2 سال پیش / خواندن دقیقه

الزام به تنظيم سند چقدر طول ميكشد؟ +سوالات متداول

الزام به تنظیم سند رسمی چقدر طول میکشد و زمان میبرد سوال بسیاری از افراد باشد که با چنین مسئله ی حقوق مواجه هستند در این راستا باید گفت مدت زمان دقیقی را نمی توان تعیین کرد و بسته به هر پرونده و رسیدگی دادگاه ممکن است زمان متفاوت باشد. در ادامه مراحل این دعوا را بیان خواهیم کرد تا افراد مطلع شوند که چه مراحل و شرایطی پیش روی است و تقریبا متوجه شویم دعوای الزام به تنظیم سند چقدر طول می کشد.

الزام به تنظيم سند چقدر طول ميكشد؟ +سوالات متداول

دعوای الزام به تنظیم سند


دعوای مزبور در واقع دعوایی ست که خریدار مالی مثل خودرو و یا ملک علیه فروشنده ای طرح میکند که از انتقال سند رسمی خودداری کرده است لذا با طرح دعوا از دادگاه تقاضای الزام فروشنده را به تنظیم سند رسمی دارد. برای این امر لازم نیست حتما در قرارداد شرطی در این خصوص ذکر شود و همین معامله خود به خود دربردارنده تنظیم سند خواهد بود.



رسیدگی دادگاه به الزام به تنظیم سند


این دعوا در صورت طرح شدن و تقدیم دادخواست از لحظه ثبت دادخواست ممکن است با توجه به شلوغی دادگاه ها یا خلوتی آن مدت زمانی سپری شود تا وقت رسیدگی تعیین شود و با تعیین وقت رسیدگی در صورتی که پرونده چالش جدی نداشته باشد دادگاه رای به الزام به تنظیم سند رسمی میدهد که البته این امر هم قابل تجدید نظر است و اگر تجدید نظر بشود مدت بیشتری به طول خواهد انجامید. در کل می توان گفت بیشتر از ۶ ماه طول خواهد کشید که البته در صورت عدم استفاده از وکیل با توجه به متخصص نبودن فرد در نحوه طرح دعوا ممکن است مدت بیشتری طول بکشد.

گروه حرفه ای وکلای وکیل تاپ با داشتن ده ها وکیل متخصص در زمینه اسناد و به موفقیت رساندن صدها پرونده الزام به تنظیم سند رسمی بر آن شده اند که پرونده های مربوط به الزام به تنظیم سند را فقط به شخص حرفه ای این حوزه بسپارند و صرفا وکلایی، مشاوره و قبول پرونده کنند که این راه را رفته اند و با رویه عملی به خوبی آشنا هستند.



شرایط موثر در الزام به تنظیم سند رسمی


نکته ی مهمی که در این راستا به آن لازم است به توجه شود این اشست که باید قرارداد صحیح در بین باشد و فروشنده به راحتی نتواند منکر معامله شود که در این راستا توصیه می شود قرارداد محکمی را با مشورت وکیل دادگستری منعقد کنید.


همچنین می توانید در زمان معامله کار آینده را راحت تر کنید از این جهت که با پیش بینی وجه التزام برای انتقال سند عدم تنظیم آن را برای فروشنده پر زیان در نظر بگیرید.


نکته دیگر این که اگر زمان خاصی برای حضور در دفترخانه مقرر نشده از طریق اظهارنامه می توانید از وی درخواست این امر را بخواهید و در صورت عدم حضور از گواهی دفترخانه برای طرح دعوا استفاده کنید.


اقدامات دادگاه جهت الزام به تنظیم سند رسمی


دادگاه در جهت رسیدگی لازم است در هر حال مواردی را بررسی و احراز کند؛ مواردی مثل احراز مالکیت خوانده از طریق استعلام ثبتی و شماره پلاک و… سپس در صورت انطباق مدارک، رای الزام به انتقال و تنظیم سند صادر میکند به این معنا که در رای و دادنامه خود فروشنده را به تنظیم سند به نفع خریدار محکوم میکند.


 ممکن است شرط قرارداد این باشد تا زمانی که تمام مبلغ پرداخت نشده سند به نفع خریدار تنظیم نشود حال داگاه باید به این توافق احترام بگذارد و تنها در صورتی حکم به نفع خریدار بدهد که اثبات سود این خریدار مبلغ پول را پرداخت کرده است‌.


خودداری کردن فروشنده از تنظیم سند با حکم دادگاه


دادگاه پس از بررسی های لازم و احراز موارد مختلف در صورت درست بودن ادعای خواهان یا خریدار، حکم به الزام فروشنده برای تنظیم سند رسمی میدهد و پس از قطعی شدن حکم به فروشنده برای اجرای حکم ابلاغ می شود؛ حال اگر فروشنده از این کار خودداری کند خود نماینده دادگاه به جای وی در دفترخانه حاضر می شود و امضا میکند.


مشاوره حقوق مدت زمان الزام به تنظیم سند رسمی


امور و دعاوی ملکی به دلیل گستردگی خاصی که دارند باعث شده اند برخی وکلا تخصصا تنها در همین حوزه فعالیت کنند الزام به تنظیم سند رسمی از نوع طرح دعوا و دادخواست گرفته تا این که دعوای الزام به تنظیم سند رسمی چقدر طول میکشد و موارد مرتبط دیگر دارای پیچیدگی های حقوقی است که لازم است فرد با تجربه روی آن نظر بدهد.



این که دعوای الزام به تنظیم سند رسمی چقدر طول میکشد بستگی به فاکتور های مختلفی دارد که ممکن است این مدت زمان را کم و زیاد کند مواردی مثل ساده بودن دعوا و نداشتن پیچیدگی مثل در رهن نبودن و میزان پرونده های آن دادگاه و داشتن وکیل یا نداشتن آن از مواردی است که در این مدت تاثیر گذار است. اما به نظر میرسد بیشتر از ۶ ماه دعوای الزام به تنظیم سند رسمی طول میکشد.

سوالات متداول

الزام به تنظیم سند رسمی چقدر طول میکشد؟

 با توجه به مواردی که گفتیم به نظر میرسد این دعوا بیشتر از ۶ ماه طول بکشد برای رسیدن به نتیجه.

چه دادگاهی صالح است برای الزام به تنظیم سند رسمی؟

دادگاه محل وقوع ملک در موردی که مورد معامله ملک است و دادگاه شهر خوانده در مواردی که غیر ملک است.

روند رسیدگی دادگاه در الزام به تنظیم سند چگونه است؟

 در بالا به جزییاتی راجع به این سوال اشاره کردیم.


شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع