تن نام چند نوع ماهی بزرگ اقیانوسی از خانواده scombridea است. این نوع ماهی خیلی سریع شنا می کند و سرعت حرکت آن به 71 کیلومتر در ساعت می رسد که بیشتر در دریاهای گرم زندگی می کنند،اما بسیاری از آنان در فصل تابستان به آب های شمالی کره زمین سفر می کنند.بعضی از انواع تن خونگرم می باشند. برخلاف انواع دیگر ماهی که گوشت سفید دارند، ماهی تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد.علت قرمزی گوشت آنها، میزان زیاد میوگلوبین (پروتیین محتوی آهن قرمز در عضله)در بافت های ماهیچه می باشد.گوشت سفت ماهی تن دارای پروتئین و ویتامین های بسیاری است.
یک قطعه ماهی تن به وزن 180 کیلوگرم در ژاپن به مبلغ چهار و نیم میلیون ین (معادل 37 هزار و ششصد دلار) در اولین مزایده بازار ماهی توکیو در سال 2015 میلادی فروخته شد.این گرانترین ماهی تونی است که در سال جدید توسط کیوشی کیمورا خرید و فروش شده است.کیمورا در رستورانش با خوراک سوشی از مشتری هایش پذیرایی می کند.
"کیوشی کیمورا" رییس شرکت رستوران های "سوشی زانمای" که سوشی ماهی تهیه می نماید ، این ماهی را به مبلغ هر کیلوگرم 25 هزار ین خریداری نمود . این ماهی در اوما واقع در شمال جزیره هونشو که از بهترین مناطق صید ماهی تن در ژاپن است ، صید شد.
شرکت کیمورا برای چهارمین سال متوالی موفق شد بزرگترین ماهی را در اولین مزایده بازار در سال جدید خریداری نماید .این شرکت سال گذشته یک ماهی به وزن 230 کیلوگرم را به مبلغ 7 میلیون و 360 هزار ین خرید.