در سالهای اخیر اینترنت تأثیر قابل توجهی بر کانالهای توزیع داشته است و تعدادی از کالاها در حال حاضر به صورت دیجیتالی توزیع میشوند؛ مانند موسیقی، کتاب، خواروبار و مواد غذایی، پوشاک و لوازم دیجیتال و... .
بهطور سنتی، اکثر کالاهای مصرفی از طریق خردهفروشان فروخته میشدند، درحالیکه این روند در حال تغییر است، زیرا افراد بیشتری هر روز در حال خرید آنلاین هستند. بنابراین، بسیاری از خردهفروشان نیز شروع به فروش بهصورت آنلاین کردهاند. بدینترتیب، مهم است که تفاوت بین خردهفروشی، خردهفروشی الکترونیک و تجارت الکترونیک را بدانیم.
خردهفروشان
خردهفروشی کسبوکاری است که کالاها را به عموم مردم، بهصورت حضوری و اغلب در فروشگاهی فیزیکی، میفروشد. استفاده از خردهفروشی در کانال توزیع معمول است. تولیدکننده محصول خود را بین خردهفروشان توزیع میکند و سپس، آنها محصول را برای فروش عرضه میکنند. مشتریان برای خرید محصول باید به فروشگاه خردهفروشی مراجعه کنند.
برخی از خردهفروشان طیف وسیعی از محصولات را به فروش میرسانند. برخی دیگر بر فروش نوع خاصی از محصول تمرکز میکنند؛ مانند محصولات الکتریکی یا کفش و لباس. مزیت فروش در مغازههای فیزیکی این است که مشتریان میتوانند کیفیت محصولات مورد علاقۀ خود را ببینند و احساس کنند؛ بهعنوان مثال، مشتریان میتوانند برای بررسی تناسب و راحتی، کفشها را امتحان کنند.
خردهفروشانی که نوع خاصی از محصول را میفروشند، نیز ممکن است بتوانند مشاورۀ تخصصی ارائه دهند. نقطهضعف خردهفروشان این است که آنها به مکانهایی نیاز دارند که اغلب در خیابانهای اصلی و مرکزی واقع شدهاند و اجارۀ آنها بالا است.
انواع خردهفروشی عبارتاند از:
• معاملهگران مستقل کوچک؛
• سوپرمارکتها؛
• فروشگاههای بزرگ.
خردهفروشان الکترونیکی
خردهفروشی الکترونیکی همان خردهفروشی است، با این تفاوت که محصولات و خدمات را با استفاده از فروشگاه آنلاین به مشتریان میفروشد. خردهفروشان الکترونیکی نیازی به مالکیت یا اجارۀ مغازههای فیزیکی ندارند، اگرچه برخی این کار را انجام میدهند.
تولیدکننده محصول را به خردهفروش الکترونیکی توزیع میکند و در عین حال، آن را برای فروش به مشتریان در وبسایت خود نیز عرضه مینماید. مشتریان برای خرید محصول به وبسایت فروشگاه الکترونیک مراجعه و محصول خود را انتخاب و خریداری میکنند. سپس محصول برای مشتری ارسال میشود.
نمونههایی از خردهفروشیهای الکترونیکی عبارتاند از: علیبابا، آمازون و ایبِی.
تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک به خرید و فروش کالا و خدمات بهصورت آنلاین اشاره دارد. این نوع فروش شامل هرگونه تراکنش بین مشاغلی است که آنلاین انجام میشود.
بنابراین، تجارت الکترونیک طیف وسیعتری از معاملات آنلاین را در مقایسه با خردهفروشی الکترونیکی پوشش میدهد، زیرا خردهفروشان الکترونیکی فقط به شخص میفروشند.
مزایا و معایب خردهفروشی الکترونیک
خردهفروشیهای الکترونیکی در مقایسه با خردهفروشان حضوری مزایا و معایبی دارند.
مزایای خردهفروشیهای الکترونیکی:
• میتوانند طیف گستردهای از محصولات را ارائه دهند، زیرا با اندازۀ فروشگاه محدود نمیشوند؛
• ممکن است به تولیدکنندگان کوچک اجازه دهند تا از طریق وبسایت خود در ازای هزینهای بفروشند؛
• قیمت آنها اغلب پایینتر است، زیرا مجبور نیستند برای فروشگاه فیزیکی هزینهای بپردازند؛
• مشتریان میتوانند در هر زمان و هر کجا که بخواهند خرید کنند، زیرا فروشگاههای الکترونیک بیستوچهار ساعته و هفت روز هفته باز هستند.
معایب خردهفروشیهای الکترونیکی:
• مشتریان باید به اینترنت دسترسی داشته باشند؛
• مشتریان نمیتوانند بهصورت نقدی پرداخت کنند؛
• کالاها باید تحویل داده شود، بنابراین مشتریان باید صبور باشند؛
• اقلام قبل از خرید بهصورت حضوری قابل مشاهده نیستند.
بازار ایران
تجارت الکترونیک و بازار خردهغفروشان و خردهفروشی الکترونیک در ایران هم رو به گسترش است و زیرساختهای خود را از قبیل بستر مناسب اینترنتی و نیز لجستیک را میطلبد. کاری که ما در ایفا، بهعنوان شریک لجستیکی فروشگاههای آنلاین و آفلاین، انجام میدهیم، خدمات یکپارچۀ لجستیکی پردازش سفارش شامل انبارش، بستهبندی و ارسال است.
اگر این مطلب برایتان جالب بود، در جریان باشید که در وبسایت و وبلاگهای ایفا مطالب تخصصی بیشتری دربارۀ تجارت الکترونیک منتشر خواهیم کرد. ایفا را بهعنوان حامی لجستیکی کسبوکار آنلاین خود دنبال کنید و برای آگاهی از خدمات لجستیکی ایفا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
«باشگاه کسبوکارهای ایفا» جایی برای تعامل مرکز پردازش ایفا با صاحبان کسبوکار. اگر کالایی برای فروش دارید، ما محصولتان را انبارش و بهمحض ثبت سفارش در پلتفرم آنلاین، بستهبندی و ارسال مینماییم.
4 ماه پیش / خواندن دقیقه
خرده فروشی سنتی در مقابل تجارت الکترونیک و خرده فروشی آنلاین
0 نظر