سبک زندگی ایرانیها برای بسیاری از مدیران کره جنوبی که برای مدتی در کشور ما زندگی میکنند در برخی موارد بسیار عجیب است.
کرهایها نگاه بسیار جالبی به نحوی زندگی ما ایرانیان دارند. بسیاری از کرهایها تا زمانی که به کشورمان سفر نکردهاند خصوصا نسل کنونی و قبلی کره که الان در میان سالگی بسر می برند. تصویر غلطی در ذهن خود در خصوص کشورمان دارند ولی همین افراد وقتی به ایران سفر می کنند با تعجب به آن می نگرند. بسیاری از آنان این ضرب المثل معروف کره ای را بیان می کنند که یک بار دیدن بهتر از صد بار شنیدن است در این میان نگاه کسانی که برای انجام ماموریت مدت زمان بیشتری چه در قالب مدیران شرکتها ودفاتر در ایران اقامت دارند بسیار جالبتر است.
اکثرا آنها بعد از مدتی زندگی در ایران از اینکه نمی توانند بیشتر در ایران بمانند دلگیر می شوند. آنان در ایران زندگی بسیار راحتی دارند و ارزانی هزینه ها علیرغم افزایش قیمتها و مقایسه آن با وضعیت کشورشان و مرور این نکته در ذهن خود که اگربخشی از جامعه کره علیرغم درآمد سرانه 30 هزار دلاری تا پاسی از شب کار نکنند به نان شب محتاجند علاقه به ماندن در ایران را در بسیاری از کره ایها بیشتر می کند.
هم چنین از مهمان نوازی، بزرگ منشی، سخاوت در رفتارهای اجتماعی، شوخ طبعی بسیار برجسته ایرانیان یاد می کنند. البته در کنار این رفتارهای خوب وقتی در مقام مقایسه جامعه خود با کشورمان برمیآیند بعد ازگذشت چند ماه اقامت برایشان بسیاری از رفتارهای ما تعجب برانگیز است. بسیاری از آنان معتقدند در ایران سبک زندگی مردم متفاوت با بسیاری از کشورهای دنیاست. این نحوه زندگی در واقع نشان دهنده این است که مردم دارای درآمدی بسیار بالا هستند.
ذکر چند خاطره از چند تن از مدیران شرکتهای بزرگ کره در این مقاله شاید جالب باشد. یکی از این مدیران از نحوی استفاده از وسایل زندگی طبقه متوسط ایرانیان تعجب کرده بود.
برای مثال او میگفت سبک زندگی ایرانیان برای من بسیار جالب است و متفاوت با ما است که با درآمدی بالای 30 هزار دلار یکی از کشورهای ثروتمند در جهان هستیم ولی غالبا اینگونه زندگی نمی کنیم و صرفه جویی در مصرف یکی از ملاکهای ماست. وی اشاره می کرد: بخشی از ایرانیان با درآمد سرانه ای 4 هزار دلار در سال به گونه ای زندگی می کنند که انسان تصور می کنند آنان درآمدهای بالایی در سال دارند. شما وقتی که وارد آپارتمان های معمولی ایرانیان میشوید نوع استفاده از انرژی تعجب برانگیز است. برای مثال در اکثر خانه های ایرانیان که جدیدا ساخته می شود حتی در متراژهای کم علاوه بر نصب لوستر دارای نور های مخفی در چهار طرف سالن پذیرایی و نصب بیش از 10 تا 15 لامپ کم مصرف است.
او میگفت مصرف این مقدار انرژی در کشوری که به لحاظ تولید برق بدلیل خشک سالی با مشکلاتی روبروست عجیب است. نکته دیگر وسایل داخل منزل ایرانیان است. او می گفت ایرانیان علاقه فراوانی به داشتن تلویزیونهای با اینچ بالا دارند. بعد از تحقیقاتی که در بازار مصرف ایران انجام داده بود متوجه شده است بسیاری از خانواده ها حتی کسانی که به لحاظ مالی وضعیت خوبی ندارند تلویزیون هایی استفاده می کنند که از 50 اینچ به بالا باشد. در بسیاری از کشورهای دنیا این نوع تلویزیون ها مخصوص استفاده در سالن های کنفرانس است در صورتی که عرف استفاده از تلویزیون در بسیاری از کشورها برای خانوادهها نهایت 35 تا 40 اینچ است.
یکی دیگر از مواردی که برای من بسیار جالب است بحث استفاده از یخچال در ایران است. یکی از کر ه ایها تعریف می کرد قسمتی از طبقات یخچال مخصوص دارو و قرص است امری که تقریبا در هیچ کشوری مشاهده نمی شود و بنظر می رسد تجویز بیش از حد قرص و دارو برای بیمار در ایران مرسوم است.
اما معمولا در کره جنوبی قرص برای بیماریهای معمولی به مدت دو یا سه روز و بسیار کم و محدود تجویز می شود. موضوع دیگر در رابطه با ایرانیان و تفاوت آن با مردم کره در چگونگی استفاده از میوه است. در کره معمولا با چند عدد میوه می توان از یک جمع چند نفره پذیرایی کرد و با آماده نمودن میوه در قطعات کوچکتر و قرار دادن در ظروف میوه از مهمان پذیرایی می شود اما در ایران معمولا سبد های میوه برای پذیرائی بسیار متنوع و میوه کامل در مقابل مهمان قرار می گیرد این سنت در پذیرایی از مهمانان خارجی نیز وجود دارد غافل از آنکه در یک ملاقات یک ساعته با مقامات مهمان هرگز نمی تواند یک میوه کامل را استفاده نماید.
به عقیده کرهای هایی که به ایران سفر کرده اند و از نزدیک با زندگی مردم آشنا شدهاند ایرانیان بسیار سخاوتمند هستند اما فرهنگ صرفه جویی و استفاده درست از امکانات در دوران راحتی و سختی در ایران بسیار کم رنگ است.