«ثور: عشق و تندر» بالاخره روی پرده سینما رفت تا مخاطبان آثار ابرقهرمانی تابستان را با داستانی سرگرمکننده و پرانرژی ادامه دهند. این فیلم بازگشت خدای تندر کریس همسورث، همچنین بازگشت ناتالی پورتمن به دنیای سینمایی مارول در نقش جین فاستر را نشان داد. تایکا وایتیتی پس از موفقیت تجاری و نقدهای مثبت «ثور: رگناروک» برای کارگردانی و نویسندگی «ثور: عشق و تندر» بازگشته و در عین حال نقش کورگ را هم بازی میکند.
هر دو فیلم «ثور: عشق و تندر» و «ثور: رگناروک» عناصر مشابهی دارند: ورود به دنیاهای عمیقا بیگانه و وجود مقدار زیادی از طنز خاص تایکا وایتیتی. اما مهمتر از همه، موضوعات و نکاتی است که پس این خندهها وجود دارد؛ مثل وحشت استعمار و مبارزه با ایمان.
۱. فلش گوردن (Flash Gordon)
- کارگردان: مایک هاجز
- بازیگران: سم جونز، برایان بلکس، مکس سیدو
- تاریخ انتشار: ۱۹۸۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۵ از ۱۰
فیلم «فلش گوردن» از آن کلاسیکهای کودکی خیلی از خوانندگان ماست. فیلم موسیقی متن زیبایی دارد و بعد از انتشارش، برای دیگر آثاری که داستانشان در فضا میگذرد و فیلمهای علمی تخیلی بعد از خودش تبدیل به مرجعی ماندنی شد. از جمله این فیلمها میتوان به «ثور: رگناروک» و جنگ ستارگان محبوب اشاره کرد.
با این حال، علیرغم این تحسین، وقتی امروز فیلم را که به لطف مدل موها و لباسهای دههی هشتادیاش کاملا مشخص است چه زمانی ساخته شده، نگاه میکنیم، جلوههای ویژهی میدانیاش مضحک به نظر میرسد. البته فیلم هنوز روح سابقش را دارد و از تماشایش لذت خواهید برد اما قطعا امروز دیگر فیلم فوقالعادهای محسوب نمیشود.
۲. کرول (Krull)
- کارگردان: پیتر ییتس
- بازیگران: کنت مارشال، لایست آنتونی، لیام نیسون، برنارد برسلاو
- سال انتشار: ۱۹۸۳
- امتیاز راتن تومیتوز : ۳۲ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۱ از ۱۰
دههی هشتاد میلادی پر از فیلمهای تخیلی از جمله «کرول» بود. شروع «کرول» به این صورت است که سیارهای توسط یک ظالم خزندهی معروف به نام هیولا(با صدای ترور مارتین) و ارتشش مورد تهاجم قرار میگیرد. هیولا عروسی بین پرنس کولین و پرنسس لیسا را بهم میزند، کولوین را زخمی میکن، لیسا را میرباید و مانع از تشکیل اتحادی میشود که میتواند سلطنت او را سرنگون کند.
کولین به محض اطلاع از وجود اسلحهای باستانی به نام گلایو تصمیم میگیرد تا آن را به دست آورد و هیولا را شکست دهد. در این مسیر گروهی از همراهان مانند پیر وانیر، جادوگر کوچک و سیکلوپ رل او را همراهی میکنند. «کرول» بیشتر به خاطر مشکلات تولیدی که در هر مرحله گریبانگیرش میشد، معروف است و بازنویسیهای متعددی از فیلمنامه انجام شد.
۳. آخرین مبارز ستارهای (The Last Starfighter)
- کارگردان: نیک کسل
- بازیگران: رابرت پترسون، کاترین ماری استوارت
- سال انتشار: ۱۹۸۴
- امتیاز راتن تومیتوز : ۷۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
«آخرین مبارز ستارهای» سال ۱۹۸۴ به نمایش درآمد و در دوران خودش یکی از فیلمهای ساختارشکن و جریان ساز به حساب میآمد. به همین دلیل هم با استقبال بالای مخاطبان و منتقدان همراه شد. فیلم ماجراهای پسری به نام الکس روگان را روایت میکرد که هنگامی که مشغول بازی ویدیویی به نام آخرین مبارز ستارهای است، به سیارهی دیگری منتقل میشود و برای نجات دنیا باید به گروه جنگجویان افسانهای بپیوندد.
«آخرین مبارز ستارهای» توسط نیک کسل کارگردانی شد و بازیگرانی مثل رابرت پترسون و کاترین ماری استوارت در آن ایفای نقش کردند. در هر صورت این فیلم در ژانر خودش به اندازهای جریان ساز بود که مخاطبان منتظر ساخت دنبالهی سینمایی از آن بودند.
۴. توازن (Equilibrium)
- کارگردان: کرت ویمر
- بازیگران: کریستین بیل، امیلی واتسون، تای دیگز
- سال انتشار: ۲۰۰۲
- امتیاز راتن تومیتوز : ۴۱ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰
بعد از جنگ جهانی سوم حاکمان به این نتیجه رسیدهاند که جنگ و کشتار نتیجهی احساسات انسانیست. برای حل این مسائل شهروندان مجبور به استفاده از داروی سرکوبکنندهی احساسات هستند و هر کس از این عمل سرپیچی کند توسط مامورین دولتی شناسایی و کشته میشود. جان پریستون (کریستین بیل) که خود از مامورین مبارزه با شورشیان است، بعد از فراموش کردن تزریق دز دارو دچار احساساتی عجیب میشود.
ویرانشهر لیبریا فاکتور جدیدی ندارد. رهبر لیبریا همان برادر بزرگ ۱۹۸۴ است. زاغههای شورشیان یادآور همان سرزمینهای خارج از شهر دنیای قشنگ نو است. نابودی هر نشانی از هنر و ادبیات هم که مبنای داستانی ۴۵۱ فارنهایت. حتی لباسها و اکشن و حرکات ظریف گان-کاتا ما را به یاد ماتریکس میاندازد. ولی در هر حال اجرای این ایدهها درکنار هم انقدر جذاب و پرکشش بوده که این فیلم توانسته جزو محبوبترین فیلمهای پساآخرازمانی باشد.
۵. اربابان جهان (Masters Of The Universe)
- کارگردان: گری گودارد
- بازیگران: دولف لاندگرن، کورتنی کاکس، مگ فاستر
- تاریخ انتشار: ۱۹۸۷
- امتیاز راتن تومیتوز: ۱۹ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۵.۳ از ۱۰
با اینکه فیلم «اربابان جهان» در نوع خود فیلمی جذاب و دلپذیر بود که میتوانست مخاطب را سرگرم کند، اما بنا به دلایل نامعلومی نتوانست در باکس آفیس چندان موفق عمل نماید. اما با این وجود گویا در صحنهی پایانی فیلم به این موضوع اشاره شده بود که دنبالهی دیگری نیز برایش ساخته خواهد شد تا شاید مخاطبان به این امید که دنبالهی بعدی بهتر خواهد بود به تماشای این فیلم بنشینند. در حقیقت در سکانس پس از تیتراژ مشاهده میشود که کاراکتر اصلی فیلم یعنی اسکلتور هنوز زنده مانده و میگوید من باز خواهم گشت. البته او هیچوقت نتوانست بازگردد.
در حقیقت استودیوی تهیه کنندهی این فیلم آنقدر از موفقیت و پرفروش بودن فیلمش مطمئن بود که ساخت دنبالههای بعدی آن را تضمین شده میدانست و لذا با اشاره به این موضوع در سکانس پس از تیتراژ میخواست مخاطبان را بیشتر به سمت فیلمش جذب کند. البته نباید انصاف را کنار گذاشت زیرا قرار بود دنبالهای هم برای این فیلم ساخته شود و حتی نامش نیز تحت عنوان «اربابان جهان ۲: سایبورگ» انتخاب شد و فیلمنامهی آن نیز به رشتهی تحریر در آمد.
۶. پسری که شاه خواهد شد (The Kid Who Would be King)
- کارگردان: جو کرنیش
- بازیگران: لوئیس اشبورن سرکیس، تام تیلور، ربکا فرگوسن
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۹
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶ از ۱۰
فیلم «پسری که شاه خواهد شد»، کمشکش تاریخی بین جادوگر افسانهای مرلین و ساحرهی بدنام یعنی مورگانا را به پردهی نقرهای میآورد. با این حال، این داستان در زمان جدید اتفاق افتاده و نقش آرتور بر عهدهی پسر ۱۲ سالهای به نام الکس (با بازی لوئیس اشبورن سرکیس) است که تصادفا شمشیر اسطورهای اکسکالیبور را پیدا میکند. مرلین خودش را جوان میکند تا در فهرست کمکهای الکس برای مبارزه با مورگانا قرار گیرد. کسی که میترسد روزی مورگانا از گورش برخیزد تا همهی انگلستان را زندانی و بر آن حکمرانی کند.
در طول فیلم و اتفاقات آن، الکس تلاش میکند تا کار درست را انجام دهد در حالی که رازهایی را دربارهی گذشتهاش مییابد. الکس در پایان فیلم با کمک تمامی همکلاسیهایش، مورگانا و نیروهایش را شکست میدهد که خیلی شبیه به دو قسمت پایانی سریفیلمهای هری پاتر است. با این حال، چیزی که این فیلم را خاص و ویژه میکند، این است که بر خلاف هری پاتر، سرنوشت الکس، بزرگی و قهرمان بودن نیست. او این مقام را با شایستگی به دست میآورد. تنها راهی که کسی میتواند صاحب شمشیر اکسکالیبور شود.
۷. آنچه در سایهها انجام میدهیم (What We Do In The Shadows)
- کارگردان: تایکا وایتیتی
- بازیگران: تایکا وایتیتی، ریس داربی، جاناتان برو
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۴
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷ از ۱۰
قطعا بسیاری از افرادی که این مطلب را مطالعه میکنند پیشتر فیلم «آنچه در سایه انجام میدهیم» را دیدهاند، اما در کل میتوان گفت که این فیلم منحصربهفرد که به کارگردانی تایکا وایتیتی ساخته شده فیلمی است که انتظار نمیرفت پایان خوشی داشته باشد. «آنچه در سایه انجام میدهیم» فیلمی تاریک و دلهره آور است که نشان از استعداد ذاتی کارگردان و ستارهاش دارد اما پایان بینظیرش میتواند کاری کند که درک داستان تراژیک فیلم برای مخاطب راحتتر شود.
قسمت اوج فیلم، مرگ ظاهری شخصیت دوست داشتنی فیلم، استو را به دست گروهی از گرگینهها نشان میدهد و مخاطب قهرمانهای داستان را در حالی میبیند که برای او عذادار هستند. اما درست در همان نقطهای که به نظر میرسد فیلم تمام شده، معلوم میشود که استو زنده بوده و به یک گرگینه شده و همه چیز با یک پایان شاد تمام میشود.
۸. شکارچیان ترول: خیزش تایتانها (Trollhunters: Rise of the Titans)
- کارگردان: اندرو اشمیت
- بازیگران: تاتیانا ماسلانی، دیگو لونا، استیون یون
- تاریخ انتشار: ۲۰۲۱
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۸ از ۱۰۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
نتفلیکس به آرامی در حال ساختن فضایی برای خود در دنیای ژانرها است و یکی از دست کم گرفتهشدهترین تلاشهای آن، فرنچایز «شکارچیان ترول» به رهبری گیلرمو دل تورو است. «شکارچیان ترول» سال گذشته با فیلم بلند «شکارچیان ترول: خیزش تایتانها» به پایان رسید. جیم لیک جونیور، شکارچی ترول قهرمان، با زمان مسابقه میدهد تا جادوگرانی را که به عنوان محفل محرمانه شناخته میشوند را از آزاد کردن تایتانهای افسانهای و نابودی جهان باز دارد.
در این مسیر توبی، کلر و دیگر قهرمانان اسپینآف «شکارچیان ترول» از جمله شاهزاده آکریدون آجا و جادوگر هیسیردوکس “دوکسی” کاسپران به او کمک میکنند. «شکارچیان ترول: خیزش تایتانها» نه تنها انیمیشن شیکتری نسبت به سری قبلی دارد، بلکه میتواند با گروه عظیمی از شخصیتها به گونهای رفتار کند که طرفداران دیرینه «شکارچیان ترول» و همچنین تازه واردان را به خود جلب کند.