرحان در انتهای فیلم وجهه تلخ و تاسف آور از اصرار بر سنت ها و باورهای غلط و خشونت افراطی یک مرد را اجرا کرده و سرنوشت تلخی را برای دخترعموی خود رقم می زند.

 غزل صارمی و حمید فرخ نژاد


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع