استر کتون نوشیدنی موثر در کنترل قند دیابتی ها
شیوع دیابت نوع2 و چاقی در چند دهه گذشته به سطح اپیدمی رسیده اند. این شرایط با قندخون بالا مرتبط هستند که می تواند به عروق تامین کننده خون برای اندام ضروری آسیب رسانده و همچنین موجب افزایش ریسک بیماری قلبی و سکته شود.
مطالعات قبلی نشان داده اند که تزریق کتون به جریان خون می تواند موجب کاهش میزان قندخون شود.
حال مطالعه جدید هم نشان می دهد که مکمل استر کتون هم می تواند موجب کاهش میزان قندخون شود.
محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا و دانشگاه آکسفورد انگلیس اثبات کرده اند که تنها نوشیدن استر کتون امکان کنترل بهتر قند را از طریق کاهش افزایش در میزان قند فراهم می کند.
در این مطالعه 20 فرد سالم در مطالعه شرکت کردند که در دو فرصت متفاوت مکمل مونواستر کتون یا دارونما بعد از 10 ساعت ناشتا مصرف کردند. 30 دقیقه بعد آنها نوشیدنی حاوی 75 گرم قند مصرف کردند.
کنترل و کاهش میزان قندخون با نوشیدنی کتون
نمونه خون افراد هر 15 تا 30 دقیقه در طول 2.5 ساعت جمع آوری شد و میزان گلوکز، چربی و هورمون های آن بررسی شد.
در مقایسه با گروه دریافت کننده دارونما، افزایش قند خون در افراد مصرف کننده نوشیدنی کتون کاهش یافته بود.
محققان عنوان می کنند هنوز مکانیسم فیزیولوژیکی تاثیرگذار بر بهبود کنترل قندخون مشخص نیست و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است.
عوارض مزمن دیابت :
زمانیکه متوجه ابتلأ خود به دیابت می شوید، احتمالاً تعجب می کنید که چگونه دیابت می تواند سبب بروز عوارض بسیاری در قسمت های مختلف بدن شما گردد. دیابت بدلیل تخریب اعصاب و رگهای خونی سبب ایجاد عوارض گوناگون در سراسر بدن می شود .
عوارض مزمن دیابت به سه دسته عمومی تقسیم بندی می شود:
1) تخریب عصب ( نوروپاتی )
نوروپاتی دیابتی مجموعه ای از اختلالات عصبی است که منجر به بی حسی ، درد و ضعف در دست ها ، بازوها و پاها می گردد . نوروپاتی همچنین سبب ایجاد اختلالاتی در سیستم گوارش ، قلب و ارگان های جنسی می شود .
حدود 50% از افراد مبتلا به دیابت به درجاتی از تخریب عصب مبتلا هستند. اما در همه ی افراد علائم فیزیکی آن ظاهر نمی شود .
مشکلات دیابت
نوروپاتی در میان افراد مبتلا به دیابت با سابقه حداقل 25 سال ابتلأ به این بیماری و در افرادی که کنترل ضعیفی بر میزان قند خون خود دارند و در افراد با فشارخون بالا، بیشتر و عمومی تر است
مشهورترین نوع نوروپاتی ، نوروپاتی محیطی است که بر روی دستها و پاها تأثیر می گذارد. این نوع تخریب عصب، سبب بی حسی در پاها می شود . این موضوع سبب افزایش خطر ابتلأ به زخم در ناحیه پا می گردد که اگر بموقع درمان نشود، منجر به قطع عضو می گردد .
2) بیماری ماکروو سکولار (تخریب رگهای خونی بزرگ)
بالا بودن قند خون سبب سخت شدن سرخرگ ها (Atherosclerosis) می شود، که همین موضوع سبب حمله قلبی ، سکته یا ضعف گردش خون در پاها می شود .
بیماری قلبی یکی از علل مرگ و میر افراد دیابتی است . احتمال مرگ و میر افراد بالغ مبتلا به دیابت در اثر بیماری قلبی 2 تا 4 بار بیش از افراد غیر دیابتی است . خطر سکته قلبی در این افراد نیز 2 تا 4 برابر بیشتر از افراد غیر دیابتی است .
3) بیماری میکرووسکولار (تخریب رگهای خونی کوچک نظیر مویرگ ها )
افزایش میزان قندخون همچنین سبب ضخیم شدن دیواره های مویرگها می شود. این موضوع سبب می شود خون بروی سطح داخلی مویرگ حالت چسبنده ای پیدا کند و می تواند سبب نشت خون از رگهای خونی کوچک شود. این اثرات با هم سبب کاهش گردش خون در پوست نواحی دست و پا می شود . این اثرات همچنین می تواند سبب تغییراتی درگردش خون در چشم ها و کلیه ها گردد .کاهش جریان خون مویرگی می تواند سبب ایجاد لکه های قهوه ای در پاها شود.
شما می توانید با کنترل صحیح و خوب قندخون تعدادی از این عوارض را کاهش دهید .