وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

یک رزومه حرفه‌ای چه ویژگی‌هایی دارد؟

یک رزومه حرفه‌ای چه ویژگی‌هایی دارد؟

هدفِ رزومه این است که کارجویان بتوانند مهارت‌ها، سوابق کاری و مدرک تحصیلی خود را بازاریابی کنند. رزومه برای غربالگری و تعیینِ مناسب بودن افراد برای موقعیتهای شغلی استفاده می‌شود.

مهم‌ترین ویژگی‌های یک رزومه حرفه‌ای چیست؟

مدیران منابع انسانی وظیفه دارند با متقاضیان مصاحبه کنند و رزومه آنها را تجزیه و تحلیل کنند. اما در برخی از سازمان‌ها مهارت شناسایی یک رزومه خوب وجود ندارد و البته که بسیاری که نمی‌دانند ویژگی‌های یک رزومه خوب چیست تا بر اساس آن شروع به آماده سازی آن کنند. این مقاله برخی از ویژگی‌های کلیدی رزومه با کیفیت را عنوان می‌کند.

کلمات کلیدی

این ویژگی به تازگی و چند سالی است که در رزومه نویسی بسیار مورد توجه قرار گرفته است و برای موفقیت رزومه در مراحل اول، حتما باید به آن توجه کرد، چرا که شرکت‌ها به این کلمات کلیدی توجه دارند. شرکت‌ها از سیستم‌های ردیابی متقاضی استفاده می‌کنند که ابزارهایی هستند که تعیین می‌کنند آیا یک رزومه کلمات کلیدی موجود در شرح شغلی را دارد یا خیر. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که کارفرمایان بیش از 75 درصد از متقاضیان کار را از طریق عدم وجود کلمات کلیدی در رزومه رد می‌کنند. برای این کار خوب است که ابتدا شرح شغلی را کامل مطالعه کنید تا کلمات مهم آن را به دست آورید.

پاراگراف‌های کوتاه

نوشتن رزومه کاری

یکی از ویژگی‌هایی که رزومه‌ها را از نظر کیفیت از هم جدا می‌کند، اندازه پاراگراف و طول جملات آنها است. طول پاراگراف یک عامل تعیین کننده است زیرا هیچ شخصی حاضر به خواندن "رمان" زندگی شما در رزومه نیست و البته که زمان آن هم ندارد. شما باید مطمئن شوید که تمام اطلاعات موجود در رزومه به سؤالات و خلأهای موجود در شرح ی پاسخ می‌دهند. پاراگراف‌ها باید 3 تا 4 جمله کوتاه داشته باشند و در عین حال اطمینان حاصل شود که تمام جزئیات مهمی که تعیین کننده هستند را نیز دارند. البته باید به این نکته توجه کنید که این اطلاعات مهم را به صورت برجسته در رزومه بیاورید تا توجه‌ها را جلب کنند و به راحتی به خاطر خوانندگان رزومه بمانند.

سمت شغلی

این یک ویژگی کیفی است که در اکثر رزومه‌هایی که توسط افرادی که می‌خواهند استخدام شوند، نادیده گرفته می‌شود. یک رزومه‌ی باکیفیت بر اطمینان از اینکه کارفرما به خوبی آن را می‌خواند و از آن اطلاعاتی مانند اینکه شخص کیست و ویژگی‌های خاص او چیست، تمرکز دارد. به عنوان مثال، یک رزومه با کیفیت باید دارای سمت شغلی مانند «متخصص بازاریابی» باشد که به دنبال آن مهارت‌های بازاریابی خاص مانند بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، تولید محتوا و تجربه کاربر تجزیه و تحلیل شوند. عنوان شغلی شما را از فردی معمولی به شخصی حرفه‌ای در شغل خود تغییر می‌دهد.

مهارت‌های اصلی

این یک عامل کیفی است که در اکثر رزومه‌ها، به ویژه رزومه‌های تازه فارغ‌التحصیلان که هنر رزومه نویسی را یاد نگرفته‌اند، عمدتا نادیده گرفته می‌شود. کارجویان در رزومه خود همیشه بخشی دارند که در آن شایستگی‌ها و مهارت‌های خود را نشان می‌دهند، اما تعداد کمی رزومه خواهید یافت که این بخش را به خوبی و درستی آماده کرده باشد. یک رزومه باکیفیت باید دارای بخشی باشد که در آن مهارت‌ها و شایستگی‌هایی که همه افراد ندارند را شامل شود، مانند تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهایی مانند SPSS. این به‌عنوان یک برگ برنده عمل می‌کند، به‌ویژه زمانی که رزومه دو کارجو از همه نظر با هم شباهت داشته باشد و تنها نیاز به یک برگ برنده برای استخدام فرد باشد.

سندی کامل

رزومه کاری حرفه ایی

رزومه سندی است که بیشتر در مورد نقاط مثبت و توانایی‌هایی یک شخص صحبت می‌کند. بنابراین، هر شخصی که رزومه را تجزیه و تحلیل می‌کند، باید کیفیت آن را با بررسی اینکه آیا رزومه اطلاعات کاملی در مورد شخص مورد نظر دارد یا خیر، تعیین کند. یک رزومه باکیفیت باید تمام اطلاعات فرد کارجو مانند هدف شغلی، مراجع، پیشینه تحصیلی، مهارت‌ها و شایستگی‌ها و سوابق شغلی را با جزئیات و به صورت مختصر ارائه کند. اگر رزومه شامل تمام جزئیات ذکر شده در بالا نباشد، کارفرمایان قادر به ارزیابی شما نخواهند بود. همیشه اطمینان حاصل کنید که یک رزومه شامل تمام اطلاعات است و تمام اطلاعات با جزئیات و دقت بالا ارائه شده‌اند.
معمولا افرادی که بخواهند رزومه نویسی را راحت‌تر انجام دهند و از جزئیات داخل آن مطمئن شوند، سراغ رزومه ساز می‌روند. رزومه سازها تمام بخش‌های یک رزومه استاندارد را دارند و کارجو دیگر نگرانی بابت جا انداختن اطلاعاتی نخواهد داشت.

قالب رزومه

چهار فرمت به عنوان قالب استاندارد برای تعیین کیفیت بالا یا پایین رزومه استفاده می‌شوند. این روش‌های قالب‌بندی تایید شده شامل قالب عملکردی، قالب زمانی، هدفمند و ترکیبی که ترکیبی از قالب‌های عملکردی و زمانی است، می‌شود. قالبی که قرار است برای رزومه خود استفاده کنید، به شدت تحت تأثیر اطلاعاتی است که می‌خواهید درون رزومه قرار دهید.
یک رزومه باکیفیت باید ویژگی‌های فوق را داشته باشد تا بتواند در بین سایر رزومه‌هایی که برای همان شغل ارسال شده، متمایز شود. این وظیفه مدیر منابع انسانی است که با در نظر گرفتن ویژگی‌های فوق تشخیص دهد که یک رزومه دارای کیفیت بالا است یا کیفیت پایینی دارد. اگر می‌خواهید موفق باشید، باید این 6 ویژگی را در ساخت رزومه خود استفاده کنید.
منبع:www.irantalent.com


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع