در وبلاگ حیات خبرهای مربوط به محیط زیست و حیات وحش را دنبال کنید .
2 سال پیش / خواندن دقیقه

تولید روزانه ۵۰ هزار تن پسماند و ۱ میلیون لیتر شیرابه در کشور | محیط زیست

پسندیده گفت : پخش و پراکنش گسترده زباله‌ها در ایام عید طبیعت را آلوده می کند 

تولید روزانه ۵۰ هزار تن پسماند و ۱ میلیون لیتر شیرابه در کشور | محیط زیست

مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به تولید روزانه ۵۰ هزار تن پسماند شهری و یک میلیون لیتر شیرابه ناشی از آن در کشور قرارگاه عملیاتی به ریاست وزیر محترم کشور تشکیل و کارگروه ملی مدیریت پسماند‌ها هم سیاست‌های مرتبط با حکمرانی مدیریت پسماند‌های عادی را در ۱۲ بخش به عنوان نقشه راه قرارگاه تصویب و به وزارت کشور برای اجرا ابلاغ کرده است.

این بخش‌ها به شرح زیر است، تعیین سازوکار لازم به منظور اجرای قانون مدیریت پسماند‌ها در کشور با مشارکت و همکاری همه سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط و اشخاص حقیقی و حقوقی و ذینفعان به منظور مدیریت بهینه پسماندها.
۲- ایجاد نظام و ساختار یکپارچه ملی مدیریت پسماند‌های عادی در کشور.
۳- مدیریت جامع، هماهنگ و نظام‌مند با افزایش ظرفیت¬ها و توانمندی‌های حقوقی و تقویت ساختار سازمانی مناسب.
۴- حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری‌ها و مشارکت بخش‌های غیردولتی و خصوصی و فناوری-های سازگار با محیط‌زیست و استفاده از ظرفیت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق ملی محیط زیست.
۵- تدوین برنامه منطقه بندی مدیریت پسماند‌ها با تأکید بر کاهش تعداد مراکز دفن پسماند و ساماندهی محل¬های دفن غیربهداشتی موجود در کشور.
۶- به‌کارگیری ظرفیت¬های شرکت‌های دانش بنیان برای ارتقا و بهبود روند مدیریت پسماند‌ها در کشور و بومی‌سازی فناوری¬های موردنیاز.
۷-ارتقای مطالعات و تحقیقات علمی و بهره‌مندی از فناوری¬های نوین، تجارب سازنده بومی در زمینه مدیریت پسماند‌ها و به‌کارگیری توان تخصصی مراکز علمی و دانشگاهی.
۸-اجرای طرح‌های جامع مدیریت پسماند‌ها با اولویت کاهش تولید پسماند و تفکیک از مبدأ مبتنی بر هوشمندسازی جریان مدیریت پسماند‌ها از مبدأ تا مقصد.
۹- بهره‌گیری از سیستم‌های آموزشی، شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های جمعی به‌منظور ارتقای دانش، اطلاع‌رسانی مطلوب و ارتقای مشارکت عمومی در مدیریت بهینه پسماندها.
۱۰- تقویت فعالیت¬های بین بخشی، سازمان‌های مردم‌نهاد و گسترش مشارکت‌های تخصصی با ذینفعان در حوزه فعالیت¬های مرتبط.
۱۱- توسعه و حمایت صنایع بازیافت و ایجاد شهرک‌های صنعتی بازیافت و تبدیل پسماند و نهادینه‌سازی چرخه اقتصادی مدیریت پسماند‌ها با مشارکت نهاد‌ها و ذینفعان مربوط.
۱۲- توسعه و تأمین ناوگان و تجهیزات متناسب با مدیریت پسماند‌های شهری و روستایی.


پسندیده گفت: پخش و پراکنش گسترده زباله‌ها، پلاستیک‌ها و نخاله‌های ساختمانی و سایر پسماند‌ها در طبیعت، حاشیه جاده‌ها، رودخانه‌ها، مناطق جنگلی و ساحلی در ایام تعطیلات نوروز و روز طبیعت از مشکلات جدی حال حاضر در کشور است که سیما و منظر محیط‌زیست را نازیبا و محیط‌زیست و طبیعت را آلوده ساخته است.


مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سازمان حفاظت محیط‌زیست با توجه به نزدیک شدن به پایان سال، پویشی ملی تحت عنوان "مسیر سبز-ایران پاک" را به ۳۱ استاندار ابلاغ کرده است.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع