برگه زردآلو، آلو، انجیر، کشمش و مویز از جمله میوه های خشکی هستند که زیاد مصرف می شوند. آیا در فرایند خشک کردن این میوه ها ممکن است ترکیبات زیانباری مورد استفاده قرار گیرد؟ آیا بعد از خرید باید در یخچال نگهداری شوند؟
نگهداری از میوه های خشک
میوه های خشک شده در صنعت که به طور بسته بندی به بازار عرضه می شوند. دارای مواد نگهدارنده ای هستند تا میوه خشک شده تا زمان رسیدن به دست مصرف کننده و تا زمان مصرف نرم باقی بماند. قطعا دیده اید میوه های خشکی که در بازار به فروش می رسند نرم و چسبناک هستند. این به دلیل موادی است که به آنها زده می شود. بسیاری اوقات این مواد غیر مجاز و غیربهداشتی هستند و نام آنها به عنوان مواد استاندارد مجاز و نگهدارنده مواد غذایی در هیچ کتابی نیامده است. بسیاری از این مواد به صورت فله ای و باز به فروش می رسند و قیمت پایینی دارند. به همین دلیل سودجویان با استفاده از آنها رنگ و لعاب بهتری به میوه های خشک میدهند و مشتری پسندی آن را بالا می برند، بنابراین باید سعی کنید میوه های خشک مورد نظر خود را از فروشگاه ها و مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کنید. البته توصیه ما در درجه اول این است که تا حد امکان از میوه های تازه فصل استفاده کنید یا لااقل خودتان میوه ها را در خانه خشک کنید تا مجبور نباشید به آن مواد نگهدارنده اضافه کنید. قطعا میوه ای که خودتان در خانه خشک می کنید رنگ و لعاب میوه های خشک شده بیرون را ندارد اما حتما سالم تر و بهداشتی تر خواهد بود. اگر دستگاه مخصوص خشک کردن میوه در خانه ندارید و مجبورید میوه هایی را در مجاورت هوا خشک کنید حتما روی آنها پارچه تمیزی بیندازید تا در معرض گرد و خاک و آلودگی هوا و به خصوص حشرات قرار نگیرند. لازم نیست میوه های خشک شده حتما در یخچال نگهداری شوند اما اگر میوه هنوز رطوبت دارد و نیمه خشک است، بهتر است آن را در یخچال بگذارید تا کپک نزند و خراب نشود.