وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

گیاهان تزئینی مسمومیت زا را بشناسید

گیاهان تزئینی مسمومیت زا را بشناسید

نگهداری گیاهان تزئینی مانند خرزهره، دیفن باخیا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران و کرچک در منزل می تواند موجب مسمومیت و حتی کشنده باشد.

کدام گیاهان تزئینی باعث مسمومیت می شوند

گیاهان تزئینی یکی از زیباترین وسایل برای جلوه دادن به خانه است اما طبق گفته کارشناسان این گیاهان تزئینی میتواند باعث بروز مسمومیت در انسان شود . مراقب آنچه لمس می کنید و آنچه می خورید. باشید چون برخی از گیاهان می تواند مانند یک مار سمی به سلامتیتان صدمه بزند حتی منجر به مرگ می شود. صدها، شاید هزاران گیاه سمی در جهان، وجود دارد که برخی از آنها مرگبار هستند.آیا می دانید بسیاری از گیاهان دانه دار حاوی یک سم شناخته شده به عنوان لکتین هستند؟

مسمومیت با گیاهان در برخی از گروه های سنی و شغلی به میزان بیشتری مشاهده می شود، به طوری که مسمومیت ناشی از گیاهان در کودکان زیر 5 سال بویژه به دلیل ناآشنایی والدین و خانواده ها با گیاهان مشکل آفرین شیوع بیشتری دارد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت:متاسفانه مسمومیت با گیاهان یکی از شایع ترین علل بروز مسمومیت های اتفاقی در کودکان به شمار می آید.

وی افزود:برخی از گیاهان تزئینی موجود در آپارتمان ها و باغچه ها می تواند سبب بروز مسمومیت در انسان شود، به این جهت توصیه می شود، نام گیاهان اطراف خود را بدانیم و از سمی نبودن آنها اطمینان حاصل کنیم، و اگر جزو گیاهان سمی باشد مراقب کودکان باشیم، زیرا مسمومیت با گیاهانی مانند خرزهره، دیفن باخیا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران و کرچک می تواند کشنده باشد. به عنوان مثال شیره سمی دیفن باخیا و کالادیوم که در اکثر منازل یافت می شود، در صورت خورده شدن می تواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان، خفگی و یا آسیب گوارشی فرد مسموم شود.

گیاهان تزئینی

گل انگشتانه از گیاهان تزئینی سمی است

وی افزود:چند باور غلط در میان مردم وجود دارد و آن اینکه برخی تصور می کنند مصرف یک گیاه توسط حیوانات اهلی و وحشی دلیلی بر غیر سمی بودن آن است، در حالی که برخی گیاهان فقط مسمومیت در انسان ایجاد می کند. یا اینکه اکثریت تصور می کنند قارچ های سمی از ظاهرشان قابل تشخیص است در صورتی که تشخیص قارچ های سمی از انواع غیر سمی از روی شکل ظاهری آنها کاری دشوار بوده و نیاز به تجربه و تبحر دارد. برخی از قارچ های سمی در صورت مصرف خوراکی می تواند باعث نارسایی حاد کبدی و مرگ شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا اظهار کرد:عوام تصور می کنند گیاهان دارویی به دلیل طبیعی بودن هیچ عارضه ای ایجاد نمی کند در حالی که باید باور کرد که گیاهان دارویی داروهای حقیقی با عوارض جانبی واقعی هستند. همانطور که مصرف نامناسب و بیش از حد یک داروی شیمیایی می تواند عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد. عدم رعایت در مصرف دوزاژ صحیح داروها و فرآورده های گیاهی نیز می تواند مشکلات جدی و گاهی اوقات جبران ناپذیری برای فرد ایجاد کند.

وی در خصوص مسمومیت در کودکان گفت:کنجکاوی ذاتی کودکان زیر 5 سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخش های مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک می شود پس بهترین روش پیشگیری از بروز مسمومیت در کودکان، خودداری از نگهداری گیاهان تزئینی دارای میوه و ظاهر جذاب برای کودکان است.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع