3 سال پیش / خواندن دقیقه

خواص و فواید بامیه چیست؟ +طریقه مصرف بامیه

از خواص بامیه می توان به توانایی آن در بهبود سلامت گوارش، بینایی و پوست،حفظ سلامت کودکان،جلوگیری از بروز سرطان و تقویت استخوان ها اشاره کرد. همچنین در تقویت سلامت قلبی عروقی،کاهش کلسترول،کمک به سیستم ایمنی،پایین آوردن فشارخون و حفظ سلامت قلب موثر است.

خواص  و فواید بامیه چیست؟ +طریقه مصرف بامیه

 


بامیه چیست؟

بامیه گیاه گلداریست که در خیلی از نقاط با نام “انگشت خانمها” (ladies’ finger؛)و یا بامیه می شناسند و بخاطر بذر دانه های آن محبوبیت دارد. نام علمی این گیاه آبلمسکوس اسکولنتوس است و منشا آن مشخص نیست. تحقیقات نتایج متفاوتی راجع به منشا این گیاه ارائه می دهد. تحقیقات منشا آن را آسیای جنوبی،آفریقا غربی و اتیوپی اعلام کرده اند.

 


کاربرد بامیه

بامیه اغلب در آشپزی از کارائبین تا چین استفاده می شود و محبوبیت آن روز به روز درحال افزايش است. این گیاه می تواند بصورت ترشی و یا در سوپ، کنار غذا مصرف شود. همچنین می توان روغن آن را گرفت و بعنوان روغن سبزیجات از آن استفاده کرد.

 


مواد مغذی بامیه

بامیه شاید مانند سبزیجات دیگر باغچه عمومیت نداشته نباشد، اما منبع غنی ویتامین هايي مانند ویتامینB، ویتامین A ،ویتامین C، ویتامین E و همچنین املاحی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی می باشد. علاوه بر این، بامیه حاوی مقادیر بالایی از فیبر مخاطی است.عمده خواص بامیه بخاطر وجود املاح، ویتامین و ترکیبات ارگانیک آن است.

 


خواص بامیه

بامیه خواص زیادی برای سلامتی دارد که ذر این مقاله از راستینه به تفصیل به آنها خواهیم پرداخت.

 

بهبود گوارش

شاید بهترین خاصیتی که با افزودن بامیه به رژيم غذایی بدست می آورید، افزايش میزان فیبر دریافتی است. فیبر مخاطی موجود در بامیه به حرکت غذا در سیستم گوارش با افزودن حجم کمک می کند. یعنی حرکت روده منظم تر می شود و در نتیجه مشکلات گوارشی از جمله نفخ ،گرفتگی، یبوست کاهش می یابد. نکته جالب در مورد بامیه،خاصیت ضد اسهال بودن آن بدلیل افزودن حجم مدفوع است. همچنین فیبر آن می تواند کلسترول اضافی بدن را از بین ببرد و میزان شکر جذبی بدن را کنترل کند.

 


تقویت بینايي

بامیه سرشار از ویتامین A و ترکیبات آنتی اکسیدان مانند بتاکاروتن، زانتین ولوتئین می باشد. آنتی اکسیدان ها،ترکیبات قوی هستند که رادیکالهای آزاد را نابود یا خنثی می کنند. رادیکالهای آزاد محصولات جانبی متابولیسم سلولی اند که برای بدن بسیار خطرناک اند و موجب تخریب سلولها از جمله سلول های بینایی می شوند. با مصرف مقدار زیادی از باميه در برنامه غذایی، چشمان خود را از بیماریهای آب مروارید چشمي و تخریب ماکولا چشمی مصون کنید.

 

محافظت از پوست

ویتامین A و آنتی اکسیدان موجود در بامیه از پوست محافظت می کنند. این ترکیبات به التيام پوست کمک می کنند، اثر زخم و جوش را کم می کنند و چین و چروک پوست را از بین می برند. این عمل با خنثی کردن رادیکالهای آزاد که به سلول های پوست آسیب می زنند، انجام می پذیرد.

 


تقویت سیستم ایمنی

انواع آنتی اکسیدان موجود در بامیه برای مبارزه با رادیکالهای آزاد بسیار مفید است. همچنین مقادیر بالایی از ویتامین C موجود در آن به ارتقا ایمنی بدن کمک می کنند. این ويتامين سیستم ایمنی را به ساخت گلبول سفید تحریک می کند. گلبول های سفید با عوامل بيماري زا خارجی و سایر عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی مبارزه می کنند.

 

کاهش فشارخون

بامیه منبع غنی ویتامین و املاحی مانند پتاسیم است که اهمیت زیادی در سلامت انسان دارد. پتاسیم برای حفظ تعادل مایع بدن لازم است.همچنین پتاسیم به ریلکس شدن رگ ها و سرخرگ ها کمک می کند و این عمل فشارخون را پایین می آورد و از فشار وارده بر سیستم قلبی عروقی می کاهد. این امر به معنای کاهش لخته شدن خون و انسداد عروق است.

 


احتیاط

تنها نگرانی موجود در خصوص مصرف بامیه، وجود مقدار زیادی اگزالات است. اگزالات به سنگ کلیه و مثانه می چسبد و منجر به بزرگتر شدن سنگ و وخیم تر شدن شرایط می شود.سرخ کردن بامیه افزایش کلسترول دریافتی را در پی دارد؛درصورتی که می خواهید تعادل کلسترول خوب بدن را حفظ کنید، روش پخت دیگر را انتخاب کنید.

از باميه غذا دلخواه خود را بپزید یا دستور جديدی از سراسر نقاط دنیا انتخاب کنید.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع