2 سال پیش / خواندن دقیقه

راهکارهایی برای خوش اخلاقی با دیگران | روشهای خوشرفتاری با سه دسته از افراد


راهکارهایی برای خوش اخلاقی با دیگران | روشهای خوشرفتاری با سه دسته از افراد

اینکه همیشه با دیگران خوش اخلاق باشید، کار راحتی نیست، مخصوصا زمانی که روحیه‌ی خوبی ندارید یا با فردی که باعث آزارتان می‌شود، مواجه هستید. اما اگر تلاش کنید تا ابتدایی‌ترین کارها مثل لبخند زدن، نگه داشتن در برای رد شدن مردم یا احوالپرسی را انجام دهید، می‌توانید فضایی خوشایند برای خودتان و اطرافیان به وجود بیاورید. خوش اخلاقی با دیگران نه‌تنها باعث می‌شود که آنها به شما بیشتر احترام بگذارند، بلکه روزتان زیباتر می‌شود! در ادامه راهکارهایی برای برخورد بهتر با اطرافیان را با هم مرور می‌کنیم.

خوش اخلاقی با افرادی که نمی‌شناسید

۱. لبخند بزنید

راهکارهایی برای خوش اخلاقی با دیگران | روشهای خوشرفتاری با سه دسته از افراد

ساده‌ترین کار برای اینکه فردی خوش اخلاق به نظر برسید، لبخند زدن است. وقتی به غریبه‌ها یا حتی افرادی که شما را می‌شناسند لبخند می‌زنید، آنها را تشویق می‌کنید تا متقابلا به شما لبخند بزنند. گاهی فقط به این دلیل که دارای شخصیتی خجالتی بوده و به راحتی لبخند نمی‌زنید، بسیاری از افراد شاید تصور کنند که شما فردی سرد یا بداخلاق هستید. بنابراین، دفعه‌ی بعد که از کنار فردی نسبتا آشنا یا حتی کاملا غریبه رد شدید، لبخندبزنید. این لبخند باعث می‌شود که حتی اگر در بهترین شرایط روحی نیستید، احساس خوشحالی بیشتری کنید. پس این کار هم برای خودتان و هم برای دیگران مفید است.

۲. خودتان را به افراد جدید معرفی کنید

اگر در مکانی هستید که همه شما را نمی‌شناسند اما ظاهرا با یکدیگر آشنا هستند، زمانی را به معرفی خودتان اختصاص دهید. اگر قصد آغاز گفتگو با فرد کناری‌تان در کافی‌شاپ را دارید، در زمان مناسب خود را معرفی کنید. این کار رفتاری مطلوب و مؤدبانه است و باعث آب شدن یخ بین‌تان می‌شود. کافی است فقط چنین جمله‌ای بگویید: «سلام، من امیر هستم. از آشنایی با شما خوشوقتم» و مکالمه ادامه خواهد یافت. افراد خوش اخلاق خودشان را به دیگران معرفی می‌کنند، چون برای آشنایی با افراد جدید اشتیاق دارند.

۳. گفتگوی کوتاهی داشته باشید

در مورد موضوعات کوچکی که می‌دانید فرد مقابل‌تان به آنها علاقه دارد، صحبت کنید. اگر فرد را به خوبی نمی‌شناسید و از علایقش خبر ندارید، سعی کنید در مورد مسائلی که پیرامون‌تان اتفاق می‌افتد صحبت کنید (جلسه‌ای که هر دو یک ساعت قبل در آن بودید، فرد جدید در کلاس ریاضی، کفش‌های جدیدی که همکارتان پوشیده و غیره). شوخی کردن همیشه کمک‌کننده است، چون افراد از کسی که باعث خنده‌شان می‌شود یا شوخ طبع است و آنها را درک می‌کند، خوش‌شان می‌آید.

جزو آن دسته از افرادی نباشید که فکر می‌کنند گفتگوهای کوتاه، بیهوده و فقط وقت تلف کردن هستند. این مکالمات کوتاه می‌تواند پایه‌ی ارتباطات عمیق آینده باشد.

۴. بی‌ریا تعریف و تمجید کنید

راهکارهایی برای خوش اخلاقی با دیگران | روشهای خوشرفتاری با سه دسته از افراد

همه از تعریف و تمجید خوشش‌شان می‌آید، پس، از گفتن چیزهای مثبت به دیگران نترسید. با این حال محتاط باشید که چاپلوسی نکنید. تعریف زیاد می‌تواند این‌طور به نظر بیاید که شما دارید چاپلوسی می‌کنید. مخصوصا اگر فرد مقابل دوست جدیدتان یا مدیر شماست، ممکن است فکر کند که پاچه‌خواری می‌کنید. فقط چیزی ساده برای تمجید پیدا کنید، مثل سویشرتی که فرد به تن کرده یا زیورآلاتی که استفاده کرده است.

می‌توانید از تمجید برای شروع یک مکالمه استفاده کنید. مثلا بگویید: «من از پیراهنت خوشم آمده. آن را از کجا خریده‌ای؟»

۵. زمان‌تان را با فردی که جدیدا ملاقات کرده‌اید، سپری کنید

اگر با فرد جدیدی ملاقات کرده‌اید و همه چیز خوب پیش می‌رود، بهتر است پیگیر باشید و از طرف مقابل بپرسید که آیا علاقه دارد وقتش را با شما بگذراند؟ اگر این شخص دوست جدیدتان است وی را به تماشای مسابقه‌ی بسکتبال یا کنسرتی با دوستان دیگر دعوت کنید یا حتی یک روز را با یکدیگر در پارک خوش بگذرانید. قطعا نباید در همان ابتدا بیش از حد با هم صمیمی شوید و در مورد مسائل شخصی‌تان صحبت کنید، فقط اطلاعات ضروری تماس‌تان را در اختیار یکدیگر بگذارید. به او بگویید که از دیدنش خوشحال شدید و مشتاق به گذراندن زمان با وی هستید.

۶. مؤدب باشید

شما باید به همان اندازه که با خانواده‌تان مؤدب هستید، با غریبه‌ها هم مؤدبانه برخورد کنید. غریبه‌ای که در کافی‌شاپ می‌بینید ممکن است تنها باشد یا فقط شما را برای صحبت کردن داشته باشد. حتی اگر روز بدی داشته‌اید زمانی را به گفتن «معذرت می‌خواهم»، نگه داشتن در برای مردم و برخورد مؤدبانه با افراد، اختصاص دهید. به تنهایی دو صندلی را در اتوبوس اشغال نکنید، با موبایل‌تان با صدای بلند صحبت نکنید؛ به جای آن، مؤدب باشید و به دیگران یک صندلی خالی تعارف کنید.

۷. دشنام ندهید

این کار باعث می‌شود شما به‌عنوان فردی بی‌نزاکت، خشن و بسیار بداخلاق به چشم دیگران دیده شوید. اگر افراد ببینند که شما عصبانی می‌شوید و دشنام می‌دهید، انرژی منفی‌تان را دریافت کرده و از شما دور خواهند شد. دفعه‌ی بعد که عصبانی شدید و خواستید دشنام بدهید، تلاش کنید که این دشنام در ذهن‌تان باقی بماند و حتی سعی کنید با لبخندزدن با آن دشنام‌ها بجنگید.

۸. کمک کنید

راهکارهایی برای خوش اخلاقی با دیگران | روشهای خوشرفتاری با سه دسته از افراد

بسیار مهم است که وقتی می‌بینید دیگران نیازمند کمک هستند، به آنها پیشنهاد کمک دهید، چه فردی با دستان پر که نمی‌تواند در را باز کند، چه کودکی که عروسکش از دستش افتاده و چه فردی مسن که به سختی راه می‌رود. یک روز ممکن است شما به مهربانی و کمک یک غریبه‌ی دیگر نیاز داشته باشید، پس بهتر است تا می‌توانید خوبی کنید. این کار قطعا یکی از راه‌های خوش‌اخلاقی با دیگران است و باعث می‌شود با انجام این کار، نسبت به خودتان احساس بهتری داشته باشید.

۹. از نام دیگران در گفتگوهای‌تان استفاده کنید

افرادی که به تازگی شما را دیده‌اند بسیار خوشحال می‌شوند اگر در حین مکالمه یا پایان آن، نام‌شان را به کار ببرید. حتی اگر نام فرد را فقط یک یا دو بار بگویید، آن شخص احساس خاص بودن می‌کند و از اینکه شما به وی توجه می‌کنید خوشش می‌آید. گفتن جمله‌ای مثل «من می‌دانم دقیقا منظورت چیست، مینا» یا «از دیدنت خوشحال شدم، مینا» می‌تواند باعث شود که افراد احساس کنند شما برای شناختن آنها زمان می‌گذارید. به علاوه، این ترفند به شما کمک می‌کند تا بار دیگر که فرد را دیدید، نامش را به یاد داشته باشید و این بسیار عالی است!

۱۰. حرکت مهربانانه‌ی کوچکی انجام دهید

نیازی نیست فقط با نزدیک‌ترین و عزیز‌ترین‌ افراد اطراف‌تان، مهربان باشید. زمانی که برف را از مسیر خودروی‌تان پارو می‌کنید، مقداری زمان هم به پارو کردن برف از مسیر خودروی همسایه‌ی پیرتان اختصاص دهید. بگذارید یک نفر در صف از شما جلو بزند یا انعام بیشتری به گارسون بدهید. با صرف زمان برای انجام کاری برای کسی که نمی‌شناسید، آن فرد احساس می‌کند که مورد قدردانی قرار گرفته است و کار نیک گسترش می‌یابد.

۱۱. قضاوت نکنید

یکی از چیزهایی که قطعا خوب نیست، قضاوت افراد قبل از شناختن‌شان است. به افراد فرصت بدهید و فرض کنید آنها خوب هستند، مگر اینکه دلیلی برای‌تان به وجود آید که خلافش به شما ثابت شود. یاد بگیرید افراد را برای آنچه که هستند ببینید، نه اینکه آنها را بر اساس ظاهرشان قضاوت کنید. زمان زیادی می‌برد تا بتوانید بدون قضاوت به فردی که نمی‌شناسید نگاه کنید، اما قطعا این کار، راهی برای خوش اخلاقی است.

خوش اخلاقی با افرادی که برای‌تان مهم هستند

۱. به نشانه‌ی دوستی، یادگاری کوچکی به آنها بدهید

راهکارهایی برای خوش اخلاقی با دیگران | روشهای خوشرفتاری با سه دسته از افراد

برای تولد دوست‌تان یا حتی بدون مناسبتی خاص، به وی یادگاری کوچکی هدیه دهید که نشان دهد آن فرد چقدر برای‌تان مهم است. هدیه را هوشمندانه انتخاب کنید، مثل سویشرتی که دوست‌تان هفته‌ی گذشته در بازار پسندیده یا کتابی که قصد خواندنش را داشته یا آلبوم موسیقی که می‌دانید از آن خوشش خواهد آمد. با این کار دوست‌تان می‌بیند که شما تا چه حد به وی اهمیت می‌دهید. البته نباید این کارها را برای اهداف دیگر انجام دهید، بلکه صرفا از روی محبت هدیه بدهید.

۲. در مراسم مختلف کمک کنید

هر زمان در یک مهمانی هستید که یکی از آشنایان برگزار می‌کند یا جشن تولد دوست‌تان است، باید پیشنهاد کمک دهید. این کار راه خوبی برای نشان دادن این است که شما به افراد اهمیت می‌دهید و دیگران احساس می‌کنند قدردان تمام کارهایی که برای‌تان انجام داده‌اند، هستید. وقتی دسته جمعی کار نظافت و مرتب کردن را انجام می‌دهید حتی می‌بینید که این کار به نوعی تفریح هم تبدیل می‌شود. به علاوه، وقتی خودتان مهمانی برگزار کنید، دیگران راغب‌تر هستند تا به شما کمک کنند.

بعضی افراد می‌گویند که نیازی به کمک‌تان ندارند و خودشان به تنهایی می‌توانند کارها را انجام دهند اما در اغلب موارد، این حرف از روی ادب گفته می‌شود. بر کمک کردن اصرار کنید، مگر اینکه به دلیلی واقعا کمک نخواهند.

۳. شنونده‌ی خوبی باشید

یکی از بهترین راه‌ها برای خوش‌ اخلاقی با افرادی که می‌شناسید این است که زمانی را به شنیدن حرف‌های‌شان اختصاص دهید. دست از ارسال پیامک برای دوستی دیگر یا نگاه کردن به اطراف بردارید و کل توجه‌تان را به فردی که در حال صحبت با شماست، معطوف کنید. میان کلام طرف مقابل نپرید و بگذارید صحبت خود را کامل کند. همچنین تا پیش از اینکه به خوبی مشکل یا موقعیت را نفهمیدید راهکار ارائه ندهید. این کار نشان می‌دهد که آن فرد چقدر برای شما مهم است.

۴. جویای حال دیگران باشید

اختصاص زمانی برای اینکه به سادگی بپرسید «حالت چطور است؟» راهی عالی برای خوش اخلاقی با دیگران است. سرسری از این سوال نگذرید، بلکه طوری آن را مطرح کنید که نشان دهد واقعا برای‌تان مهم است که حال طرف مقابل چطور است و چه احساسی دارد. البته می‌توانید دقیق‌تر این سؤال را مطرح کنید، مثلا در مورد بهبود فرد از سرماخوردگی، کنار آمدن با شغل جدید یا تجربه‌اش از تغییرات جدید بپرسید.

این سؤال را فقط برای اینکه مؤدب به نظر برسید نپرسید،‌ تلاش کنید تا واقعا به روحیه و احساسات دیگران اهمیت دهید.

۵. شایعه‌پراکنی نکنید

راهکارهایی برای خوش اخلاقی با دیگران | روشهای خوشرفتاری با سه دسته از افراد

شایعه‌پراکنی در مورد افرادی که می‌شناسید و دوست‌شان دارید کاری ناپسند و اشتباه است. قطعا زمانی که این شایعات به گوش آنها برسد بسیار ناراحت می‌شوند و دیگر به شما اعتماد نخواهند کرد. اگر می‌خواهید با افرادی که برای‌تان مهم هستند رفتار خوبی داشته باشید، پشت سرشان صحبت نکنید. اگر مشکلی با آنها دارید، به شکل آشکار و رک آن را با خودشان مطرح کنید. شایعه‌پراکنی هیچ‌گاه با نیت خوب همراه نیست و شما را به فردی بدجنس تبدیل می‌کند.

۶. در مسائل مختلف دیگران را شریک کنید

سهیم کردن دیگران در چیزهایی که به آنها علاقه دارید کار بسیار خوبی است. می‌توانید نیمی از ساندویچ‌تان را به دوست‌تان بدهید یا وقتی با هم‌کلاسی‌های‌تان در حال مطالعه برای امتحان درسی هستید، جزوه‌های‌تان را در اختیار بقیه قرار دهید. حتی می‌توانید به خواهر یا برادر و یا دوست‌تان اجازه دهید که لباس‌های‌تان را بپوشند. این کار به معنای این نیست که باید بگذارید دیگران از شما سوءاستفاده کنند، بلکه نشان‌دهنده‌ی خوش اخلاقی است. با چنین برخوردی، اجازه می‌دهید تا دیگران هم از چیزهایی است که برای شما باارزش هستند، استفاده کنند.

۷. گاهی اولویت را به دیگران بدهید

اگر گاهی اولویت را به دیگران بدهید دیگر افراد قصدسوءاستفاده از شما را نخواهند داشت. اجازه دهید ابتدا دوست‌تان در رستوران سفارش دهد، فیلمی که قرار است تماشا کنید را دوست صمیمی‌تان انتخاب کند یا خواهر کوچک‌ترتان آخرین بستنی باقی‌مانده در فریزر را بخورد. خوش اخلاقی به معنای این است که به افراد دیگر اهمیت بدهید، نه اینکه همیشه همه چیز را برای خودتان بخواهید.

خوش اخلاقی با افرادی که آزارتان می‌دهند

۱. مثبت‌اندیش باشید

راهکارهایی برای خوش اخلاقی با دیگران | روشهای خوشرفتاری با سه دسته از افراد

حتی اگر در کنار فردی منفی‌باف هستید که باعث اذیت شما می‌شود، سعی کنید مکالمه را به سمت مثبت هدایت کنید. مثلا اگر بحث در مورد هم‌کلاسی بداخلاق‌تان است، تلاش کنید تا در مورد مسائل خوب در زندگی مثل هوای آفتابی، تعطیلات پیش رو، یا تفریحات پس از مدرسه گفتگو کنید. به طرف مقابل موضوعات شاد پیشنهاد دهید تا بیشتر فردی خوش اخلاق به نظر برسید.

۲. طوری با دیگران رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار کنند

قانون طلایی این است که اگر با دیگران خوب برخورد کنید آنها نیز برخورد خوبی با شما خواهند داشت و اگر برخوردتان بد باشد، آنها فکر می‌کنند فردی بدذات هستید و از شما دوری می‌کنند. با این حال ممکن است در کنار فردی قرار بگیرید که رفتار بدی با شما دارد. آیا باید شما هم خود را در سطح او پایین بیاورید؟ قطعا نه. بالعکس، باید فرد را غرق مهربانی کنید و از آن موقعیت به هر نحوی که می‌توانید خارج شوید.

البته این کار اصلا به این معنا نیست که بگذارید فرد بی‌ادب به رفتار زشت خود با شما ادامه دهد؛ باید به شکل مؤدبانه و با احترام برخورد کنید که فرد متوجه رفتار نامناسبش شود.

۳. از موضوعات حساس دوری کنید

اگر در کنار فردی قرار گرفته‌اید که معمولا با هم کنار نمی‌آیید، از موضوعاتی که باعث ناراحتی طرف مقابل یا حتی اذیت خودتان می‌شود، بپرهیزید. سعی کنید در مورد موضوعات خنثی و مؤدبانه مثل سلامتی خودتان، آب و هوا یا مدرسه و هر چیز دیگر صحبت کنید. وقتی از موضوعات حساسیت‌برانگیز یا جنجالی دور باشید، احساس آرامش بیشتری خواهید کرد. اگر می‌خواهید خوش اخلاق باشید، نباید با حرف‌ها و کارهای‌تان فرد مقابل را اذیت کنید و کاری نکنید که وی بتواند شما را ناراحت کند.

وقتی در چنین مکالمه‌ای قرار می‌گیرید تلاش کنید تا وجه اشتراکی با طرف مقابل مثل تیم ورزشی مورد علاقه‌تان یا شهر محل تولد‌تان پیدا کنید. ممکن است متعجب شوید که تا چه حد بین شما دو نفر موارد مشترک وجود دارد.

۴. در صورت لزوم محل را ترک کنید

راهکارهایی برای خوش اخلاقی با دیگران | روشهای خوشرفتاری با سه دسته از افراد

گاهی بهترین کار برای خوش اخلاق ماندن این است که خداحافظی کنید. یاد بگیرید که موقعیت‌ها را خودتان انتخاب کنید و اگر می‌توانید از مصاحبت با فردی که باعث آزارتان می‌شود، اجتناب کنید. اگر مجبور هستید دائما با آن فرد برخورد کنید (مثل همکارتان)، به یاد داشته باشید که حرف نزدن بهتر از گفتن چیزی نادرست و بد است. اگر متوجه شدید که بحث داغ شده و ممکن است چیزی بگویید که بعدا پشیمان شوید، محل را ترک کنید.

خارج شدن در زمان مناسب شما را فردی ترسو نشان نمی دهد، بلکه باعث می‌شود در تشخیص اینکه چه زمانی چه چیزی بیهوده است، ماهر شوید.

۵. سعی کنید مسائل را از نگاه دیگران ببینید

ممکن است متوجه شوید که خوش اخلاقی با یک نفر برای‌تان سخت است چراکه احساس می‌کنید کاملا با هم تفاوت دارید و نمی‌توانید با او کنار بیایید. اما اگر زمانی را به فکر کردن در مورد پیشینه‌ی فرد اختصاص دهید، شاید طرز فکر و تمایلات طرف مقابل را بهتر بفهمید. اگرچه شاید حتی با بهتر شناختن این فرد، وی هیچ وقت به بهترین دوست‌تان تبدیل نشود، اما حداقل خوش اخلاقی با او راحت‌تر خواهد بود.

برای مثال، شاید فکر کنید که یک نفر واقعا بدجنس است اما اگر متوجه شوید که والدینش در کودکی با وی رفتار خوبی نداشته‌اند و شرایط زندگی‌اش باعث به وجود آمدن چنین اخلاقی در او شده‌ است، به شما کمک می‌کند تا احساس همدردی بیشتری با او داشته باشید.

۶. جو را آرام نگه دارید

اگر مجبور هستید زمان را با کسی بگذرانید که باعث اذیت‌تان می‌شود، سعی کنید خنده‌رو، بامزه یا حتی بی‌خیال باشید تا تنش بین‌تان کم شود. خودتان را بیش از حد جدی نگیرید و در بحث‌ها عمیق نشوید. فقط سعی کنید همه چیز خوب و راحت باشد، اینگونه کنار آمدن با طرف مقابل راحت‌تر است. اگر در مورد موضوعات جدی با فردی که دوستش ندارید صحبت کنید، احتمال اینکه برخورد نامناسبی انجام می‌دهید، بیشتر می‌شود.

برگرفته از: wikihow


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع