2 سال پیش / خواندن دقیقه

6 خاصیت چای قارچ گانودرما برای سلامت


6 خاصیت چای قارچ گانودرما برای سلامت

چای گانودرما یا چای ریشی برای سلامتی و تناسب‌اندام بسیار مفید است. این چای حاوی قارچ گانودرما است و برخی از فواید آن؛ تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش فشار خون و بهبود فرایند کاهش وزن می‌باشد.

چای گانودرما چیست؟

چای گانودرما یا چای ریشی، چایی که از قارچ‌های گانودرما (ریشی) که دارای نام علمی Ganoderma lucidum است تهیه شده است.به خاطر تلخی و نداشتن طعم مطبوع، قارچ گانودرما چندان از نظر خوراکی و استفاده در غذاهای مختلف محبوب نیست اما اگر این مواد می‌توانند به همراه چای، قهوه و یا دمنوش‌های گیاهی مصرف شوند.

ارزش غذایی و دارویی چای گانودرما

چای گانودرما حاوی حدود 400 ماده مغذی است که به شکل شگفت‌انگیزی موجب تقویت سلامت جسم و روان می‌شود. از جمله‌ای مواد مغذی می‌توان به:

  • آنتی‌اکسیدان‌ها، پلی‌ساکاریدها، کلسیم، آدنوزین (Adenocard)، پروتئین؛
  • آلکالوئیدها (alkaloid)، پتاسیم (Potassium)، فسفر، استرول‌های گیاهی؛
  • ویتامین‌های A، C، E، D، ویتامین‌های گروه B،
  • بتا گلوکان، تری‌ترپن‌ها،

6 خاصیت چای قارچ گانودرما برای سلامت

خواص چای گانودرما

به طور کلی فواید چای گانودرما پیشگیری از ابتلا به سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش فشار خون و بهبود فرایند کاهش وزن و موارد دیگر است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

این چای پرخاصیت باعث تحریک و بهبود کارایی سیستم ایمنی شده و با توجه به خواص آنتی باکتریال و آنتی وایرال باعث کاهش احتمال ابتلا به عفونت به خصوص عفونت در دستگاه گوارش و روده خواهد شد.

کاهش و کنترل فشار خون

در مطالعات مختلفی که در آن خواص قارچ گانودرما بررسی شده است، نشان داده شده که مواد تشکیل دهنده آن در کاهش و کنترل فشار خون و متعاقب آن پیشگیری از ابتلای به تصلب شرایین (آترو اسکلروزیس)، حملات قلبی و سکته قلبی نقش موثری دارد.

پیشگیری از سرطان

ترکیبات آنتی اکسیدانی که در این ماده غذایی وجود دارد با توجه به خواص موثر خود می‌تواند رشد تومور در بدن افراد مصرف کننده را متوقف و در نتیجه باعث پیشگیری در ابتلا به سرطان می‌شود.

کمک به کاهش وزن

چای گانودرما با توجه به ویژگی‌های خود می‌تواند باعث تحریک هضم و در نتیجه بهبود در کارایی متابولیسم و در نتیجه جذب مواد مغذی شده و در نهایت به هرچه بهتر بودن رژیم غذایی و کاهش وزن در شما کمک خواهد کرد.

سم زدایی هرچه بیشتر بدن

با توجه به خاصیت سم زدایی از طریق افزایش ادرار و پیشگیری از جذب و ذخیره مواد نامناسب در بدن چای گانودرما، عنصری موثر برای سم زدایی موثر خطرناک از خون و کبد است.

آلرژی

خواص بهبود دهنده کارایی سیستم ایمنی، به جز بالابردن ضریب امنیت بدن، در کاهش حساسیت و آلرژی نقش موثری دارد.


طرز تهیه چای قارچ گانودرما

  • یک قابلمه روی اجاق گاز قرارداده و به مقدار کافی به آن آب اضافه کنید.
  • به ازای هر نفر بین 3 الی  5 گرم ( 1 تا 1.5 قاشق غذاخوری) پودر گانودرما به آب اضافه کرده و  آب را 5 تا 10 دقیقه جوشانده، سپس حرارت اجاق گاز را کاهش دهید.
  • مخلوط آب و گانودرما را برای مدت یک الی سه ساعت حرارت دهید. (هرچه مدت طولانی‌تری مخلوط روی حرارت باشد، چای اثر بخش تر خواهد بود)
  • چای گانودرما را از صافی عبور دهید. بسته به میلتان، کمی آن را با عسل، شیره انگور و یا شیره خرما مخلوط و شیرین کنید تا از طعم تلخ چای گانودرما بکاهد و طعمی شبیه قهوه‌ی تلخ و شیرین داشته باشد.

اثرات جانبی ناشی از مصرف چای گانودرما

برخی از واکنش‌های آلرژی مربوط به مصرف چای گانودرما عبارتند از:

  • خشکی دهان،
  • التهاب گلو و سینوس‌ها،
  • ناراحتی معده و وجود خون در مدفوع،

جدای از موارد فوق مثل هر ماده غذایی که مصرف بیش از حد آن، آثار زیان باری به دنبال دارد و مصرف بیش از حد آن باعث ایجاد سمیت در کبد خواهد شد، از این رو با توجه به ویژگی‌های آن بهتر است که بیشتر از سه لیوان از چای گانودرما را در طول روز مصرف نکنید. همچنین به طور خودسرانه این چای را مصرف نکنید و برای هرچه بیشتر آگاه شدن و داشتن رژیم غذایی مناسب، قبل از مصرف آن با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

هشدار:
- در مصرف چای گانودرما زیاده روی نکنید.
- استاندارد مقدار مصرف گانودرما را رعایت کنید.
- هرگز دز بالایی از گانودرما را شروع به مصرف نکنید, از یک گرم در هر وعده شروع کرده و میزان مصرف روزانه خود را کم کم افزایش دهید.
- میزان مصرف دمنوش در طول روز به سه وعده تقسیم شود.
- کسانی که بیماری قندی یا افت فشارخون دارند. چای گانودرما را باید به دو یا سه وعده قسمت کنند و با فاصله زمانی حداقل 4 ساعت میل نمایند.
- برای اثرگذاری بیشتر بهتر است چای گانودرما را با معده خالی و بصورت ناشتا میل کنید.
- اگر از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده می‌کنید، باردار هستید یا در دوران شیردهی قرار دارید. حتما درباره نحوه مصرف گانودرما با پزشک متخصص مشورت کنید.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع