خطر ایست ناگهانی قلب به دلیل کمبود کلسیم در بدن
همه ما از تاثیر کلسیم بر سلامت استخوان با خبریم. اما آیا می دانید کلسیم بر قلب چه تآثیری دارد؟ مطالعه ای که بر روی 5000 نفر در کره ی جنوبی صورت گرفته جواب سؤال ما را خواهد داد. مطالعات نشان داد افراد مسنی که کلسیم لبنیاتی مصرف می کنند با ریسک سکته قلبی کمتری مواجه اند.
محققان در "موسسه قلب سدارس-سینای در لس آنجلس" (Cedars-Sinai Heart Institute in Los Angeles) به رهبری "دکتر هیراد یارمحمدی" پروفسور ایرانی، طی انجام یک پژوهش جدید دریافتند که سطح کلسیم خون پایین با افزایش خطر ابتلا به اختلال قلبی ناگهانی در ارتباط است.
کلسیم نقش مهمی در سلامت استخوان دارد، اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که نقش آن در سلامت قلب نیز نباید نادیده گرفته شود.
در این پژوهش مشخص شد افرادی که سطح کلسیم پایینی دارند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به ایست قلبی ناگهانی باشند که یکی از علل اصلی مرگ در ایالات متحده است.
محققان این پژوهش معتقدند که یافته های آنها می تواند راه را برای توسعه روش های جدید تشخیصی و درمان های جدید برای "ایست قلبی ناگهانی"(SCA) هموار کند.
SCA به زمانی گفته می شود که ضربان قلب به صورت ناگهانی متوقف می شود. این به دلیل سوء عملکرد در فعالیت الکتریکی قلب است که موجب ضربان قلب نامنظم یا آریتمی می شود.
همه ساله درحدود 350 هزار مورد ایست قلبی خارج از بیمارستان در ایالات متحده رخ می دهد و تقریبا 90 درصد از افرادی که SCA را تجربه می کنند، می میرند.
در حالی که بیماری قلبی عروقی علت اصلی SCA در نظر گرفته می شود، محققان این پژوهش خاطرنشان می کنند که حدود نیمی از زنان و حدود 70 درصد از مردان که به دلیل SCA می میرند، سابقه بیماری قلبی ندارند.
نقش کلسیم در سلامت قلب
محققان برای انجام این پژوهش 267 نفر را شناسایی کردند که از سال 2002 تا 2015 ، SCA را تجربه کرده و در کنار آن 445 فرد سالم کنترل شده را نیز مورد بررسی قرار دادند.
سطح کلسیم خون هر یک از این افراد به عنوان بخشی از مطالعه اندازه گیری شد که برای بیماران SCA، این اندازه گیری ها 90 روز قبل از ایست قلبی آنها انجام شد.
کلسیم یک ماده معدنی ضروری در مواد غذایی مانند محصولات لبنی نظیر شیر و پنیر است.
تیم سپس بیماران را براساس سطح کلسیم خون به گروه های مختلف تقسیم کرده و اینکه آیا این سطوح ممکن است با خطر SCA مرتبط باشد یا خیر را مورد بررسی قرار دادند.
نتایج به دست آمده نشان داد که خطر ابتلا به SCA در شرکت کنندگانی که پایین ترین سطح کلسیم خون(کمتر از 8.95 میلی گرم در دسی لیتر) را داشتند، 2 تا 3 برابر نسبت به کسانی که دارای بالاترین سطح کلسیم خون بودند(5.55 میلی گرم در دسی لیتر) بیشتر است.
این نتایج پس از محاسبه تعدادی از عوامل مداخله گر، از جمله عوامل خطر قلبی عروقی، استفاده از دارو و اطلاعات دموگرافیک(جمعیت شناسی) به دست آمده است.
این تیم همچنین یادآور شدند در شرکت کنندگانی که SCA را تجربه کرده اند، احتمال ابتلا به دیابت، بیماری مزمن انسدادی ریوی و بیماری مزمن کلیه نسبت به گروه کنترل شده بیشتر است و درصد بیشتری از سیاه پوستان آمریکایی در گروه SCA وجود دارند.
دکتر هیراد یارمحمدی می افزاید:"اگرچه یافته های ما ممکن است برای استفاده بالینی در بیماران در این زمان آماده نباشند، اما قدمی به سوی بهبود مراقبت از بیمار با پیش بینی بهتر خطر هستند."
محققان اخیرا یافته های خود را در مجله Mayo Clinic Proceeds ارائه کرده اند.