3 سال پیش / خواندن دقیقه

از کاربردهای انگور چه می دانید؟ خواص و فواید انگور

از خواص انگور می توان به توانایی آن در درمان یبوست، سو هاضمه، خستگی، ناراحتی کلیه،تخریب ماکولا چشمی و جلوگیری از آب مروارید اشاره کرد. انگور بخاطر طعم،بافت،مزه، تنوع و در دسترس بودن یکی از معروف ترین میوه های دنیا است.این میوه محبوب و خوشمزه خواص بسیاری هم دارد.

جدا از میوه انگور،دانه های آن برای کاهش التهاب و جلوگیری از بیماری های چشمی ناشی از دیابت مفید است. عصاره دانه انگور مقادیر بالایی آنتی اکسیدان دارد.

از کاربردهای انگور چه می دانید؟ خواص  و فواید انگور

مواد مغذی انگور

انگور سرشار از ترکیبات مغذی از جمله فنول و پلی فنول است و ویتامین های K،A،Cو ویتامین B6دارد. سرشار از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات است و املاحی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم دارد. انگور آب فراوان دارد که به هیدراته نگه داشتن بدن کمک می کند. همچنین فیبر غذایی،کربوهیدرات سالم،آنتی اکسیدان و مقداری پروتئین دارد. فلاونوییدهايي مانند میریستین و کورستین موجود در انگور به کاهش آسیب رادیکال های آزاد و روند پیری کمک می کند. بخاطر مواد مغذی بالا،انگور نقش مهمی در تضمين یک زندگی سالم و پویا ایفا می کند.

فواید سلامتی انگور

انگور خوشمزه و در عین حال سالم است. از فواید مهم انگور، درمان یبوست،سو هاضمه، خستگی، ناراحتی های کلیه، سلامت استخوان، تخریب ماکولا چشمی و جلوگیری از آب مروارید می باشد.

درمان آسم
از انگور می توان برای درمان آسم استفاده کرد. همچنین قدرت هیدراته کردن بالا انگور موجب افزایش رطوبت در ریه ها و کاهش ناراحتی های آسمی می شود.

استحکام استخوان ها
انگور منبع غنی میکرو مغذی هايي مانند مس،آهن و منگنز است.همه اینها در شکل گیری و تقویت استخوان ضروری اند. افزودن انگور به برنامه غذایی می تواند از بروز علائم وابسته به سن مانند پوکی استخوان جلوگیری کند. منگنز عنصر بسیار حیاتی در بدن است که در همه ساز و کارها نقش دارند،از متابولیسم پروتئین و شکل گیری کلاژن گرفته تا عملکرد سیستم عصبی.

پیشگیری از حمله قلبی
انگور نیتریک اکسید خون را بالا می برد که از لخته شدن خون جلوگیری می کند. بنابرين انگور راه موثری در کاهش بروز حمله قلبی می باشد. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در انگور از اکسیداسیون کلسترول LDLجلوگیری می کند. LDLعروق خونی را مسدود می کند و عامل اصلی ناراحتی های کرونری می باشد. انگور سرشار از فلاونویید است. این ماده به انگور رنگ می دهدو آنتی اکسیدان های قوی دارد. دو نوع اصلی آنتی اکسیدان انگور رزوراتول و کورستین است. این دو ترکیب اثر رادیکالهای آزاد و ترشح کلسترول مضرLDL بر رگ ها را خنثی می کنند. همچنین این دو آنتی اکسیدان فلاونویید همانند یک تیم پاکسازی عمل می کنند و از پلاکت تجمع یافته می کاهند و مواد سمی را از خون خارج می کنند.

درمان میگرن
آب انگور رسیده درمان خانگی برای میگرن است.می بایست صبح زود، بدون مخلوط کردن با آب اضافی مصرف شود. جالب است نوشیدن شراب قرمز اغلب موجب میگرن می شود، اما عصاره دانه انگور درمان میگرن است.این بیماری دلایل مختلفی دارد: بر هم خوردن تعادل شیمیایی،کم خوابی، تغییر آب و هوا و یا کمبود ترکیبات خاصی در بدن. الکل دلیل عمده میگرن است اما انگور سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند میگرن را درمان کند.

درمان یبوست
انگور در برطرف کردن یبوست بسیار موثر است. این میوه بخاطر داشتن ارگانیک اسید ، شکر و سلولز در خانواده ملین ها قرار می گیرد. انگور با تقویت ماهیچه های روده و معده یبوست مزمن را از بین می برد. این میوه سرشار از فیبر نامحلول است و در طول حرکات دستگاه گوارش باقی می ماند. فیبر حجم مدفوع را زیاد می کند و موجب شکل گیری و دفع مدفوع سالم می شود،در واقع می توان گفت انگور به منظم ساختن حرکات روده کمک می کند. اما اگر از مدفوع شل یا اسهال رنج می برید، انگئور نباید بطور منظم جهت تنظیم گوارش استفاده شود. فیبر نامحلول نمی تواند آب اضافی مدفوع را بخود بکشد . انگور هم خیلی فیبر محلول ندارد.

برطرف کردن سوء هاضمه
انگور نقش مهمی در درمان اختلالات هاضمه ایفا می کند. گرما را از بین میبرد و سو, هاضمه و سوزش معده را بر طرف می سازد. این میوه به هضم کمک می کند و غذای سبک خوانده می شود.

کاهش خستگی
آب انگور سبک و روشن حاوی مقادیر فراوانی آهن در بدن است و از خستگی جلوگیری می کند. آنمی مشکل خیلی از افراد است و مصرف انگور می تواند سطح آهن و املاح بدن را متعادل سازد. کمبود آهن شما را تنبل می کند و سرعت مغز شما تعدیل می کند. آهن یکی از اساسی ترین املاحی است که بر عملکرد خیلی از ارگان ها تاثیر گذار است. البته انگورهای تیره رنگ نه تنها آهن را افزایش نمی دهند بلکه میزان آهن بدن را پایین می آورند. نوشیدن آب انگور هم می توالند به اندازه خود میوه سطح انرژی را ارتقا دهد.

کنترل دیابت
تحقیقات اخیر نشان می دهد که پوست انگور اثر مهار کنندگی جدیدی بر هایپر گلیسمی دارد و به کنترل دیابت کمک می کند.

حفظ سلامت دندان
بر اساس مطالعات اخیر،عصاره دانه انگور از خراب شدن دندان ها پیشگیری می کند.

درمان ناراحتی های کلیوی
انگور آب فراوانی دارد و به کاهش میزان اسیدی بودن اسید اوره ادرار کمک می کند. همچنین در پاکسازی اسید اوره کلیه نقش دارد و از استرس و فشار کلیه می کاهد. انگور اثر پاکسازی قوی بر بدن دارد و آنتی اکسیدان های موجود در آن برای سیستم بدن بسیار مفید است.

تعادل کلسترول خون
انگور حاوی ترکیبی بنام پتروستیلبن است که می تواند از میزان کلسترول بدن بکاهد. این ماده با رزوراترول ارتباط نزدیکی دارد. رزوراترول آنتی اکسیدان مفید و فلاونوئید رنگی است که در انگور وجود دارد. بر اساس تحقیقات اولیه این ترکیبات خواص ضد سرطانی دارند و بر سطح کلسترول تاثیر می گذارند. همچنین خواص پیشگیری از زوال عقلی و ذهنی نیز دارند. ساپونین موجود در پوست انگور با چسبیدن به کلسترول از جذب کلسترول جلوگیری می کند.

فعالیت ضد باکتریایی
انگور قرمز خواص ضد باکتری و ضد ویروسی قوی دارد. مصرف آن می تواند با ویروس polio و هرپس سیمپلکس مبارزه کند. طبق مطالعات مصرف آب انگور می تواند ناراحتی های باکتریایی روده و دیگر سیستم های بدن را نابود کند.

جلوگیری از سرطان سینه
بر اساس تحقیقات اخیر، نوشیدن آب انگور بنفش در پیشگیری از سرطان سینه موثر است. آزمایشات انجام شده روی موش های آزمایشگاهی مبتلا به تومور سینه ، حاکی تاثیر مثبت آب انگور در کاهش میزان تومور است. آنتی اکسیدان های موجود در انگور برای پیشگیری از انواع سرطان مفید است. اما تحقیقات جالبی حکایت از تاثیر شگفت انگیز انگور بر سرطان سینه دارد. ترکیبات شیمیایی خاصی در انگور وجود دارد که به آروماتازها می چسبد و از تبدیل آندروژن به استروژن که از عوال اصلی بروز سرطان سینه محسوب می شود ممانعت بعمل می آورد.

کاهش آلزایمر
رزوراترول پلی فنول مفید انگور است که به کاهش آمیلوئید بتاپتید بیماران آلزایمری کمک می کند. انگور سلامت مغز را ارتقا می دهد و از بروز بیماری های زوال سلول های عصبی جلوگیری می کند. بر اساس مقاله چاپ شده در مجله بریتانیایی مواد مغذی، مصرف آب انگور عملکرد مغزی سالمندانی که ناراحتی ذهنی دارند را تقویت می کند. تحقیقات بیشتری که تاثیر انگور بر سیستم عصبی را دقیق تر مشخص کند در حال انجام است.

پیشگیری از تخریب ماکولا چشمی
انگور می تواند از تخریب ماکولا و از دست رفتن بینایی جلوگیری کند. مطالعه اخیر انجام گرفته در دانشگاه میامی تاثیر مصرف انگور بر پیشگیری از بیماری های شبکیه چشمی را تایید می کند.
با مصرف ۳ دانه انگور در روز احتمال بروز تخریب ماکولا تا %۳۶کاهش می یابد. مصرف انگور به تقویت بینایی در دراز مدت کمک می کنند. همچنین آنتی اکسیدان های انگور احتمال ابتلا به خیلی از امراض و ناراحتی ها را کاهش می دهد.

تقویت ایمنی
انگور نه تنها فلاونوئید و املاح دارد،بلکه این میوه سرشار از ویتامین C،ویتامین K،ویتامین A می باشد که سیستم های بدن مخصوصا سیستم ایمنی را تقویت می کند.بدین معنی که با یک سرماخوردگی ساده از پا نمی افتید.

کاهش آب مروارید
فلاونوئید موجود در انگور خواص آنتی اکسیدانی دارد و با آسیب رادیکال های آزاد مبارزه می کند. رادیکال های آزاد موجب گسترش آب مروارید و بیماری های قلبی عروقی،سرطان و بیماری های وابسته به سن می شود. خوشبختانه آنتی اکسیدان ها خواص ضد ییری دارند و نه تنها ظاهر شما را جوان نشان می دهدند بلکه موجب می شوند که از درون نیز احساس جوانی کنید.

پیشگیری از سرطان
انگور بدلیل داشتن رزوراترل و تاثیرات ضد التهاب آن خواص ضد سرطانی دارد. مخصوصا در پیشگیری از سرطان سینه و روده بسیار موثر است. آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین انگور خواص ضد انتشار و تکثیری دارد و می تواند از رشد عوامل سرطان زا جلوگیری کند. آب انگور هم می تواند در پیشگیری از سرطان مو ثر باشد و هم رشد و تکثیر سلول های سرطانی را سرکوب کند. ررنگدانه های انگور ایمنی عمومی بدن را برای مقابله با بیماری ها ارتقا می دهد.
در مجموع، انگور نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های متعدد دارد و می تواند درمان کلیدی برخی از امراض باشد. انگور خشک،بنام کشمش شناخته شده است و بسیار مغذی است و می تواند برای درمان بیماری هايي مانند یبوست، اسیدوز،آنمی،تب و اختلالات جنسی بکار رود. کشمکش موجب وزن گیری سریع می شود و از سلامتی و عملکرد یکپارچه چشم محافظت می کند.

سوالات متداول


چطور انگور پرورش دهیم؟

انگور می تواند براحتی در آشپزخانه، حیات و یا مزرعه شما پرورش یابد. انگور انواع مختلف دارد. دقت کنید نوعی از انگور را انتخاب کنید که پرورش آن براحتی در منطقه زندگی شما امکان پذیر باشد. برخی از شگرد های پرورش این درخت زینتی بشرح ذیل است :

  • الف:قبل از کاشت درخت انگور،ریشه را بمدت ۲تا۳ساعت در آب خیس کنید.
  • ب:انگور در خاک متعادل رشد می کند و به نور، گرما و سایه نیاز دارد. اگر به دقت هرس شود،براحتی رشد می کند.
  • ج:برای کاشت درخت انگور،فضای ۱/۸تا۲/۴متر نیاز دارد و برای هر حفر، ۳۰سانتی متر عمق و۳سانتی متر عرض باید باشد.درخت انگور را در حفره گود بکارید و الباقی حفره را با خاک پر کنید.
  • د:برای ایستاده نگه داشتن انگور، می توانید از یک بامبو بلند ۲متری استفاده کنید یا آنها را به دیوار یا طاق تکیه دهید و آب بیشتری دهید.

 


چطور از خوردن انگور لذت ببرید؟
انگور های تازه، آب دار، گوشتی بهترین انگور محسوب می شوند. می توانید روزی یک مشت انگور بخورید و آن را در یخچال نگهداری کنید تا تازگی آن حفظ شود. برخی از راحت ترین و سالم ترین روش های استفاده انگور بشرح ذیل است :

  • اسنک: شما می توانید از این اسنک کم کالری و سریع به روش های مختلف استفاده کنید. انگور را با با ماست یا پنیر بخورید و از خوردن این میان وعده لذت ببرید.
  • دسر:طعم طبیعی شیرین انگور انتخاب عالی برای دسر است. انگور سبز تازه یا فریزری انتخاب سالمي برای تهیه دسر با کالری بالاست.
  • نوشیدنی:سالم ترین نوشیدنی است که براحتی گرفته می شود،آب انگور بنفشی است که براحتی با آب میوه گیری آماده می شود.
  • سالاد و کاری:انگور را به سالاد مرغ یا سالاد گردوی کرانچی اضافه کنید.

سایر موارد مصرف انگور: انگور خواص بسیاری دارد و در پزشکی و تولید نوشیدنی ها، مربا و ژله کاربرد دارد. روغن دانه انگور سرشار از آنتی اکسیدان است و به حفظ پوست و مو سالم کمک می کند. عمدتا از انگور در تهیه محصولات آرایشی مانند کرم و سرم شب استفاده می شود.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع