2 سال پیش / خواندن دقیقه

آداب معاشرت شبکه ای (netiquette) چیست؟ + قوانین

آداب معاشرت شبکه ای (netiquette) چیست؟ + قوانین

نتیکت (netiquette) از ترکیب دو واژه network و etiquette بدست آمده که شامل قوانین و مجموعه ای از باید و نباید های حضور در شبکه های اجتماعی است.

مدتی است که پس از فراگیری استفاده از اینترنت در خانواده ها، استفاده از شبکه های اجتماعی موبایلی و کامپیوتری رواج یافته است. حال آنکه از کودک 5 ساله تا مرد یا زن 80 ساله، همه و همه از این شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. اما آیا همه آداب و قوانین حضور در این شبکه ها را می دانند؟
نتیکت (netiquette) از ترکیب دو واژه network و etiquette بدست آمده که شامل قوانین و مجموعه ای از باید و نباید های حضور در شبکه های اجتماعی است.

از آنجا که حضور در هر جمعی و انجام هر فعالیتی قوانین خاص خود را دارد، حضور در شبکه های اجتماعی که گاهاً در گروه هایی عضو می شویم که حدود 5000 نفر عضو دارد، ملزم به رعایت قوانین است. ارسال مطلب، دعوت کردن به گروه، ارتباط با دیگران و حتی ترک گروه دارای قوانین و آداب مختص به خود می باشد و چنانچه آداب آن رعایت نشود، با گذشت زمان، به نارضایتی ها افزوده و این رنجش خاطر منجر به گوشه گیری برخی افراد گردد.

  • نخستین قانون اینکه تا جایی که می توانید و خطری شما را تهدید نمی کند و به تمام افراد گروه اعتماد دارید، نام حقیقی خود را استفاده کنید.

 

  • هیچ گاه از این شبکه های اجتماعی برای دوستی و یا آشنایی با افراد غریبه به عنوان شرکای کاری و تجاری استفاده نکنید.
  • همیشه با توجه به گروه و افراد آن، عضویت در گروه را بپذیرید و هرگز در گروه هایی که به نوع ارتباطات و زمینه فعالیت آنها اطمینان ندارید، عضو نشوید.
  • اختیار صفحه های شبکه های اجتماعی شما تا زمانی که در آن محتوا قرار دهید دردست شماست اما پس از بارگذاری و ارسال پست یا محتوا یا عکس، دیگر اختیار این مطلب در دست شما نیست و حتی در صورت حذف عکس از روی پروفایل تان، آن عکس به راحتی قابل بازیابی و سوء استفاده خواهد بود. بنابراین بیشتر احتیاط کنید.

 

  • دقت کنید که اسپم، نامه های ارسالی ناخواسته است. بنابراین سعی نکنید در گروه ها تبلیغات خود یا گروه های دیگر را انجام دهید. با این کار شما در حال ارسال اسپم هستید و ارسال پیام های بی ربط به منزله ارسال اسپم است.

 

  • اگر می خواهید مطلبی را که حاوی لینکی است، به گروه ارسال کنید، ابتدا مطمئن شوید که آن لینک حاوی بدافزار یا مطالب نا مناسب نیست و سپس آن را با دیگران به اشتراک بگذارید .

 

  • هیچ گاه بدون اجازه کسی، عکسی که از او پیش خود دارید را tag نکنید و قبل از تگ کردن، حتما با آن شخص هماهنگ کنید.

 

  • حتما افراد را با هماهنگی قبلی به گروهها دعوت کنید و از آن ها اجازه بگیرید.
  • حتما در گروه ها مراقب حضور کودکان باشید چرا که برخی گروه ها شاید برای بزرگسالان آموزنده و مفید باشد اما برای کودکان نامناسب است. بنابراین مراقب حضور آنها باشید.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع