2 سال پیش / خواندن دقیقه

تصرف عدوانی ساختمان( پارکینگ -پشت بام -مشاعات) + سوالات متداول

تصرف عدوانی ساختمان بیشتر در مورد مشاعات ممکن است اتفاق بیفتد. به این جهت که یکی از مشکلات زندگی آپارتمان نشینی و واحد های داخل یک ساختمان تصرف عدوانی در مکان های مشاع و مشترک آن است. برخی از مکان های ساختمان مخصوص استفاده یک واحد است و برخی برای تمام ساکنین است. آن قسمت هایی که برای تمام ساکنین است مشاع نامیده می شود.

تصرف عدوانی ساختمان به این صورت محقق می شود که یکی از ساکنین به نحوی از قسمت های مشترک استفاده کند که دیگران نتوانند از آن استفاده کنند. و یا این که به نحوی از آن استفاده شود که برای استفاده دیگران ایجاد مشکل بشود مثل نگهداری حیوان و یا گذاشتن وسایل و… در ادامه همراه ما باشید تا مطالبی راجع به تصرف عدوانی در ساختمان بیان کنیم.


تصرف عدوانی ساختمان( پارکینگ -پشت بام -مشاعات) + سوالات متداول

 تصرف عدوانی ساختمان چگونه است؟

تصرف عدوانی به معنای گرفتن مال از کسی ست که در آن سکونت و تصرف دارد. در مورد ساختمان و مشاعات آن تصرف عدوانی به این صورت ممکن است رخ بدهد که یکی از ساکنین اجازه استفاده از مشاعات مثل پارکینگ و پارک و راهرو و آسانسور و… را که قبلا ساکنین در حال استفاده از آن بوده اند را ندهد که این نوعی تصرف عدوانی است. یا این که به صورتی از آن استفاده کند که حق دیگران ضایع بشود مثل گذاشتن وسایل و… یا اینکه دسترسی سایر ساکنان را به قسمت های مشترک دچار مشکل کند که این موارد تصرف عدوانی نیست اما ممکن است که افراد، مزاحم استفاده دیگران شوند.

مثال برای تصرف عدوانی ساختمان

ارکان دعوای تصرف سه تاست:

  • تصرف مشروع نفر اول
  • تصرف نا مشروع نفر دوم
  • عدوانی بودن و بدون رضایت بودن تصرف دوم

برای تصرف عدوانی ساختمان به این مثال اشاره می کنیم: مستاجری در ملکی تصرف قانونی دارد و مالک بدون توجه به قرارداد اجاره انباری و یا پارکینگ اورا تصرف می کند. یا افرادی با شراکت با هم ملکی خریده اند و یک شریک با تصرف ملک یا قسمتی از آن مانع استفاده سایرین می شود.

منظور از مشاعات ساختمان چیست؟

همانطور که گفته شد تمام قسمت هایی که مورد استفاده همه مشترکین و واحد ها است مشاع و مشترک نامیده می شود اما جایی مانند داخل واحد اختصاصی فقط همان افراد است و مشترک نمی باشد.

مواردی مثل زمین زیر بنا، تاسیسات مشترک ساختمان مثل تابلو های برق، چاه آب ، آسانسور و… همچنین دیوار ها، راهرو ها، پشت بام و نمای خارجی، پارک و… هم‌جزو مشاعات در نظر گرفته می شود.

 تصرف عدوانی مشاعات ساختمان

میدانید که کسی نمی تواند از جاهای عمومی و مشترک و یا مشاعات استفاده شخصی کند اگر کسی چنین کاری کند باقی ساکنین می توانند از وی شکایت کنند.

اگر تصرف عدوانی با مصادیق و مثال هایی که در بالا گفته شد برای شما رخ داده است می توانید با توجه به شرایط و وضعیت موجود، شکایت یا دادخواست تنظیم کنید. کلیه شکایات اکنون ابتدا در شورا حل اختلاف مطرح می شود و در صورت عدم حصول سازش پرونده به دادسرا و دادگاه فرستاده می شود.

با توجه به دشواری و فنی بودن طرح دعوا و نحوه دفاع پیشنهاد می شود که با وکیل متخصص در این حوزه مشورت کنید. سامانه حقوقی وکیل تاپ می تواند دسترسی شما را به وکیل با تجربه در هر کجای ایران که هستید فراهم کند. برای این کار می توانید از طریق سامانه آنلاین و یا تماس تلفنی اقدام کنید.

تصرف عدوانی در پارکینگ مشاع

همانطور که گفته شد پارکینگ از قسمت های مشترک و مشاع ساختمان به حساب می آید و همه حق استفاده از آن را دارند مگر این که در سند آنها جزو قسمت اختصاصی درج شده باشد. استفاده از پارکینگ یکی از واحد ها، اگر محل پارک هر کسی مشخص شده باشد بدون اجازه وی برای مدتی ضمانت اجرای این را دارد که فرد می تواند اجاره این مدت را از کسی که پارک کرده مطالبه کند و از وی شکایت کند. همچنین اگر پارکینگ مشاع باشد و برخی قسمت های آن برای آسانی عبور و مرور در نظر گرفته شده باشد باز هم پارک کردن در آن قسمت هم ممنوع است.

نکته ی دیگر این که استفاده از پارکینگ برای مراسم و برگزاری مجالس باید با اجازه مدیر ساختمان و تمامی سکنه آن باشد.

تصرف عدوانی پارکینگ غیر مشاع

گاهی پارکینگ مشاع و مشترک نیست و هر واحد پارکینگ و محل مخصوص خود را برای پارک دارد حال اگر واحد دیگر در محل اختصاصی کسی دیگر پارک کند میتوان علیه وی شکایت کرد که البته بهتر است در این زمینه ابتدا تامین دلیل را از شورای حل اختلاف درخواست کرد و یا خود با گرفتن تصاویری از آن سندی برای اثبات داشته باشیم اما تامین دلیل بهتر است در مرحله بعد می توان در دادسرا شکایت خود را مطرح کنید. دادسرا پس از بررسی های لازم آن را به دادگاه میفرستد و دادگاه راجع به آن حکم میدهد البته در این موارد جزئی دادگاه حکم به حبس نمیدهد و صرفا به جزای نقدی بسنده می کند. توصیه می شود در این مورد با مشورت از وکلا و کارشناسان مربوطه بهترین راه طرح دعوا و نحوه اقدام در این مورد را جویا شوید.


تصرف عدوانی پشت بام

پشت باهم هم از لوازم ملک است و تصرف در آن می تواند مصداق تصرف عدوانی باشد. برای طرح دعوای تصرف عدوانی که حتما لازم نیست که تمام ملک در تصرف شخصی دیگر باشد بلکه حتی اگر حیاط خلوت یا پارکینگ و یا پشت بام هم تصرف بشود مصداق تصرف عدوانی و قابل شکایت است. که البته در این مورد لازم است که خواهان ثابت کند این قسمت و ملک قبلا در تصرف وی بوده است. سوالات راجع به تصرف پشت بام و باقی قسمت های ساختمان و تصرف عدوانی در ساختمان را میتوانید با وکلا و کارشناسان سامانه وکیل تاپ مطرح نمایید و راه کار های لازم را در این زمینه دریافت کنید.

مشاوره حقوقی تصرف عدوانی ساختمان

تصرف عدوانی در ساختمان دارای موارد متعددی ست از جمله قسمت اختصاصی و قسمت های مشترک که میتواند در آن رخ بدهد با توجه به این که نحوه طرح دعوا و فرستادن اظهارنامه و شکایت در این اقدام نیازمند دانش حقوقی ست و دارای پیچیدگی هایی خواهد بود توصیه ما این است که از مشاوره و نظرات کارشناسی وکلا استفاده کنید تا به بهترین نحو ممکن اقدام شما به سرانجام برسد. 

نتیجه گیری

تصرف عدوانی ساختمان هم در قسمت های اختصاصی و هم در قسمت های مشترک ساختمان قابل تحقق است. تصرف عدوانی یعنی اینه در ساختمان باقی ساکنین را از استفاده از قسمت های مشترک منع کرده و آن را به صورت شخصی استفاده کنند که ممکن است در پارکینگ یا پشت بام و یا حیاط خلوت و باقی قسمت های مشترک اتفاق بیفتد که در بالا به برخی از این موارد اشاره کردیم.

سوالات متداول

مشاعات ساختمان به چه معناست؟

منظور از مشاعات ساختمان همان قسمت های مشترکی است که همه ساکنین از آن استفاده میکنند.

تصرف عدوانی ساختمان به چه شکلی است؟

تصرف عدوانی در خود ساختمان یا تمام ملک و یا قسمت هایی از آن قابل تحقق است که در بالا به این امر اشاره شد.

آیا کسی که پارکینگ را گرفته می توان از وی شکایت کرد؟

بله علیه چنین شخصی با وجود شرایط می توان شکایت کرد.



شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع