اگر در مورد سرطان نگران هستید، گنجاندن لوبیا در برنامه ریزی غذایی می تواند روش خوبی برای راحتی خیالتان باشد. تحقیقات نشان داده اند که لوبیا و سایر حبوبات به طرق مختلف برای جلوگیری از سرطان تاثیر دارند در عین حال فواید بسیار زیاد دیگری نیز در اختیار بدن قرار میدهند.
لوبیا متعلق به گروه حبوبات است که شامل عدس و دیگر حبوبات می شود. اکثر فواید سلامتی که از خوردن لوبیا بدست می آیند، به کل گروه حبوبات بسط داده میشوند.
ارتباط بین خوردن انواع لوبیا و کاهش خطر ابتلا به سرطان چندین سال پیش مطرح شد. محققان در یک مطالعه وسیع که با استفاده از داده های ۴۱ کشور انجام شد، دریافتند که خوردن لوبیا سبب کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان سینه، پروستات و کولون می شود.
سالها گذشت و مطالعات بیشتر و بیشتری رابطه بین خوردن لوبیا با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از انواع دیگر سرطان را بررسی کردند. در این مقاله از راستینه به شما خواهیم گفت که چرا باید بیشتر لوبیا بخورید.
خوردن لوبیا سرطان پستان
را متوقف می کند.
داده های اخیر از مطالعات بهداشت سلامت پرستاران، در میان بزرگترین و طولانی ترین تحقیقات در حال انجام در خصوص عوامل موثر بر سلامت زنان، به بررسی اینکه خوراکی های غنی از فلاونول محافظ بافت پستان در زنان یائسه ۲۶ تا ۴۶ ساله است، پرداخت.
محققان دریافتند که در میان گروه های غذایی اصلی مورد آزمایش، انواع لوبیا و عدس بیشترین اثر محافظتی را دارد.
مطالعه دیگر، مطالعه ۴ نوع سرطان، در داشتن اسپانیایی ها، بومیان آمریکایی و زنان سفید پوست غیر اسپانیایی به عنوان شرکت کننده منحصر به فرد بود. دانشمندان رابطه ای بین مصرف لوبیا و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان اسپانیایی که رژیم غذایی مکزیکی بومی داشتند، پیدا کردند مشخصه این رژیم غذایی مصرف لوبیا و سایر حبوبات است. طبق این بررسی مشخص شد خطر سرطان سینه در این زنان تنها دو سوم سفیدپوستان غیر اسپانیایی است که رژیم غذایی معمولی آمریکایی را با غذاهای فرآوری شده، گوشت قرمز و قند بالا، دارند.
لوبیا و سایر حبوبات مواد غذایی اصلی در بسیاری از نقاط جهان هستند، که به طور مکرر و در مقادیر زیادی برای تولید انرژی با گلیسمی پایین، پروتئین و فیبر استفاده می شوند.
مردان نیز می توانند از مصرف بیشتر لوبیا بهره مند شوند.
فاکتورهای سبک زندگی در تشخیص سرطان پروستات نقش دارند، درست همانطور که در تشخیص سرطان سینه نقش ایفا میکنند. محققان فرانسوی ارتباط فیبر و سرطان پروستات را در ۳۳۱۳ مرد تقریبا به مدت ۱۲٫۶ سال،که طی آن ۱۳۹ مرد به سرطان پروستات مبتلا شدند، ارزیابی کردند.
هنگامی که محققان مردان را با بالاترین سطوح مصرف فیبرهای رژیمی، از جمله در لوبیا و سایر حبوبات با مردانی که سطوح پایین از فیبر مصرف میکردند، مقایسه کردند متوجه شدند که خطر ابتلا به سرطان پروستات تقریبا در نیمی از افرادی که بیشتر از لوبیا و ساییر حبوبات استفاده میکنند، کاهش یافته است. با این حال، هیچ ارتباطی بین خطر ابتلا به سرطان پروستات و مصرف فیبرهای غلات، سبزی و میوه مشاهده نشد. نویسندگان این مطالعه پیشنهاد کردند مکانیسم عمل کاهش التهاب بوده است.
لوبیاها سرطان کلیه، معده و سرطان کولون را متوقف می کنند.
بر طبق تحقیقات اخیر، مواد غذایی غنی از فیبر گیاهی مانند لوبیا و حبوبات تاثیر مثبتی بر روی کارسینوم کلیوی و بیماری های مزمن مرتبط با آن دارند. خطر ابتلا به سرطان سلول های کلیوی در افرادی که لوبیا و سایر مواد غذایی با فیبر بالا می خوردند، کاهش چشمگیری را نشان میدهد.
لوبیاها آنتی اکسیدان های فراوانی دارند.
لوبیا و تمام حبوبات به دلیل سطوح آنتی اکسیدانی بالا، عوامل ضد پیری به شمار میروند. به گفته وزارت کشاورزی آمریکا، لوبیا سرشار از بهترین آنتی اکسیدان ها می باشد.